Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
KO PROPO EX-10 Helios q's >

KO PROPO EX-10 Helios q's

KO PROPO EX-10 Helios q's

Old 12-21-2004, 09:54 AM
  #646  
Tech Elite
iTrader: (9)
 
Mr. Shookie's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: The Wilderness
Posts: 4,711
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Hey Ko Staff,
I got the wheel extention and the screw that locks the angle was missign and I am having a pain of time trying to find the right size.
Let me know the exact measurements. Also will you offer colored screws?
Thanks,
Stephen <><
Mr. Shookie is offline  
Old 12-21-2004, 11:05 AM
  #647  
Tech Addict
 
j240z's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Everybody to the limit!
Posts: 651
Default

Originally posted by Gearhead3
ROFLMAO!!

Hey ko staff, I have a question, I have a helios, and from day one it had something that would move around inside, is there something i can do to fix that? It seams that others have the same rattle. one of my buds has the same radio, and it has the same rattle.
Hey is it the battery rattling around? Mine did the same thing until I added a small piece of foam to the battery compartment.
j240z is offline  
Old 12-21-2004, 11:13 AM
  #648  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,210
Default

Originally posted by Gearhead3
ROFLMAO!!

Hey ko staff, I have a question, I have a helios, and from day one it had something that would move around inside, is there something i can do to fix that? It seams that others have the same rattle. one of my buds has the same radio, and it has the same rattle.
Either like j240z said, could be the battery and that is why you were given the extra foam with the radio. Or you could just be hearing the spring for the steering.
KO PROPO Staff is offline  
Old 12-21-2004, 11:15 AM
  #649  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,210
Default

Originally posted by Mr. Shookie
Hey Ko Staff,
I got the wheel extention and the screw that locks the angle was missign and I am having a pain of time trying to find the right size.
Let me know the exact measurements. Also will you offer colored screws?
Thanks,
Stephen <><
Stephen-
Sorry don't know the exact size. I'll look into it.
KO PROPO Staff is offline  
Old 12-21-2004, 12:03 PM
  #650  
Tech Master
 
forty6's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,922
Default

Originally posted by Gearhead3
ROFLMAO!!

Hey ko staff, I have a question, I have a helios, and from day one it had something that would move around inside, is there something i can do to fix that? It seams that others have the same rattle. one of my buds has the same radio, and it has the same rattle.


Hahaha, you know what that is?? It is that long silver button underneath your steering wheel. When I installed my drop wheel, I put a piece of foam on both sides of that sucker. Now the rattling is gone but I can still push that button if I need to, although I have no clue what it is for.
forty6 is offline  
Old 12-21-2004, 12:21 PM
  #651  
Tech Addict
iTrader: (3)
 
onebeatuptc3's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Outside Peachtree city in GA
Posts: 552
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

the purpose of the button under the steering is what ever you want it for.
onebeatuptc3 is offline  
Old 12-21-2004, 12:23 PM
  #652  
Tech Lord
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally posted by forty6
Hahaha, you know what that is?? It is that long silver button underneath your steering wheel. When I installed my drop wheel, I put a piece of foam on both sides of that sucker. Now the rattling is gone but I can still push that button if I need to, although I have no clue what it is for.
i remember reading somewhere you can assign that button to use as a start and stop button so you can do your laptimes from your radio. i never did figure out how to use that feature on my radio.
Hebiki is offline  
Old 12-21-2004, 12:26 PM
  #653  
Tech Master
 
forty6's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,922
Default

Originally posted by Hebiki
i remember reading somewhere you can assign that button to use as a start and stop button so you can do your laptimes from your radio. i never did figure out how to use that feature on my radio.
It would be nice to have that.
forty6 is offline  
Old 12-21-2004, 12:44 PM
  #654  
Tech Addict
 
j240z's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Everybody to the limit!
Posts: 651
Default

Originally posted by onebeatuptc3
the purpose of the button under the steering is what ever you want it for.
I assigned mine as the "get me a beer" button !!
j240z is offline  
Old 12-21-2004, 12:59 PM
  #655  
TFR
Tech Master
iTrader: (11)
 
TFR's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Toronto
Posts: 1,767
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Does the Ko Propo radio bag fit the Helios with the extension unit?
Attached Thumbnails KO PROPO EX-10 Helios q's-kpp16206.gif  
TFR is offline  
Old 12-21-2004, 01:39 PM
  #656  
Tech Master
 
Tim Johnson's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Los Angeles
Posts: 1,298
Default

Is the module that is rattling around. the battery is secure. but the module rattles around.
Tim Johnson is offline  
Old 12-21-2004, 03:50 PM
  #657  
Tech Master
iTrader: (14)
 
Join Date: Nov 2003
Location: land of mass unemployment
Posts: 1,315
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

KO Staff:

Hi,

I didn't take it apart......... it was the majic smoke that came out of the back of the radio that kinda gave it away(along withthe smelll). on the same day there was L.E. Mars that did the same thing and they tore thiers apart and it was burnt where the epoxy holds the antenna mount to the P.C. board. SO I'm kinda guessing i'st the same on mine.
as fo tripling the cost of repairs............now you sound like the servce center at one of the Big Three.......


Thanks
TimXLB is offline  
Old 12-21-2004, 07:53 PM
  #658  
Tech Regular
iTrader: (1)
 
Bob Nilsen's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Dallas, TX
Posts: 483
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Can the Helios menus be accessed and settings changed without having the radio turned on?

For instance, I'd like very much to be able to switch from one car profile to another without transmitting... so i can do it in the pit.
Bob Nilsen is offline  
Old 12-21-2004, 09:26 PM
  #659  
Tech Master
 
Tim Johnson's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Los Angeles
Posts: 1,298
Default

Originally posted by Bob Nilsen
Can the Helios menus be accessed and settings changed without having the radio turned on?

For instance, I'd like very much to be able to switch from one car profile to another without transmitting... so i can do it in the pit.
pull the module out and that will solve the problem. I use to do this with my MARS, did not effect anything. everything that has to do with RF is in the module so you don't have to worry about blowing out the finals on the radio.
Tim Johnson is offline  
Old 12-22-2004, 07:07 AM
  #660  
Tech Master
iTrader: (14)
 
Join Date: Nov 2003
Location: land of mass unemployment
Posts: 1,315
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Originally posted by TimXLB
KO Staff:

Hi,

I didn't take it apart......... it was the majic smoke that came out of the back of the radio that kinda gave it away(along with the smell). on the same day there was L.E. Mars that did the same thing and they tore thiers apart and it was burnt where the epoxy holds the antenna mount to the P.C. board. so I'm kinda guessing it's the same on mine.
as for tripling the cost of repairs............now you sound like the servce center at one of the Big Three.......


Thanks
TimXLB is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.