Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
KO Propo EX10 Helios > KO Propo EX10 Helios

KO Propo EX10 Helios

Reply

Old 01-22-2004, 04:37 AM
  #1  
Tech Adept
Thread Starter
 
octavio's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: The Netherlands
Posts: 97
Thumbs up KO Propo EX10 Helios

I just bought this great radio, and am puzzeled a bit about the manual (not the best english), and the lots and lots of setup - possibilities.
So, I would like to start this thread for sharing do' s and dont's.
and what are the most useful setup alterations.

anyone starts ??
octavio is offline  
Reply With Quote
Old 01-22-2004, 04:59 AM
  #2  
Tech Elite
 
Cole Trickle's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Denmark / Europe
Posts: 2,571
Default

Not that I got one myself, but I would simply start with the basics; Servo reversing, EPA TH/ST, TH offset, stuff like that.

The other things, I would leave default.

Afterward, I would experiment with the rest, one at the time.

I would use HRS, if the rest of the equipment allows me too.
Cole Trickle is offline  
Reply With Quote
Old 01-23-2004, 12:08 AM
  #3  
Tech Adept
Thread Starter
 
octavio's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: The Netherlands
Posts: 97
Default

thx Cole for yr comments.

I suppose HRS can only be used in combination with a digital servo. On my Micro, I have a analog servo, thus have set it at Normal response.
On my Assassin, i have a digital one, so I'll have to put it on High speed.

The manual refers also to STEERING CURVE, I suppose this is what normally is referred to as EXPOnantial steering ?

The autostart is not clear to me. this happens only once after pulling the trigger at the startsignal. but what means "preset F " , and TH:POS 5% ? the higher the percentage, the more power you get at the first start? so why not put it at 100?
octavio is offline  
Reply With Quote
Old 01-23-2004, 12:23 AM
  #4  
Tech Elite
 
Cole Trickle's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Denmark / Europe
Posts: 2,571
Default

Originally posted by octavio
The manual refers also to STEERING CURVE, I suppose this is what normally is referred to as EXPOnantial steering ?
I believe it is - because it is on my Presto.
Cole Trickle is offline  
Reply With Quote
Old 01-23-2004, 12:24 AM
  #5  
Tech Elite
 
Cole Trickle's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Denmark / Europe
Posts: 2,571
Default

Servos, modes versus equipment - click here

It's from the "KO PROPO EX-10 Helios q's" thread. You might find some usefull information there.

Cole Trickle is offline  
Reply With Quote
Old 01-23-2004, 03:27 AM
  #6  
Tech Elite
iTrader: (6)
 
lem2's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: OC
Posts: 3,061
Trader Rating: 6 (100%+)
Default Batteries

I'm usingGP 1300 NiMh AA's and they don't last for 10 minutes.
Are youusing 2000 AA's?
Thanks!!
Lem
lem2 is offline  
Reply With Quote
Old 01-23-2004, 04:17 AM
  #7  
Tech Elite
 
Cole Trickle's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Denmark / Europe
Posts: 2,571
Default Re: Batteries

Originally posted by lem2
I'm usingGP 1300 NiMh AA's and they don't last for 10 minutes.
Are youusing 2000 AA's?
Thanks!!
Lem
I dont got a Helios myself, but 10 minutes are way too low. Even with 2000's it would only last 15-17 minutes !

If your GP1300 aint new, I would discharge them totally and give them a full charge.

Maybe one of your cells are dead....

How do you charge them? How long do it take? Do one of the cells get warm/hot before the others?
Cole Trickle is offline  
Reply With Quote
Old 01-23-2004, 08:37 AM
  #8  
Tech Elite
iTrader: (6)
 
lem2's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: OC
Posts: 3,061
Trader Rating: 6 (100%+)
Default Re: Re: Batteries

Originally posted by Cole Trickle
I dont got a Helios myself, but 10 minutes are way too low. Even with 2000's it would only last 15-17 minutes !

If your GP1300 aint new, I would discharge them totally and give them a full charge.

Maybe one of your cells are dead....

How do you charge them? How long do it take? Do one of the cells get warm/hot before the others?
I used them in my PResto and they are about 4 months old, will cycle them to give them a boost. But I charge them in my Quasar at 3mV per cell at .9amps? Am i Wrong?
Thanks!! Lem
lem2 is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Terms of Service