R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-07-2005, 10:38 PM   #1201
Tech Master
 
axel's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NorCal
Posts: 1,226
Default

who makes the best paint to make the wheel and screws gold or metalic blue?
axel is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2005, 02:55 AM   #1202
Tech Master
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 1,152
Default

Quote:
Originally Posted by TC4_HALO2_Mark
hey i have a few questions im getting power to my servo but not to my motor and i was wondering if i need to do any thing wiht the ko raido to fix it ???
THere are couple of reasons I could think of.
Maybe you haven't set the radio with the ESC.Or maybe the connector from the ESC to the reciever is not good. Or maybe its your ESC problem.

Just my 2 cents...


And Yes!! I just bit my finger and dugged out some benjamins for my new Helios competition edition....And I'm loving it...!
Ben.C is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2005, 03:15 AM   #1203
Tech Lord
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,919
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TC4_HALO2_Mark
hey i have a few questions im getting power to my servo but not to my motor and i was wondering if i need to do any thing wiht the ko raido to fix it ???
what esc are you running?

if you have steering. but no throttle response...your esc MIGHT be fried. check to see if the motor even twitches? if it does.. maybe there is something stuck inside your motor. take it apart and check. if it still doesnt work. try a different esc (if you have one) or hook up a friend's. also check to make sure your motor screws arent too long. if they are too long, it wont let the motor turn.
__________________
Hebiki Design Works
Custom R/C Vinyl Graphics & Apparel: Your gear, your way!
Web Design - Web Development - Logo Design - Graphic Design
www.facebook.com/HebikiDesignWorks
Hebiki is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2005, 03:50 AM   #1204
Tech Master
 
DOMOisCOOL's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: May 2003
Location: Daly City, California, U.S.A.
Posts: 1,914
Send a message via ICQ to DOMOisCOOL Send a message via AIM to DOMOisCOOL Send a message via Yahoo to DOMOisCOOL
Default

Does anyone know how to set spaces for the model name? Thanks
DOMOisCOOL is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2005, 04:52 AM   #1205
Tech Regular
 
nw racer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Federal Way, WA.
Posts: 285
Default

push enter for the spot you want as a space. It will skip to the next spot.
nw racer is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2005, 10:40 AM   #1206
Tech Master
 
axel's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: NorCal
Posts: 1,226
Default

Quote:
Originally Posted by axel
who makes the best paint to make the wheel and screws gold or metalic blue?
nobody?
axel is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2005, 02:58 AM   #1207
Tech Fanatic
 
Tommy Bergfeldt's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Sweden
Posts: 979
Send a message via ICQ to Tommy Bergfeldt
Default

Quote:
Originally Posted by DOMOisCOOL
Does anyone know how to set spaces for the model name? Thanks
a "spacesymbol" (nothing at all) is close to the &-sign :P
__________________
JMI Motorsport / Red Bull Racing
HB Cyclone TC - Schumacher CAT SX & Cougar SV
Advanced Electronics - Autopartner.se - Sav÷x - NorthTQ
Tommy Bergfeldt is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2005, 03:13 AM   #1208
Tech Master
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 1,152
Default

Quote:
Originally Posted by axel
nobody?
Maybe you can go find someone that can help you anodise the screws...

Or just get any spray paint to paint it to the desired colour.
Ben.C is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2005, 03:35 PM   #1209
Tech Regular
 
nw racer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Federal Way, WA.
Posts: 285
Default

HELP please

I just bought a Helios and a KO 2343 and neither of them are working on the steering side. I have throttle control on the TX so it is not a complete DOA, but I cannot get any servo I put into the rx to move at all with the wheel. When I swapped out the KO servo for an Airtronics just to check if it was only the servo I could get the servo to move by adjusting subtrim and what not, but still will not turn with the wheel.

