Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
LRP TC lipo cut off? >

LRP TC lipo cut off?

LRP TC lipo cut off?

Reply

Old 08-29-2009, 09:38 PM
  #1  
Tech Fanatic
Thread Starter
iTrader: (6)
 
SpeedySST's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Wheatland, WY
Posts: 756
Trader Rating: 6 (100%+)
Default LRP TC lipo cut off?

I have tried to search the forums for this answer but I cant seem to find out if the LRP speed controls have lipo cut off. Please help!
SpeedySST is offline  
Reply With Quote
Old 08-29-2009, 09:51 PM
  #2  
Tech Regular
iTrader: (7)
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 476
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

I'm sure it depends on the model. Which one are you looking at?
MonkeyFist is offline  
Reply With Quote
Old 08-29-2009, 11:17 PM
  #3  
Tech Fanatic
Thread Starter
iTrader: (6)
 
SpeedySST's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Wheatland, WY
Posts: 756
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

The TC spec and the A.I. pro reverse.
SpeedySST is offline  
Reply With Quote
Old 08-29-2009, 11:39 PM
  #4  
Tech Regular
iTrader: (7)
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 476
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

The TC spec I'm sure has a LIPO cut off, it one of LRPs top ESCs. The Ai I'm not sure about. It says it's lipo compatable, so I'd say it's a safe bet to say it has a cut off as well.
MonkeyFist is offline  
Reply With Quote
Old 08-30-2009, 08:15 AM
  #5  
Tech Master
iTrader: (1)
 
adamge's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Saskatoon,SK Canada
Posts: 1,654
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

They do, but they aren't effective at protecting lipos.
adamge is offline  
Reply With Quote
Old 08-30-2009, 08:55 AM
  #6  
Tech Elite
 
dameetz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: The Sky
Posts: 2,550
Default

Originally Posted by adamge View Post
They do, but they aren't effective at protecting lipos.
Do you know why? I have the same problem with my SXX TC Spec, eversince I m using it my LiPo swells, I m suspecting the esc did not cut it off, my car just slows down to a crawl but the esc did not cut it off. I posted this q on SXX thread and yet to get a reply from that guy Burito (LRP).
dameetz is offline  
Reply With Quote
Old 08-30-2009, 09:48 AM
  #7  
Tech Master
iTrader: (1)
 
adamge's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Saskatoon,SK Canada
Posts: 1,654
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

There are only two possibilities:
1. The internal code compares voltage to a cutoff voltage setpoint that is too low.
2. When it sees the voltage below the cutoff voltage setpoint, it doesn't actually cut off throttle in a way that the driver notices.
adamge is offline  
Reply With Quote
Old 08-30-2009, 11:39 AM
  #8  
Tech Elite
 
dameetz's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: The Sky
Posts: 2,550
Default

Originally Posted by adamge View Post
There are only two possibilities:
1. The internal code compares voltage to a cutoff voltage setpoint that is too low.
2. When it sees the voltage below the cutoff voltage setpoint, it doesn't actually cut off throttle in a way that the driver notices.
I think you are right, the other day i put my Lipo on my charger after my run and I see it read 5.75V. On my other esc I set the cut off at 3.2v per cell. I ve been told the SXX would cut off around 6v region but in reality it goes well below it. Anyhow performance wise the SXX is very good. For precautionary I just don't run my car beyond 5 mins right know, be it continuous or have a stop during the run.
dameetz is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Terms of Service