R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-28-2010, 03:03 PM   #1066
Tech Rookie
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1
Thumbs up great video but questions

The video help was great to follow along with. Now the question I have for you is as follows, I saw in video #2 that when using the the software on your computer that you had the option to set the more advanced options for turbo. After following you setup instruction to the letter I didnt have these options available to me on my computer.I did have some of the advanced timing options on the 2 in 1 programmer. Is this normal or did I not do something correct?
pilotman2000 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 04:26 PM   #1067
Tech Addict
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by pilotman2000 View Post
The video help was great to follow along with. Now the question I have for you is as follows, I saw in video #2 that when using the the software on your computer that you had the option to set the more advanced options for turbo. After following you setup instruction to the letter I didnt have these options available to me on my computer.I did have some of the advanced timing options on the 2 in 1 programmer. Is this normal or did I not do something correct?
Firsly reflash the programme card TWICE then close the Hobbywing software and reopen it and Reflash with Ver 100528 OR 100422 Remember to FLASH THEM TWICE then try again.

Also it may be useful to RUN THE HW SOFTWARE AS ADMINISTRATOR for VISTA and WINDOWS7.

Hopefully this will help other wise uninstall the Hobbywing software and re install it that may help also.

If none of this works then it may be something else that a PC GURU may be able to help out with here.

Hope it helps and glad you like the VIDS. If you like 'em leave some comments on You Tube it's always fun reading them.

Cherry xx
__________________
Tamiya TA05 Ver II, Hobbywing 13.5T, KO PROPO PDS-2501 ICS, Eagle Racing 6000 65C LiPo, Hobbywing XTREME STOCK 518/213) Sanwa/Airtronics MT4 2.4G Radio.
www.racersinexile.org.uk | 'Official Certified' UK/Euro Importer for the Hobbywing XERUN Series Equipment We ship the world !!!| Quote code 'cherry' for 10% discount on our Web Store.

Last edited by cherry2blost; 07-28-2010 at 04:27 PM. Reason: Bloody Typo's Typing in the Dark again :)
cherry2blost is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 04:32 PM   #1068
Tech Adept
 
Andysan's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 103
Default

Quote:
Originally Posted by cherry2blost View Post
If none of this works then it may be something else that a PC GURU may be able to help out with here.

Cherry xx
You've either not got the lastest PC application or not flashed both the lcd box (twice) and your ESC firmware (once). Can you outline all steps taken thus far please, and what are the version ID's of the firmware files in the PC manager?
Andysan is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 06:01 PM   #1069
Tech Addict
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Andysan View Post
You've either not got the lastest PC application or not flashed both the lcd box (twice) and your ESC firmware (once). Can you outline all steps taken thus far please, and what are the version ID's of the firmware files in the PC manager?

Honestly Andysan you need to flash the ESC twice too matey, we have had issues with 528 with weak brakes and wandering Neutral points WITHOUT the double flash, just play it safe always and flash the ESC twice it takes no time and seems to solve the problems.
__________________
Tamiya TA05 Ver II, Hobbywing 13.5T, KO PROPO PDS-2501 ICS, Eagle Racing 6000 65C LiPo, Hobbywing XTREME STOCK 518/213) Sanwa/Airtronics MT4 2.4G Radio.
www.racersinexile.org.uk | 'Official Certified' UK/Euro Importer for the Hobbywing XERUN Series Equipment We ship the world !!!| Quote code 'cherry' for 10% discount on our Web Store.
cherry2blost is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 06:02 PM   #1070
Tech Adept
 
Andysan's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 103
Default

Quote:
Originally Posted by cherry2blost View Post
Honestly Andysan you need to flash the ESC twice too matey, we have had issues with 528 with weak brakes and wandering Neutral points WITHOUT the double flash, just play it safe always and flash the ESC twice it takes no time and seems to solve the problems.
Ah sorry, my bad. Thanks for clearing that up!
Andysan is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 06:07 PM   #1071
Tech Addict
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by pilotman2000 View Post
The video help was great to follow along with. Now the question I have for you is as follows, I saw in video #2 that when using the the software on your computer that you had the option to set the more advanced options for turbo. After following you setup instruction to the letter I didnt have these options available to me on my computer.I did have some of the advanced timing options on the 2 in 1 programmer. Is this normal or did I not do something correct?
Jut an idea here........ We have had some issues with the HW software NOT uninstalling properly sometimes, use Windows to uninstall the HW software then go into your Program Files folder, and physically DELETE the ENTIRE HW Folder AFTER uninstalling, then reboot and reinstall from fresh this should update both the version control database AND the software database.

