Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
KO PROPO EX-10 Helios q's >

KO PROPO EX-10 Helios q's

KO PROPO EX-10 Helios q's

Old 08-12-2005, 10:31 AM
  #1276  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,210
Default

Ray-
#3 is correct. Don't know about the other two. Maybe someone else can help?
-Robert
KO PROPO Staff is offline  
Old 08-12-2005, 11:11 AM
  #1277  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2004
Location: princeton, NJ and wall street, NYC
Posts: 514
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

hey Ray,

#1... not sure for 4cells, as my setup works with the dsm in 4 cells, and other people have problems. i'm lucky i guess..

#2.. nothing needed.... drop in your dsm and go racing....

i'm running KO 2343, novak GTX...

~ming
aoizip is offline  
Old 08-12-2005, 11:18 AM
  #1278  
Tech Addict
iTrader: (6)
 
Jam-ehz's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 592
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Chances are, a capacitor is all you need to keep the voltage high enough. A light and small 1100uf or 2200uf 6.3v should do, it's the main solution I've read about (and used) when it comes to evening out voltage fluctuations.

Should use it with 4 cells for sure, but it won't hurt for 6-cell too, especially if you use a PT. KO Servos and Spektrum with a PT can be a bit of a load... I know a QC2 would need it, even with 6 cells. I haven't heard so much of a problem with the GTX though.
Jam-ehz is offline  
Old 08-12-2005, 11:30 AM
  #1279  
Tech Champion
iTrader: (5)
 
rayhuang's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Cleveland Heights, Ohio
Posts: 6,511
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Thank you, thank you, thank you!!! I know what to do now thanks to you guys and I just ordered my DSM and receivers. Wow-no more antenna mounts and holes in my sedan bodies!!!
rayhuang is offline  
Old 08-12-2005, 01:43 PM
  #1280  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2004
Location: princeton, NJ and wall street, NYC
Posts: 514
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Ray..

there are still body post hole.....

~Ming
aoizip is offline  
Old 08-12-2005, 10:09 PM
  #1281  
Tech Champion
iTrader: (16)
 
Still Bill's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Reno, NV
Posts: 7,379
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Ray,

You will love it!
Still Bill is offline  
Old 08-12-2005, 11:21 PM
  #1282  
Tech Addict
iTrader: (6)
 
Jam-ehz's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 592
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Hmmm.. hole-less body mounts.. what would that be, magnets? Velcro? Duct Tape? Wind downforce?

One funny part of a TCS Rally race we had was a guy flipped so many times his posts and holes couldn't hold the body on with clips anymore! He had to use battery tape wrapped around the midsection to keep on.. hah.. the jump for that race was insane..
Jam-ehz is offline  
Old 08-18-2005, 11:39 PM
  #1283  
Tech Champion
iTrader: (38)
 
danjoy25's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 5,151
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Would a RF-501F KO Propo FM RF-Module work with a KO 297FZ receiver?
danjoy25 is offline  
Old 08-19-2005, 04:35 AM
  #1284  
Tech Master
iTrader: (4)
 
BrainTeased's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Melbourne
Posts: 1,342
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by ntc3freak
hey guys.i'm getting a ko propo 2343 digital servo for steering this sunday.my question is,can i use the super high speed response feautre(3-channel mode) even though my throttle servo is rtr servo(non-digital.it's the servo that came with ntc3 rtr).just curious.thanks
despite what i said about the manual not advising to do so, im doing the same thing as you and so far no problems got my fail safe installed though just in case
BrainTeased is offline  
Old 08-19-2005, 11:19 AM
  #1285  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,210
Default

Originally Posted by danjoy25
Would a RF-501F KO Propo FM RF-Module work with a KO 297FZ receiver?
You can use the Helios with the KR-297FZ as long as you put the radio in the normal response mode. This would be the swithc behind the module (N).
KO PROPO Staff is offline  
Old 08-22-2005, 10:26 PM
  #1286  
Tech Elite
 
ntc3freak's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Stuttgart, Germany
Posts: 3,313
Default

Originally Posted by BrainTeased
despite what i said about the manual not advising to do so, im doing the same thing as you and so far no problems got my fail safe installed though just in case




wow.i'm so scared to try
ntc3freak is offline  
Old 08-23-2005, 12:39 AM
  #1287  
Tech Master
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 1,152
Default

Originally Posted by KO PROPO Staff
You can use the Helios with the KR-297FZ as long as you put the radio in the normal response mode. This would be the swithc behind the module (N).
So what you're saying is that we can use the Helios with the Mars reciever,we just need to swtich the mode to normal?? Is that it??
Ben.C is offline  
Old 08-23-2005, 06:02 AM
  #1288  
Tech Master
iTrader: (1)
 
dado11g's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Farmington Hills, MI and proud of it
Posts: 1,059
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

i am having a very bad problem... idk why but it just started yesterday. when i turn on my car and transmitter the servo is turned to the left about half way. so i set the steering trim to the middle...then after about 30 seconds of driving it just randomly steers to the right. but now it also wont work smoothly either. it has a big delay in the response and it a bit twitchy.

as of now i am pretty sure it is the transmitter b/c i have tried 2 different cars, 2 different servos, 2 different esc's, and i have also poped in a spektrum to see if that help it(and it didnt). i need it to race today or else im screwed

o, and btw, all batteries were fully charged.

thanks,
marshal v.
dado11g is offline  
Old 08-23-2005, 11:17 AM
  #1289  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,210
Default

Originally Posted by Ben.C
So what you're saying is that we can use the Helios with the Mars reciever,we just need to swtich the mode to normal?? Is that it??
That's it!
KO PROPO Staff is offline  
Old 08-23-2005, 11:18 AM
  #1290  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,210
Default

Originally Posted by dado11g
i am having a very bad problem... idk why but it just started yesterday. when i turn on my car and transmitter the servo is turned to the left about half way. so i set the steering trim to the middle...then after about 30 seconds of driving it just randomly steers to the right. but now it also wont work smoothly either. it has a big delay in the response and it a bit twitchy.

as of now i am pretty sure it is the transmitter b/c i have tried 2 different cars, 2 different servos, 2 different esc's, and i have also poped in a spektrum to see if that help it(and it didnt). i need it to race today or else im screwed

o, and btw, all batteries were fully charged.

thanks,
marshal v.
Have you tried the Adjust VR function? Sounds like the steering pot is damaged.
KO PROPO Staff is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.