R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-09-2010, 01:15 PM   #316
Tech Addict
 
Born2Run's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Europe
Posts: 737
Default

Quote:
Originally Posted by cherry2blost View Post
You wanna sell it?
Cherry2blost i have two of them.One is not working at all and the second one i bought on February looks having some issues with the sensor.Im not sure yet if its from the esc or the motor but i'll check it this weekend.If it's ok i can sell it to you.If not i'll send them back to HK and i'll sell both when i 'll get them back.I'll let you know on Monday if you are still interested.
__________________
Whatever
Born2Run is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2010, 02:24 PM   #317
Tech Fanatic
 
irgo's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 893
Default

Quote:
Originally Posted by unsp0ken View Post


unsp0ken , Which Software Version PC Interface did you Upgrade it to v1.02 090407
For your LCD Firmware ?
__________________
Quark Force
irgo is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2010, 02:35 PM   #318
Tech Fanatic
 
unsp0ken's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Fontana, CA
Posts: 781
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

I didn't upgrade it to that software it came like that..

Err.. I know what it is.. I don't know why I didn't think of it sooner as it is the most obvious answer hahaha. Stupid me..

To make things short, this is my LCD program box

http://www.hobbyking.com/hobbyking/s...Brushless_ESC_

Sorry for wasting your time... I guess I need a Hobbywing branded one. I thought it was just a rebadged version but I guess not?!?!
unsp0ken is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2010, 04:15 PM   #319
Tech Initiate
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sandhurst, UK
Posts: 43
Default

Sorry for all the questions but a bit confused about version numbers.

Currently have HW 1.6 software, lcd box is updated to 1.04 and ESC is running the 218 profile. I want to run the SP software, so do i need to downgrade the LCD box to the HW 1.02 software to apply the SP software on the LCD box and then flash the ESC with the latest SP stock profiles?

Has anyone flashed the LCD box/ESC with the SP software when the LCD box/ESC is running the HW 1.04/1.6 software?

Thanks in advance for any help!
gazmond is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2010, 04:56 PM   #320
Tech Addict
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by gazmond View Post
Sorry for all the questions but a bit confused about version numbers.

Currently have HW 1.6 software, lcd box is updated to 1.04 and ESC is running the 218 profile. I want to run the SP software, so do i need to downgrade the LCD box to the HW 1.02 software to apply the SP software on the LCD box and then flash the ESC with the latest SP stock profiles?

Has anyone flashed the LCD box/ESC with the SP software when the LCD box/ESC is running the HW 1.04/1.6 software?

Thanks in advance for any help!

Oh dear just tried it with this one



Just arrived today so thought would give it a go......

Got this far.........



tried this ...........



and then this..........



Looks like Adam Bailey got his way then, seems the 'new' cheap plastic LCD Boxes cannot be flashed to Speed Passion Software, the Metal ones are the only ones then.


THIS IS THE ORIGINAL METAL ONE !!!

V1.04 is non backward flashable.

Bloody Speed Passion lol
__________________
Tamiya TA05 Ver II, Hobbywing 13.5T, KO PROPO PDS-2501 ICS, Eagle Racing 6000 65C LiPo, Hobbywing XTREME STOCK 518/213) Sanwa/Airtronics MT4 2.4G Radio.
www.racersinexile.org.uk | 'Official Certified' UK/Euro Importer for the Hobbywing XERUN Series Equipment We ship the world !!!| Quote code 'cherry' for 10% discount on our Web Store.

Last edited by cherry2blost; 03-10-2010 at 12:01 AM.
cherry2blost is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2010, 05:06 PM   #321
Tech Fanatic
 
unsp0ken's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Fontana, CA
Posts: 781
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

what metal ones? link?
unsp0ken is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2010, 06:34 PM   #322
Tech Fanatic
 
irgo's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 893
Default

unsp0ken



Is, This The one ?


Quote:
Originally Posted by cherry2blost View Post
Oh dear just tried it with this one



Just arrived today so thought would give it a go......

Got this far.........



tried this ...........



and then this..........



Looks like Adam Bailey got his way then, seems the 'new' cheap plastic LCD Boxes cannot be flashed to Speed Passion Software, the Metal ones are the only ones then.



V1.04 is non backward flashable.

Bloody Speed Passion lol

When Using the v1.02 LCD Firmware, using the SP ESC Firmware is possible
That Include 1.32 SP PC Interface.
So Using LCD Firmware v1.04 is not really necessary.

cherry2blost, I can,........
but what's the differences between LCD Firmware v1.02 with v1.04 anyway?
__________________
Quark Force
irgo is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2010, 07:17 PM   #323
Tech Master
 
alana07's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: There
Posts: 1,814
Trader Rating: 52 (100%+)
Send a message via MSN to alana07
Default

i have just gotten a HW XERun 120A esc, gonna be using it for 10.5t 2wd buggy. is the original software sufficient for the offroading duties, or do i need to update the software? thanks.
__________________
没有最好,只有更好!!!
alana07 is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 12:25 AM   #324
Tech Addict
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by irgo View Post
unsp0ken



Is, This The one ?





