R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-07-2010, 03:08 AM   #1036
Tech Addict
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mc4798 View Post
Well done !

Thanks,Mike
Quote:
Originally Posted by xrayal View Post
come on hobbywing, thanks to cherry many,many,many racers,bashers and the like have been helped out. give him the love he deserves.
top man c2b, thanks for your help mate.
Quote:
Originally Posted by darrenoakley View Post
Thanks Cherry really helpfully videos and all in your own time mate. Top man
Thanks guys, but it may be my last input as having heard the news on the other thread am probably going to move over to the New Team Powers ESC's as the pricing is so much more competitive with similar performance. Can't be dealing with anal 'exclusive distributors' had enough of that with SPEEDPASSION.

My views are here if you feel like reading them.......
http://www.rctech.net/forum/7638454-post689.html

Cherry x
__________________
Tamiya TA05 Ver II, Hobbywing 13.5T, KO PROPO PDS-2501 ICS, Eagle Racing 6000 65C LiPo, Hobbywing XTREME STOCK 518/213) Sanwa/Airtronics MT4 2.4G Radio.
www.racersinexile.org.uk | 'Official Certified' UK/Euro Importer for the Hobbywing XERUN Series Equipment We ship the world !!!| Quote code 'cherry' for 10% discount on our Web Store.
cherry2blost is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2010, 02:35 PM   #1037
Tech Adept
 
xrayal's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: hertforshire
Posts: 148
Default

Quote:
Originally Posted by cherry2blost View Post
Thanks guys, but it may be my last input as having heard the news on the other thread am probably going to move over to the New Team Powers ESC's as the pricing is so much more competitive with similar performance. Can't be dealing with anal 'exclusive distributors' had enough of that with SPEEDPASSION.

My views are here if you feel like reading them.......
http://www.rctech.net/forum/7638454-post689.html

Cherry x
shame that your right.......................
__________________
associated b5m
team c tm4
sanwa mt4
lrp flow tw
mardave
xrayal is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2010, 03:20 AM   #1038
Tech Adept
 
millbank's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: uk
Posts: 164
Default

I've been running the 422 software on my sp 60a lpf with a lrp x12 17.5 and is very quick. just having trouble with heat. it came off the track last night at 105 degrees c. i turned the speedo down but still didn't improve. can you gear the cars to low? running 8.4 ratio in xray t2 009 on a open and flowing track
__________________
Xray T2009 / hobbywing v3 120amp /LRP x12 6.5 / wet car
Xray t4'14 / Hobbywing v3 120amp / 13.5/ boost car
Xray t4'15 / Orca Vxx / Orca Rx3 17.5 / blinky car
TEAM DRIVER FOR MMR FLUX
millbank is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2010, 03:33 AM   #1039
Tech Fanatic
 
Join Date: Jul 2010
Location: Antwerp, Belgium
Posts: 869
Default

That is way to low geared, you should gear it arround 6.0 or lower and take a lower less power program on your ESC.
Your motor is always running at high RPM witch will increase temperature of the motor.
You have one advance and that is those X12 motor are developed for high temps.
I always gear my X12 13.5 at 5.8 and the temp is much lower then you have mentioned.
addicted2blue is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2010, 04:57 AM   #1040
Tech Addict
 
AGNO's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Firenze Italy
Posts: 609
Default

Quote:
Originally Posted by millbank View Post
I've been running the 422 software on my sp 60a lpf with a lrp x12 17.5 and is very quick. just having trouble with heat. it came off the track last night at 105 degrees c. i turned the speedo down but still didn't improve. can you gear the cars to low? running 8.4 ratio in xray t2 009 on a open and flowing track
First load the new firmware 518, FDR 6.4 / 6.5 and try to decrease the parameter # 9 Boost timing (example value 6/5) until the temperatures are acceptable, unfortunately the X12 series does not stand tall electronic advance
__________________
Team GMV / RC electric AS Laurenziana
Hot Bodies TCXX - HW Xerun - IP - Spec-R
AGNO is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2010, 10:16 PM   #1041
Tech Initiate
 
mr.preay's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Bangkok, Thailand
Posts: 21
Default

Does SP make 018 Software?? or just 028
mr.preay is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2010, 05:37 AM   #1042
Tech Regular
 
RL.2002's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 418
Default

hi everybody

jst wanna know some tips and the setup of the 120a v2 esc with 528mod. im running with 3.5t xerun motor with 416x. what is the best fdr for it on outdoor parking lot track. the track was maybe around 60 - 90ft long on the straight. abit technical type(i guess so)

thanks in advance.
__________________
the passion of the slide when taking the corner....
http://www.penabai-rcdrifter.blogspot.com/
Kyosho TF-5 drift spec powered by Ezrun 35A + 9t
Tamiya TRF-416X, Tamiya TRF-417
Hobbywing Xerun 120A, Xerun 3.5t, Team Orion 11.5t, Xerun 5.5t
RL.2002 is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2010, 11:10 AM   #1043
Tech Regular
 
tmkhaw's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 325
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via MSN to tmkhaw
Default XERUN 120A ESC, 17.5 motor and F104Pro