Give it a try it is a free fix...Maybe...
__________________
Tamiya TA05 Ver II, Hobbywing 13.5T, KO PROPO PDS-2501 ICS, Eagle Racing 6000 65C LiPo, Hobbywing XTREME STOCK 518/213) Sanwa/Airtronics MT4 2.4G Radio.
www.racersinexile.org.uk | 'Official Certified' UK/Euro Importer for the Hobbywing XERUN Series Equipment We ship the world !!!| Quote code 'cherry' for 10% discount on our Web Store.
cherry2blost is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2010, 06:12 PM   #1072
Tech Addict
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Sorry for the Double post but if anybody from Hobbywing is monitoring the thread could you possibly send me an Extreme Stock so that we can run stress tests and subject it to the amount of abuse that we have given the XERUN Speedo's that we have bought, abused and generally 'fiddled' with over the months.

Also can we get hold of the programming suite so we can work on profiles of our own to share back to the community..........

Just a thought........ Never know it don't hurt to ask !!!
__________________
Tamiya TA05 Ver II, Hobbywing 13.5T, KO PROPO PDS-2501 ICS, Eagle Racing 6000 65C LiPo, Hobbywing XTREME STOCK 518/213) Sanwa/Airtronics MT4 2.4G Radio.
www.racersinexile.org.uk | 'Official Certified' UK/Euro Importer for the Hobbywing XERUN Series Equipment We ship the world !!!| Quote code 'cherry' for 10% discount on our Web Store.
cherry2blost is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2010, 02:21 AM   #1073
Tech Regular
 
K_Takuya's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Ipoh
Posts: 382
Default

Quote:
Originally Posted by K_Takuya View Post
Hi all,

I need your help,newbie here. what is the best setting for the esc using the program card? Im confused especially with the drag brake, initial brake and brake force.

Im using ezrun 60A 5.5T for touring...


Thanks
Please help me..thanks...
__________________
Bodyshell+kit+bateri+remote+receiver+tayar+rim+esc+charger = Jom main!
K_Takuya is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2010, 12:39 PM   #1074
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2006
Location: Croatia
Posts: 109
Default Wires and capacitor

I jave just receive my second xerun this time 60a version and on this is 14awg
Wire and smal capacitor board. Can i benefit from 12awg wire and capacitor Like on 120a version or 60a version don't need this upgrade.
Is this capacitor ok to use? I have speedpassion super capacitor board probably better then this one.
I use 10.5t motor pushed to the limit so it's Like running 5.5 or 6.5 without turbo timing.
Can i use same setup as on 120a for 10.5t motor?
Thanks
tomislav is offline   Reply With Quote
Old 08-05-2010, 11:45 AM   #1075
Tech Addict
 
mlight13's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: United States
Posts: 675
Trader Rating: 40 (100%+)
Default

Anyone interested?
__________________
Mark
mlight13 is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2010, 02:44 AM   #1076
Tech Adept
 
xrayal's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: hertforshire
Posts: 148
Default

Quote:
Originally Posted by cherry2blost View Post
Honestly Andysan you need to flash the ESC twice too matey, we have had issues with 528 with weak brakes and wandering Neutral points WITHOUT the double flash, just play it safe always and flash the ESC twice it takes no time and seems to solve the problems.
its true. my brakes were rubbish. flashed it twice and now it stops on a penny. it also sorts out many minor issuses.
__________________
associated b5m
team c tm4
sanwa mt4
lrp flow tw
mardave
xrayal is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2010, 03:47 AM   #1077
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 226
Default

Quote:
Originally Posted by xrayal View Post
its true. my brakes were rubbish. flashed it twice and now it stops on a penny. it also sorts out many minor issuses.
Well my run at West Kent on Sunday was awesome. Firstly the car was set good, but I turned down the DDRS to 4 and kept turbo Max, but with timing punch at min (6), so the acceleration was much lazier and FTD'd. I was caning the car out the corners on full throttle with no wheelspin and I was convinced that was the quickest way! - Made the car so easy to drive, yet still had great top speed. Turbo Delay 0.4 . By the way, this was with a GM 13.5 motor.
maxg123456 is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2010, 04:31 AM   #1078
Tech Regular
 
Holmenkollen's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Sweden
Posts: 444
Default

I tried my new 120A v2.1 with mod software this weekend and are very happy with the perfomance. Runs cool, great feeling and good brakes. My Orion 4.5t didnīt heat up at all. Still missing some top speed but havenīt started to tweak the settings yet. Plenty of more to come. The lap times are already competitive.

I used to run LRP SXX but I think this ESC can hold itīs own against any other ESC on the market.
__________________
Xray - Hobbywing - Graupner
Holmenkollen is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2010, 10:27 AM   #1079
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2003
Location: France
Posts: 88
Default

Quote:
Originally Posted by Holmenkollen View Post
I tried my new 120A v2.1 with mod software this weekend
What do you mean by v2.1?

Thanks.
__________________
*LAF Painting*
february is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2010, 10:41 AM   #1080
Tech Regular
 
Holmenkollen's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Sweden
Posts: 444
Default

Quote:
Originally Posted by february View Post
What do you mean by v2.1?

Thanks.
The ESC is available in tvo versions, V2.0 and V2.1.
V2.1 have smaller capacitor and some other small changes I think.
__________________
Xray - Hobbywing - Graupner
Holmenkollen is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:25 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net