R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-07-2009, 08:28 AM   #2176
Tech Master
 
jag88's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,075
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by higbo View Post
How do we know if our KO 2.4 is the version that has no problems with 4PK?

What serial number affected?

apparently you pay your money and take your chances ....
jag88 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 08:38 AM   #2177
Tech Elite
 
theisgroup's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,191
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

if you have a concern, just call and talk to robert. He is a great guy to talk to and won't bite you head. lol
__________________
yang lai

Team Tamale | Team Tekin | RCAmerica | Speedmerchant | Speedzone RC | EA Motorsports | Ko Propo USA | eXpress Motorsports | Parma/PSE
theisgroup is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 03:08 PM   #2178
Tech Champion
 
abailey21's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,221
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Not a Helios question but KO neverthless...

I'm short a servo for this weekend and I have a KO 2413 in my MI3 but I need an extra, would it be ok to run that in a 4wd off road?

I'm just a bit leary cause it's a $130.00 servo and I don't wanna ruin it.
__________________
K.C.C.O.
abailey21 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 03:32 PM   #2179
Tech Champion
 
Join Date: Jun 2004
Location: St Louis
Posts: 7,868
Trader Rating: 198 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by abailey21 View Post
Not a Helios question but KO neverthless...

I'm short a servo for this weekend and I have a KO 2413 in my MI3 but I need an extra, would it be ok to run that in a 4wd off road?

I'm just a bit leary cause it's a $130.00 servo and I don't wanna ruin it.
Adam, That servo will work no problem. I have used it in offroad.
__________________
Please become an organ donor.
www.donatelife.net
Custom decals and Sno-Tee'z, T-Shirts by Sno Camel
dodgeguy is offline   Reply With Quote
Old 01-07-2009, 03:34 PM   #2180
Tech Champion
 
abailey21's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,221
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Cool man, I just didn't want to crap out an expensive servo cause those aint cheap if you know what I'm saying lol
__________________
K.C.C.O.
abailey21 is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2009, 03:25 AM   #2181
Tech Elite
 
caltek1's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 3,406
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

KO PROPO Staff,

I sent you a PM about the Helios EX-10 problems I am having. I also need a contact address for repairs in Australia.

Regards,

Calvin.
caltek1 is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2009, 11:58 PM   #2182
Tech Rookie
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 10
Default HHHHHHHHEEEEEEEELLLLPP PLEASE!

hi there im having major issues here in australia. I was just wondering if you can get a replacement aerial for a ko propo kr-408s reciever and where from. I have checked the ko web shop but they dont ship to australia and I cant find anyone in aust that i can source it through.
cheers
drift_lord is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2010, 04:07 AM   #2183
Tech Addict
 
eceer's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 563
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Hi All,

I'm sorry if I'm about to ask a repetitive question. With over 2000 posts in the thread it is easier to ask than to troll through the pages of posts.

I've recently purchased a EX-10 and am having troubles finding the EPA. All I've been able to find is the ST:Balance in the options. But am having a bit of a problem working out how to change it from the default 70. I go to the screen and I don't get an option to select left or right, with the only thing I'm able to do is hit the back button. Am i'm doing something wrong like holding my tongue in the wrong spot?

I spoke to a fellow EX-10 user at the local club, he mentioned that I had to turn the wheel to a direction and flick the trim switch in a correct direction. When I try to do this it is just adjusting the steering trim.

Any help would be appreciated.
__________________
☞ Adelaide RC Team driver ☜
☞ Switchmedia ☜
☞ They're not toy cars, they are fine examples of engineering. When driven correctly are a joy to behold. ☜
eceer is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2010, 05:08 AM   #2184
Tech Fanatic
 
lochness42's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: London, UK
Posts: 824
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by eceer View Post
Hi All,

I'm sorry if I'm about to ask a repetitive question. With over 2000 posts in the thread it is easier to ask than to troll through the pages of posts.

I've recently purchased a EX-10 and am having troubles finding the EPA. All I've been able to find is the ST:Balance in the options. But am having a bit of a problem working out how to change it from the default 70. I go to the screen and I don't get an option to select left or right, with the only thing I'm able to do is hit the back button. Am i'm doing something wrong like holding my tongue in the wrong spot?

I spoke to a fellow EX-10 user at the local club, he mentioned that I had to turn the wheel to a direction and flick the trim switch in a correct direction. When I try to do this it is just adjusting the steering trim.

Any help would be appreciated.
Your mate at club was almost right - turn wheel - and rotate setup wheel as you would in any other setup window
__________________
Pavel Balint
| Schumacher racing-cars.com | RCSGraphicWorx.co.uk | Cat K1 | Cougar SV2 & SVR |
Schumacher cars build videos http://www.youtube.com/view_play_list?p=9780E62C20A0EC4F
lochness42 is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2010, 08:57 AM   #2185
Tech Elite
 
Yeti35's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: SL, UT
Posts: 2,804
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by eceer View Post
Hi All,

I'm sorry if I'm about to ask a repetitive question. With over 2000 posts in the thread it is easier to ask than to troll through the pages of posts.

