R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-01-2010, 11:15 AM   #676
Tech Apprentice
 
notatoy's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: united kingdom
Posts: 95
Default

has anyone used the new firmwear updates ??? v1.61-beta just downloaded them and there is something in there about a turbo function this was for the 80 150 120 and 60 amp xerun series ???
notatoy is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2010, 12:37 PM   #677
Tech Rookie
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 11
Default

Quote:
Originally Posted by notatoy View Post
has anyone used the new firmwear updates ??? v1.61-beta just downloaded them and there is something in there about a turbo function this was for the 80 150 120 and 60 amp xerun series ???



I have tryed it today on the 120 amp xerun series, but I think that it is usable for all the series. I'm Italian.

I'm much happier than the SP Firmware. It have much more thrust out of corners, but it have a problem: if you set option 4 less than value 7 the turbo function does not work at all.
Motor temperatures much lower than the SP software.
I will work hard to understand this new firmware, but I am very confident and satisfied.
@tomino is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2010, 02:07 PM   #678
Tech Apprentice
 
notatoy's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: united kingdom
Posts: 95
Default

Quote:
Originally Posted by @tomino View Post
I have tryed it today on the 120 amp xerun series, but I think that it is usable for all the series. I'm Italian.

I'm much happier than the SP Firmware. It have much more thrust out of corners, but it have a problem: if you set option 4 less than value 7 the turbo function does not work at all.
Motor temperatures much lower than the SP software.
I will work hard to understand this new firmware, but I am very confident and satisfied.
thanks for your reply i was not sure it was ok option 4 is punch i think default is 7 , i think the turbo functions a different way ,see link ... http://www.rctech.net/forum/singapor...xerun-esc.html

Last edited by notatoy; 05-01-2010 at 04:09 PM. Reason: ty
notatoy is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 03:08 PM   #679
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2008
Location: Dorset,UK
Posts: 128
Default

Any Windows / pc experts out there? I can't get Windows to install the HW lcd programmer Windows knows it's there but won't install it as a human interface device just comes up with the message unrecognized usb device. I've tried several different usb leads and 5 different pc's / laptops now. I have 1 really old pc that does recognize it but it's unstable and i wouldn't risk trying to flash firmware with it. All the computers are running legit Windows xp pro with latest updates and service pack 3, i've also tried with and without anti-virus software running. The only difference on the pc that it is recognized on is the cpu is an old AMD athlon all others are intel cpu's.
BILKO1 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 09:32 PM   #680
Tech Champion
 
smilekt's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 9,536
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by BILKO1 View Post
Any Windows / pc experts out there? I can't get Windows to install the HW lcd programmer Windows knows it's there but won't install it as a human interface device just comes up with the message unrecognized usb device. I've tried several different usb leads and 5 different pc's / laptops now. I have 1 really old pc that does recognize it but it's unstable and i wouldn't risk trying to flash firmware with it. All the computers are running legit Windows xp pro with latest updates and service pack 3, i've also tried with and without anti-virus software running. The only difference on the pc that it is recognized on is the cpu is an old AMD athlon all others are intel cpu's.

try change ur usb cable or try change other usb port .. else try another pc
__________________
Kuala Terengganu Rc Club Facebook
http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=357083332025
smilekt is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2010, 10:38 PM   #681
Tech Addict
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by smilekt View Post
try change ur usb cable or try change other usb port .. else try another pc

Definitely a different USB port had the same problem on My Samsung NC100 netbook moved it around and all of a sudden ping it worked.
__________________
Tamiya TA05 Ver II, Hobbywing 13.5T, KO PROPO PDS-2501 ICS, Eagle Racing 6000 65C LiPo, Hobbywing XTREME STOCK 518/213) Sanwa/Airtronics MT4 2.4G Radio.
www.racersinexile.org.uk | 'Official Certified' UK/Euro Importer for the Hobbywing XERUN Series Equipment We ship the world !!!| Quote code 'cherry' for 10% discount on our Web Store.
cherry2blost is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 06:20 AM   #682
Tech Champion
 
smilekt's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 9,536
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by cherry2blost View Post
Definitely a different USB port had the same problem on My Samsung NC100 netbook moved it around and all of a sudden ping it worked.
yeaa .. maybe sometime mobo usb driver not load properly.. i think it have problem on Operating system ...
__________________
Kuala Terengganu Rc Club Facebook
http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=357083332025
smilekt is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 09:38 AM   #683
Tech Initiate
 
Join Date: Jul 2008
Location: Shenzhen, Guangdong, China
Posts: 45
Send a message via MSN to hobbywing Send a message via Skype™ to hobbywing
Default

Quote:
Originally Posted by notatoy View Post
has anyone used the new firmwear updates ??? v1.61-beta just downloaded them and there is something in there about a turbo function this was for the 80 150 120 and 60 amp xerun series ???
The V1.61 Beta firmware only works for XERUN-120A and XERUN-60A ESC
hobbywing is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 10:39 AM   #684
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

not sure why you guys are having hassles with brakes.
I have so much i can lock up my wheels.
Have you tried recalibarting your radio ?
__________________
Casterracing ZX1.5R
casterracing EX-1 Pro, SP Silver Arrow
TOP Racing Scythe, SP 17.5, SP GT Pro 2.0
TOP Racing Scythe, SP 4.5 V2, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
TOP Racing Scythe, SP 13.5, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
razzor is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 10:55 AM   #685
Tech Apprentice
 
notatoy's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: united kingdom
Posts: 95
Default