Hi guys,

I am new to this hobby and have just bought a XERUN 120A ver2.1 ESC with 528 s/w with Team Powers 17.5 motor to be used in a F104Pro. I have gone through pages of this thread but could not seem to find any recommended settings for similar setup. Could somebody please help share your settings. Any recommendations would also be much appreciated. Thank you.
tmkhaw is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2010, 05:16 PM   #1044
Tech Regular
 
RossoTorro's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Euro-Thrash
Posts: 400
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

This esc is great! I'm running a Xerun 60A with Team Powers 13.5T motor.
Didn't buy a complete package because i figured 2700kv was too little. Team Powers motor is rated 3000kv. How wrong was i? The current setup is almost too fast for our track. Great value for money.
Lets just hope they will keep it this way. I might buy a few more...
RossoTorro is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2010, 05:36 PM   #1045
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2007
Location: paradise
Posts: 62
Default

Hi RL.2002 and tmkhaw,
Might wanna have a look at
http://www.rctech.net/forum/electric...ftware-54.html
Lots of info there.

www.cobrarc.info, I think this man is in charge of the Hobbywing sales or distribution or PR

Last edited by TBOTubed; 07-18-2010 at 09:10 PM.
TBOTubed is offline   Reply With Quote
Old 07-18-2010, 08:35 PM   #1046
Tech Addict
 
RevMaxx's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Cebu
Posts: 687
Send a message via MSN to RevMaxx
Default

tried to buy a combo this weekend to no avail ...

i heard there's a supply issue, manufacturing seems to have temporarily ceased.

can anyone shed light on the matter?
RevMaxx is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2010, 12:10 AM   #1047
Tech Elite
 
COBRARACING's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,318
Default

Quote:
Originally Posted by RevMaxx View Post
tried to buy a combo this weekend to no avail ...

i heard there's a supply issue, manufacturing seems to have temporarily ceased.

can anyone shed light on the matter?
No the manufacturing hasn't ceased just to much demand and the factory is going through back orders right now .

Please what is it that you need.please email me at [email protected]
__________________
Email : [email protected] or [email protected]
Repair service Address
Hobbywing Technology Co., Ltd.
4th Floor, 3rd Building, KeLunTe Industrial Park, ShangLiLang, BuLan Road, LongGang District, ShenZhen, China
COBRARACING is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2010, 07:03 PM   #1048
Tech Adept
 
Andysan's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 103
Default

Hi all,

Daft question coming up; I've a 60A Xerun V2 and the LCD box - both have had the firmware updated to the latest version when I was at my mates, and I can modify settings via the LCD box - i.e. all works OK.

However, whenever I plug the LCD box into the PC, and then the ESC into the LCD box I just get a "Connecting PC" message on the LCD box and cannot get to the settings on the speedo via the PC software. I am not plugging the battery in and switching the speedo on as this isnt mentioned in the instructions, and with my old Losi Xcelorin I was always told to do this under no circumstances as it could fry my PC.

So, in summary is it safe to plug my LiPo in and switch the ESC on when connected to the PC via the program box, or is this not how to solve my problem? Thanks.
Andysan is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2010, 07:08 PM   #1049
Tech Fanatic
 
Join Date: Oct 2003
Location: downunder
Posts: 814
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Andysan View Post
Hi all,

Daft question coming up; I've a 60A Xerun V2 and the LCD box - both have had the firmware updated to the latest version when I was at my mates, and I can modify settings via the LCD box - i.e. all works OK.

However, whenever I plug the LCD box into the PC, and then the ESC into the LCD box I just get a "Connecting PC" message on the LCD box and cannot get to the settings on the speedo via the PC software. I am not plugging the battery in and switching the speedo on as this isnt mentioned in the instructions, and with my old Losi Xcelorin I was always told to do this under no circumstances as it could fry my PC.

So, in summary is it safe to plug my LiPo in and switch the ESC on when connected to the PC via the program box, or is this not how to solve my problem? Thanks.

Speedy must be turned on and plugged in to battery or you can connect power to the LCD box on its own but you need to turn on the speedy.

You should not fry the speedy I have been connecting to PC since these speedys came out with a battery connected and no problems.
bjspinner is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2010, 07:22 PM   #1050
Tech Adept
 
Andysan's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 103
Default

Quote:
Originally Posted by bjspinner View Post
Speedy must be turned on and plugged in to battery or you can connect power to the LCD box on its own but you need to turn on the speedy.

You should not fry the speedy I have been connecting to PC since these speedys came out with a battery connected and no problems.
I need to plug ESC into LiPo and turn on even when connected to PC? I assumed that the battery only needs to be connected and switched on to power the programming box - as this is powered by USB I didnt think it was necessary.

Its not the speedo I'm concerned about, its that Im plugging something into my USB port thats plugged into a LiPo battery - with other ESC's I've read not to do this because you could send voltage into your PC and damage it.

Definitely then to access the speedo plug the LCD box into PC, speedo into LCD box and then power on with LiPo battery and switch? I'm still cautious.

Cheers!
Andysan is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:16 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net