R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-18-2012, 06:00 AM   #1231
Tech Adept
 
Join Date: Feb 2011
Location: Doncaster South Yorkshire
Posts: 115
Default

When you set the turbo delay to 0 that makes the turbo come in quicker
big paul is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2012, 06:40 AM   #1232
Tech Initiate
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 23
Default

was my first guess but nothing changed at all
Mulder_ is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2012, 06:02 PM   #1233
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2012
Location: Spain
Posts: 22
Default

Hi, when Ive downloaded the new version of the Hobbywing USB Link Software Ive updated the LCD Program Box too, buy now when I try to program a V2.0 or V2.1 I only get a message in the screen saying Please Upgrade Software and I dont know how to solve this. I have the lastes version of the LCD Program Box and ESC. Can someone help me please?

Thanks!
BeLiPoWa is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2012, 11:02 PM   #1234
Tech Regular
 
yobouno's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 358
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by BeLiPoWa View Post
Hi, when Ive downloaded the new version of the Hobbywing USB Link Software Ive updated the LCD Program Box too, buy now when I try to program a V2.0 or V2.1 I only get a message in the screen saying Please Upgrade Software and I dont know how to solve this. I have the lastes version of the LCD Program Box and ESC. Can someone help me please?

Thanks!
What ESC are you doing this on? XERUN, EZRUN, JUSTOCK, EXTREME???

The program is very well designed, it will recognise the ESC if it's an authentic and correct version.
__________________
TAMYA M05, TB03, TA05 V2, TRF417X
yobouno is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2012, 12:49 PM   #1235
Tech Rookie
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 1
Default

hi i have a 3.5t motor with losi 100amp esc.
my spur is 48 and pinion is 19t. using 6cell nimh. my motor is not hot after driving. my esc is not hot but the little fat cylinder shape coming of the esc gets a bit warm.
can you guys advice which part of the esc temp i should check the main esc or he little capacitor looking things. and also is my pinion size ok?and gear ratio ok?can it be faster?
mr.brown is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2013, 01:37 AM   #1236
Tech Elite
 
metalnut's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Feb 2013
Location: Seattle
Posts: 2,726
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

This may be a stupid question, but here goes. I recently got the Xerun v2.1 120a and I bought the LED programming box to go with it. I can change the settings easily, including turning off boost. However, how do I set the ESC to blinky mode?

From doing some reading, it seems like I need the LCD box (not the cheaper LED box), so that I may flash the firmware to stock/blinky, is that correct?

If so, what the hell is the point of the LED box if you can't update firmware with it?

If anyone can set me straight, I'd really appreciate it. Thanks!
__________________
Team Nervous | Team Scruffy | Team Orange

"If you ain't first, you're last!"
- Ricky Bobby
metalnut is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2013, 02:43 AM   #1237
Tech Elite
 
ta04evah's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Sydney, Australia
Posts: 2,614
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by metalnut View Post
This may be a stupid question, but here goes. I recently got the Xerun v2.1 120a and I bought the LED programming box to go with it. I can change the settings easily, including turning off boost. However, how do I set the ESC to blinky mode?

From doing some reading, it seems like I need the LCD box (not the cheaper LED box), so that I may flash the firmware to stock/blinky, is that correct?

If so, what the hell is the point of the LED box if you can't update firmware with it?

If anyone can set me straight, I'd really appreciate it. Thanks!
In answer to your first question, Yes you need the LCD 2 in 1 programming box to flash the firmware.
Secondly, the LED box is primarily used for the cheaper & simpler EZRUN series esc's and also can be used with the "Justock" esc as there are no timing/boost options with that esc.

Cheers
Rob.
__________________
Castle Hill RC On Road Facebook https://www.facebook.com/groups/121817254587521/
FatBear RC Videos https://www.youtube.com/channel/UCjiAhwa-rk5Vas2rv5IBD4A
ta04evah is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2013, 11:41 AM   #1238
Tech Elite
 
metalnut's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Feb 2013
Location: Seattle
Posts: 2,726
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by ta04evah View Post
In answer to your first question, Yes you need the LCD 2 in 1 programming box to flash the firmware.
Secondly, the LED box is primarily used for the cheaper & simpler EZRUN series esc's and also can be used with the "Justock" esc as there are no timing/boost options with that esc.

Cheers
Rob.
Ah, ok, that clarifies things a bit. I appreciate the answer!

Anyone want to buy an LED box?
__________________
Team Nervous | Team Scruffy | Team Orange

"If you ain't first, you're last!"
- Ricky Bobby
metalnut is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2013, 11:14 PM   #1239
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 217
Default

ok question?
I hAVE a 3.5t xerun v2 combo.
I used to run a cc sv2 6900kv with a 63t spur 36t pin. 48p for speed runs on 2s got (69mph max)
so let me get this right, with the 3.5t I cant run that gearing obviously. but after I dumb it down on gearing lets say stock which is 80/20t pin. (sakura zero s) I should see better speeds being that this is supposed to be a "faster/ hot" motor right?
because when I ran it on the same gearing it was slower than my castle combo.
pm me plz
sonspit is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2013, 02:19 PM   #1240
Tech Champion
 
AdrianM's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Tampa, FL
Posts: 5,914
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by sonspit View Post
ok question?
I hAVE a 3.5t xerun v2 combo.
I used to run a cc sv2 6900kv with a 63t spur 36t pin. 48p for speed runs on 2s got (69mph max)
so let me get this right, with the 3.5t I cant run that gearing obviously. but after I dumb it down on gearing lets say stock which is 80/20t pin. (sakura zero s) I should see better speeds being that this is supposed to be a "faster/ hot" motor right?
because when I ran it on the same gearing it was slower than my castle combo.
pm me plz
It should go faster than 69. 4wd touring cars running 5.0 motors with boost hit 72mph lap after lap at the UK Cotswold track.

You have to figure a few things out to get good speed out of that motor though.

1. You need to get the LCD programming box, load the update software on your computer and update the speed control to the HobbyWing 930_MOD firmware.

2. You need to figure out the final drive ratio you will need with that motor in your car to work with boost.

3. You will need to figure out the boost settings to get the speed you need out of your gear/motor combination.
__________________
Adrian Martinez
What I run: Schumacher Mi5/Associated RC10R5.1/Associated RC12R5.2/Futaba/HobbyWing/Team EA Motorsports/BSR Racing
Where I run: Florida Indoor R/C Complex/Thunder Racing/Florida On Road State Series
AdrianM is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2013, 12:54 PM   #1241
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 1
Default

Anyone Knows the (ThunderTiger) Ace RC BLC-80C Brushless ESC

*ttp://mms.tiger.tw/upload/2010-10/201010262654.jpg

it Seems To be a clone of the Hobbywing ESC's i've got a Hobbywing Prog Card and it worked but i don't get a firmware update on this esc i dont get a Connection using the USB Programming Adapter for Hobbyking X-Car 120A & 60A ESC my dealer says it should work did i have the wrong interface or is my ESC "Locked"
elninio is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2014, 09:57 PM   #1242
Tech Regular
 
Join Date: Jun 2014
Location: Australia
Posts: 286
Default

Hi guys,

Crashed my car today and it sheered the switch and receiver wires off from the ESC right at the case. I should be able to solder them back onto the board. But I need to figure out which one goes where, as they both use the same colours. Anybody able to help?

Ryan
__________________
Ryan
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tamiya M05
Spec-R S1
filippimini is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:43 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net