The Ko servo will not even move with the subtrim changes. Can anyone help me out here????
nw racer is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2005, 03:44 PM   #1210
Tech Champion
 
Korey Harbke's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Redmond, WA
Posts: 6,126
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Make sure it;s in 2 channel mode, and check to make sure the switch behind the module is set to the H position if you are using digital servos. Make sure the servo is plugged into channel 1 thats all I can think of.
__________________
Xray - RC America - Hudy - Apex RC - LRP - Protoform - AVID - 1Up Racing - Xenon - Xpert - Sanwa - RC Mission America - SpeedZombi - Slapmaster Tools - Turtlemaster Racing - Seattle RC Racers
Korey Harbke is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2005, 03:58 PM   #1211
Tech Regular
 
nw racer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Federal Way, WA.
Posts: 285
Default

yep all that was already there, like I said the KO servo won't even "turn on" to the point where it is getting power, but my Airtronics servos will. But neither one will move to wheel movement.
nw racer is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2005, 05:16 PM   #1212
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,209
Default

Quote:
Originally Posted by nw racer
yep all that was already there, like I said the KO servo won't even "turn on" to the point where it is getting power, but my Airtronics servos will. But neither one will move to wheel movement.
Check to make sure that the plug for the steering inside the radio is connected. There are two plugs. One for the trims and the other for the steering pot. If the wheel extension was installed, this may have come unplugged during installation.
KO PROPO Staff is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2005, 05:23 PM   #1213
Tech Regular
 
nw racer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Federal Way, WA.
Posts: 285
Default

Quote:
Originally Posted by KO PROPO Staff
Check to make sure that the plug for the steering inside the radio is connected. There are two plugs. One for the trims and the other for the steering pot. If the wheel extension was installed, this may have come unplugged during installation.

I'm going to send you my radio tonight to take a look at since I don't have the right size allen to take the extension off. i am also going to send you my 2343 servo that I have. I took the case of the servo off and all the wires in it are connected, however, the previous owner for some reason changed the wires on the servo. Instead of the white and red and I think blue, it has red, brown, and tan wires. Hopefully everything can be fixed ok.
nw racer is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2005, 06:38 PM   #1214
Tech Regular
 
nw racer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Federal Way, WA.
Posts: 285
Default

Well I got the extension off finally and both plugs are connected. There is a big one with purple wiring which looks like the trim plug, and then the smaller one with Orange, yellow, and green which is also connected. Any other ideas?
nw racer is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2005, 07:43 PM   #1215
Tech Elite
 
Mr. Shookie's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Sep 2004
Location: The Wilderness
Posts: 4,711
Trader Rating: 9 (100%+)
Send a message via AIM to Mr. Shookie Send a message via MSN to Mr. Shookie
Default

Make sure that the Negative wire is on the left when you open your case on the servo than it should be the red then the white being on the far right. Hope this helps,

-SHookie <><

Quote:
Originally Posted by nw racer
Well I got the extension off finally and both plugs are connected. There is a big one with purple wiring which looks like the trim plug, and then the smaller one with Orange, yellow, and green which is also connected. Any other ideas?
__________________
All who love the LORD JESUS I praise with you.1 Cor 10:31
Team HOLY Rollers (Team Manager)
The Church is a Hospital for Sinners not a Museum for Saints.
RcTech Feedback <>< RC Tech Subcriber #92
Mr. Shookie is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ko propo helios alexisonfire Australia For Sale/Trade 7 03-06-2008 04:19 AM
KO PROPO EX-10 Helios 40 Mhz jca2000au Australia For Sale/Trade 0 12-06-2007 09:03 PM
**EX-10 HELIOS KO PROPO*** nsupra R/C Items: For Sale/Trade 8 08-14-2006 09:11 PM
Ko Propo Ex-10 Helios hurley081182 R/C Items: Wanted to Buy 1 04-03-2005 07:58 PM
F.S.> KO Propo Helios... plus Bwadd2002 R/C Items: For Sale/Trade 7 05-19-2004 09:40 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:46 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net