R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-15-2009, 10:44 AM   #1
Tech Adept
 
zonda's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: North Wales, UK
Posts: 116
Default electric set up help !!!!!

im pritty much an electric noob although I have had electric in the past. OK so i have a Ripmax Xtra Quantum electronic speed (pritty sure its used for boats and has a 18t limit) and MTONIKS Big Lix Mach One 15x2 motor and a 1300 mah batt pack. the motor only spins up when there is no load at all ! I mean when i take the pinon off or when the motor is dismounted. I only have to rest my finger on the pinoion and the motor cuts out. My belts are very tight and have a lot of tension and you have to press down on the car to roll it along the floor (when the motor is in also)

p.s I have tried 3 different cans and they all do the same.

can some one please help me. is the speedo just the wrong one ?
zonda is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 02:11 PM   #2
Tech Adept
 
zonda's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: North Wales, UK
Posts: 116
Default

ok i manged to get the car going with that batt pack but it hardly has any life. it got hot after driving it round my living room and the car barley moves. I noticed the motor got hot and speedo got hot even though i drove the car round for only 1 minute. any surgestions to what i do. i.e buy new speedo and battery. also im runing 35 tooth pinion is that to much ?

Last edited by zonda; 09-15-2009 at 02:37 PM.
zonda is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 08:03 PM   #3
Tech Regular
 
jhwnissan's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Hockeytown, MI
Posts: 407
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

that really sounds like an esc problem.. i had the same thing happen some years ago. unfortunately mine caught fire after too much driving.
__________________
Josh Howard on RCNEWB.COM
Drawing rc car body madness in a Bunker....
Rare Losi R/C Belt Maker Extraordinaire
Need belts or parts? I can help.
SWs, RWs, XX-4s, XXX-S
jhwnissan is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:35 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net