I've recently purchased a EX-10 and am having troubles finding the EPA. All I've been able to find is the ST:Balance in the options. But am having a bit of a problem working out how to change it from the default 70. I go to the screen and I don't get an option to select left or right, with the only thing I'm able to do is hit the back button. Am i'm doing something wrong like holding my tongue in the wrong spot?

I spoke to a fellow EX-10 user at the local club, he mentioned that I had to turn the wheel to a direction and flick the trim switch in a correct direction. When I try to do this it is just adjusting the steering trim.

Any help would be appreciated.
Turn the wheel until you get an asterik at either the L or R and then just adjust it via the +/- button toward the front of the radio.
__________________
JRXS Type R, I have four of them!! ;) ( Yes, I still have them!!)And racing one of them again!!
22 3.0SR
22T 2.0 w/ Exotech chassis
Yeti35 is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2010, 11:52 AM   #2186
Tech Champion
 
Still Bill's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Reno, NV
Posts: 7,234
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Turn it all the way left or right to get the asterisk...You kind of need three hands to do it AND change the settings...LOL
__________________
Constantly evolving CRC WGT and WGT-R/T...Carpet & Asphalt...All thanks to Team CRC.

And a pair of Associated B6 buggies for turf and clay tracks.
Still Bill is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2010, 05:21 PM   #2187
Tech Addict
 
eceer's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 563
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by lochness42 View Post
Your mate at club was almost right - turn wheel - and rotate setup wheel as you would in any other setup window
Quote:
Originally Posted by Still Bill
Turn it all the way left or right to get the asterisk...You kind of need three hands to do it AND change the settings...LOL
Quote:
Originally Posted by Yeti35
Turn the wheel until you get an asterik at either the L or R and then just adjust it via the +/- button toward the front of the radio.
Thanks Gents for the feedback. I unfortunately had zero luck

I have made a little video which you can see below on what is happening when I try doing the mentioned.

+ YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.


I'm starting to think that there is a problem with the steering pot which is not allowing me to get full travel so the asterix doesn't show.

Any other suggestions would be greatly appreciated.
__________________
☞ Adelaide RC Team driver ☜
☞ Switchmedia ☜
☞ They're not toy cars, they are fine examples of engineering. When driven correctly are a joy to behold. ☜
eceer is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2010, 05:51 PM   #2188
Tech Adept
 
jiggen5354's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Perth, Western Australia
Posts: 192
Default

scroll to "adjust VR" and reset the pots.

then you will be able to set steering balance
jiggen5354 is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2010, 06:25 PM   #2189
Tech Champion
 
Korey Harbke's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Redmond, WA
Posts: 6,126
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

+1

Find the VR Adjust. Once you find this, just select it for the steering channel, and move the wheel lock to lock several times and press enter. This should recalibrate the pots.

I actually do this every time I go to the track just to be sure. It's especially important to do this on any radio after traveling a long distance because when the radio gets banged around a bit, the pots can come out of calibration. Give it a shot and let us know how it works out for ya!

-Korey
__________________
Xray - RC America - Hudy - Apex RC - LRP - Protoform - AVID - 1Up Racing - Xenon - Xpert - Sanwa - RC Mission America - SpeedZombi - Slapmaster Tools - Turtlemaster Racing - Seattle RC Racers
Korey Harbke is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2010, 11:16 PM   #2190
Tech Addict
 
eceer's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 563
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Korey Harbke View Post
+1

Find the VR Adjust. Once you find this, just select it for the steering channel, and move the wheel lock to lock several times and press enter. This should recalibrate the pots.

I actually do this every time I go to the track just to be sure. It's especially important to do this on any radio after traveling a long distance because when the radio gets banged around a bit, the pots can come out of calibration. Give it a shot and let us know how it works out for ya!

-Korey
Legends!!!!!

Thanks Gents, a quick reset and I'm away.Thanks again.
__________________
☞ Adelaide RC Team driver ☜
☞ Switchmedia ☜
☞ They're not toy cars, they are fine examples of engineering. When driven correctly are a joy to behold. ☜
eceer is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ko propo helios alexisonfire Australia For Sale/Trade 7 03-06-2008 04:19 AM
KO PROPO EX-10 Helios 40 Mhz jca2000au Australia For Sale/Trade 0 12-06-2007 09:03 PM
**EX-10 HELIOS KO PROPO*** nsupra R/C Items: For Sale/Trade 8 08-14-2006 09:11 PM
Ko Propo Ex-10 Helios hurley081182 R/C Items: Wanted to Buy 1 04-03-2005 07:58 PM
F.S.> KO Propo Helios... plus Bwadd2002 R/C Items: For Sale/Trade 7 05-19-2004 09:40 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:06 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net