When Using the v1.02 LCD Firmware, using the SP ESC Firmware is possible
That Include 1.32 SP PC Interface.
So Using LCD Firmware v1.04 is not really necessary.

cherry2blost, I can,........
but what's the differences between LCD Firmware v1.02 with v1.04 anyway?
Right Irgo........ The NEW Cheap plastic program cards come pre installed with Version 1.04. This cannot be 'updated' to SPEEDPASSION software because it is version 1.02. The box will not allow you to roll back to V1.02, the only hope is that the NEW SP Software is a higher version number. I have tried all the usual tricks with the box, have tried HW USB V1.4, 1.5 and 1.6, have tried SP 1.31 and 1.32. ALL have popped up the same fault message. Unable to upgrade to an older version. Firmware version 1.02 = Speed Passion Version, V1.04 = Not SP version, HW Software profiles are totally different to the SP ones in that you DO NOT get 107 or 110 with it.
__________________
Tamiya TA05 Ver II, Hobbywing 13.5T, KO PROPO PDS-2501 ICS, Eagle Racing 6000 65C LiPo, Hobbywing XTREME STOCK 518/213) Sanwa/Airtronics MT4 2.4G Radio.
www.racersinexile.org.uk | 'Official Certified' UK/Euro Importer for the Hobbywing XERUN Series Equipment We ship the world !!!| Quote code 'cherry' for 10% discount on our Web Store.
cherry2blost is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 12:29 AM   #325
Tech Addict
 
Born2Run's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Europe
Posts: 737
Default

Quote:
Originally Posted by alana07 View Post
i have just gotten a HW XERun 120A esc, gonna be using it for 10.5t 2wd buggy. is the original software sufficient for the offroading duties, or do i need to update the software? thanks.
If i was you,i sould use it as it comes.IMO there is no reason to update it.
__________________
Whatever
Born2Run is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 12:32 AM   #326
Tech Addict
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by gazmond View Post
Are people running 1.04 on the LCD box having problems moving between SP and HW software on their ESC?
WARNING ALL HOBBY WINGERS !!!!!

If you want to use the Speed Passion Profiles DO NOT 'upgrade your HOBBYWING Firmware LCD Program Box to Ver 1.04. This is not backward flashable to the V1.02 Profile which the Speed Passion Requires to use.

LEAVE IT AT V1.02 !!!
__________________
Tamiya TA05 Ver II, Hobbywing 13.5T, KO PROPO PDS-2501 ICS, Eagle Racing 6000 65C LiPo, Hobbywing XTREME STOCK 518/213) Sanwa/Airtronics MT4 2.4G Radio.
www.racersinexile.org.uk | 'Official Certified' UK/Euro Importer for the Hobbywing XERUN Series Equipment We ship the world !!!| Quote code 'cherry' for 10% discount on our Web Store.
cherry2blost is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 12:39 AM   #327
Tech Addict
 
Born2Run's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Europe
Posts: 737
Default

Cherry if you read my previous posts i had this problem a month ago.I could do it on my desktop but for an unexplained reason i did it on my laptop.
__________________
Whatever
Born2Run is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 12:40 AM   #328
Tech Addict
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by unsp0ken View Post
I was able to flash my Xerun 60A with the SP110 firmware while the 1.02 firmware was in my LCD program box. The problem is, I need to flash my LCD program box firmware to the newest version but the HW 1.6 PC software won't let me. Its grayed out. Here's a picture.

So, were you able to use Speed Passion 1.32 on the Turnigy 2 in 1 box and to use the 107 and 110 softwares? Let me know matey?
__________________
Tamiya TA05 Ver II, Hobbywing 13.5T, KO PROPO PDS-2501 ICS, Eagle Racing 6000 65C LiPo, Hobbywing XTREME STOCK 518/213) Sanwa/Airtronics MT4 2.4G Radio.
www.racersinexile.org.uk | 'Official Certified' UK/Euro Importer for the Hobbywing XERUN Series Equipment We ship the world !!!| Quote code 'cherry' for 10% discount on our Web Store.
cherry2blost is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 12:57 AM   #329
Tech Fanatic
 
unsp0ken's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Fontana, CA
Posts: 781
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by cherry2blost View Post
So, were you able to use Speed Passion 1.32 on the Turnigy 2 in 1 box and to use the 107 and 110 softwares? Let me know matey?
Yea, I'm running SP110 in my Xerun 60A right now. It was transferred onto the ESC using that Turnigy box and SP 1.32 USB Link PC Software. Haven't tried the 107. It's also good as a field progammer (w/out PC). I just can't use it as a field programmer in my Xerun 150A . It works with a PC/laptop though.
unsp0ken is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2010, 01:02 AM   #330
Tech Addict
 
Born2Run's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Europe
Posts: 737
Default

It's a rebadged version.Is the same like HW.
__________________
Whatever
Born2Run is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:55 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net