Quote:
Originally Posted by hobbywing View Post
The V1.61 Beta firmware only works for XERUN-120A and XERUN-60A ESC
thanks for that i gather its just for the sensor based systems i shall install on my 60 amp xerun fitted to my slash from what i gather this auto advances the timing on the motor ??? small vid .. thanks
+ YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
notatoy is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 11:28 AM   #686
Tech Fanatic
 
lochness42's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: London, UK
Posts: 824
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by razzor View Post
not sure why you guys are having hassles with brakes.
I have so much i can lock up my wheels.
Have you tried recalibarting your radio ?
Yes of course
__________________
Pavel Balint
| Schumacher racing-cars.com | RCSGraphicWorx.co.uk | Cat K1 | Cougar SV2 & SVR |
Schumacher cars build videos http://www.youtube.com/view_play_list?p=9780E62C20A0EC4F
lochness42 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 01:12 PM   #687
Tech Adept
 
xrayal's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: hertforshire
Posts: 148
Thumbs up

ran 422 today on speed passion gt2.0 pro.
cyclone wce
fdr 6.133
temp 65
settings:
4-8
9-8
12-9
13-2
14-3
15-3
exellent all over the track.
rip out of corners awsome.
acceleration frightening,
top speed brilliant.

suffered with poor tyre choice but still made b final. finished 4th and 3rd from 6th on grid over 2 leg finals.

slautered gm and tekin on the straight and the infield, that were being driven by people with same ability. top a final were 1-2 laps quicker, with exellent tryes and even better track knowledge.
check wlrc.co.uk for track info.

but above all, a great day had by all.

if this is the taste of things to come....................

thank you hobbywing.
__________________
associated b5m
team c tm4
sanwa mt4
lrp flow tw
mardave

Last edited by xrayal; 05-03-2010 at 02:22 PM.
xrayal is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 05:26 PM   #688
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 226
Default

Quote:
Originally Posted by xrayal View Post
ran 422 today on speed passion gt2.0 pro.
cyclone wce
fdr 6.133
temp 65
settings:
4-8
9-8
12-9
13-2
14-3
15-3
exellent all over the track.
rip out of corners awsome.
acceleration frightening,
top speed brilliant.

suffered with poor tyre choice but still made b final. finished 4th and 3rd from 6th on grid over 2 leg finals.

slautered gm and tekin on the straight and the infield, that were being driven by people with same ability. top a final were 1-2 laps quicker, with exellent tryes and even better track knowledge.
check wlrc.co.uk for track info.

but above all, a great day had by all.

if this is the taste of things to come....................

thank you hobbywing.
Wow, i'm impressed. I've had my Mamba Max Pro for a few months now and I run it indoors, however it has too much low end torque. It spins up the tires from hairpin to hairpin so much so, that i've taken it out and put the SPX back in.

Here's a question, can you adjust this Xerun/Speed passion's low end grunt so I can use a 10.5 motor like I did with the SPX, but just have more top end speed for indoors? - As you can probably understand, on a small track I dont want so much infield rip, I just want to have drivability and gain 4-5 car lengths on the straight.

How's the brakes on this Ezrun esc? - I run a Novak 10.5SS and that motor usually has bad brakes in anything other than an LRP esc. I really need a good brake for indoors, as the Mamba cannot cut it and they're taking ages to bring out new firmware.
maxg123456 is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 06:11 PM   #689
Tech Apprentice
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 53
Default

Quote:
Originally Posted by maxg123456 View Post
Wow, i'm impressed. I've had my Mamba Max Pro for a few months now and I run it indoors, however it has too much low end torque. It spins up the tires from hairpin to hairpin so much so, that i've taken it out and put the SPX back in.

Here's a question, can you adjust this Xerun/Speed passion's low end grunt so I can use a 10.5 motor like I did with the SPX, but just have more top end speed for indoors? - As you can probably understand, on a small track I dont want so much infield rip, I just want to have drivability and gain 4-5 car lengths on the straight.

How's the brakes on this Ezrun esc? - I run a Novak 10.5SS and that motor usually has bad brakes in anything other than an LRP esc. I really need a good brake for indoors, as the Mamba cannot cut it and they're taking ages to bring out new firmware.
you can set timing punch (#15) to 4 or 5 to have enough low end torque

i broke my trf416 swing shaft (timing punch #3) caused by too much torque, it's just spinning like crazy on every corner/hairpin

Last edited by leonardiw; 05-03-2010 at 07:55 PM.
leonardiw is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 06:41 PM   #690
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 51
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Can you run the Hobbywing XERUN v2.0 60/120A with 1s lipo without a booster?! Can anyone confirm this? I am gonna be using it on 12th scale with a digital JR z3590 that is a power hog. Deciding wether to go spec esc/motor class that my local track has or just get the xerun with a duo/duo 2 17.5 and have a blast trying to play with all the cool turbo/superchrge/timing options it has....what do you think?! I am new to RC. Thanks in Advance

Jay
itsjay764 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:10 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net