Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
KO PROPO EX-10 Helios q's >

KO PROPO EX-10 Helios q's

KO PROPO EX-10 Helios q's

Reply

Old 08-31-2007, 10:40 AM
  #2071  
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2007
Posts: 51
Default

Originally Posted by EngTat View Post
hi helios user, did anyone make comparison with esprit uni? which one is better. i am thiking of buying a esprit or helios comp.thanks

EngTat
I have been using the Helios for some years now and really like it. I have recently been doing some testing with the Esprit and I must say that even though getting used to the feel of a stick radio has it's challenges, I like it too.
I think it is a matter of preference and feel. Your car may feel more responsive or twitchy with the stick radio especially if you have been using a wheel radio but perhaps this will work for you. If there is local track where you live, go and see if anyone there that may have either radio let you hold and get a feel for it and see if you can get some feedback from the drivers too.
KOPROPO TECH is offline  
Reply With Quote
Old 09-23-2007, 09:58 AM
  #2072  
Tech Regular
 
quantum's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Posts: 351
Default ko native ss

Originally Posted by KOPROPO TECH View Post
The KO PROPO 2.4 version should be out later this year.
awesome - can't wait!

quantum is offline  
Reply With Quote
Old 09-24-2007, 07:51 AM
  #2073  
Tech Elite
iTrader: (86)
 
RaceAce701's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Carbondale, Pa
Posts: 3,002
Trader Rating: 86 (99%+)
Default

i have a Ex10 with the wheel extendot and am having a hard time finding a hardsided case that it will fit it

does anyone have one that it fits in and wear can i get one
RaceAce701 is offline  
Reply With Quote
Old 09-24-2007, 10:04 AM
  #2074  
Tech Fanatic
 
scootr117's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: On a Stage or Stand somewhere
Posts: 939
Default

Speedmind has a bag that is cut to fit the EX-10 / Z1 it's Part number is TB500....I bought one for my brother and there a significant amount of foam on all sides for great protection....I'll look for a link


here it is but not direct...speedmind/bags and haulers/more pics



http://www.aps-racing.net/

Last edited by scootr117; 09-24-2007 at 10:08 AM. Reason: add link
scootr117 is offline  
Reply With Quote
Old 09-29-2007, 09:21 AM
  #2075  
Tech Adept
iTrader: (8)
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 162
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

I'm not anyone ask this question before. But for ST Balance, how can I actually change the setting on there?

I try going into ST Balance and try every button it stuck at 70% for both, anyways to change that number or it permanent like that?

Also for ST Travel = how much your servo can turn? or what does it do?
Can't seems to figure it out when I was playing with the car or the radio.

I'm trying to figure out is there a ways to make my steering turn more, maybe someone can help out. The car steering is center and trim is set correctly, wasn't sure how can I open the steering more to I can have more turn on the servo?
Clangeddin is offline  
Reply With Quote
Old 10-01-2007, 08:18 AM
  #2076  
Tech Champion
iTrader: (3)
 
Nova F1 Racer's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Peoples Republic of Northern Virginia
Posts: 5,682
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Does anyone know if the Aluminum steering wheel can be purchased without buying the whole radio system?

THX
Nova F1 Racer is offline  
Reply With Quote
Old 10-01-2007, 08:34 AM
  #2077  
Tech Champion
iTrader: (3)
 
Nova F1 Racer's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Peoples Republic of Northern Virginia
Posts: 5,682
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by KOPROPO TECH View Post
Sorry, but the C2 wheel will only be available with the C2 radio.
Originally Posted by RED-LINE M03 View Post
OH ONE MORE ?

CAN I PURCHASE THE NEW C2 WHEEL FROM KO FOR MY EX-10 HELIOS.



REGARDS....
I guess I should have looked a little better... If a lot of people want this item why not offer it?
Nova F1 Racer is offline  
Reply With Quote
Old 10-02-2007, 07:04 PM
  #2078  
Tech Adept
iTrader: (5)
 
Join Date: Oct 2004
Location: N. Cali
Posts: 200
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Originally Posted by Clangeddin View Post
I'm not anyone ask this question before. But for ST Balance, how can I actually change the setting on there?

I try going into ST Balance and try every button it stuck at 70% for both, anyways to change that number or it permanent like that?

Also for ST Travel = how much your servo can turn? or what does it do?
Can't seems to figure it out when I was playing with the car or the radio.

I'm trying to figure out is there a ways to make my steering turn more, maybe someone can help out. The car steering is center and trim is set correctly, wasn't sure how can I open the steering more to I can have more turn on the servo?
just turn your steering wheel full left, then use the switch on top of the steering wheel. if you push the switch to the left, it will make your steering increase, if you push it to the right it will decrease. do the same for full right.
DirtyRacer is offline  
Reply With Quote
Old 10-02-2007, 10:24 PM
  #2079  
Tech Master
iTrader: (11)
 
James's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Perth
Posts: 1,196
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Originally Posted by RaceAce701 View Post
i have a Ex10 with the wheel extendot and am having a hard time finding a hardsided case that it will fit it

does anyone have one that it fits in and wear can i get one
"Yeah Racing" make one that is available at rcmart.com

it fits with the wheel extension on, HOWEVER the wheel cant be angled when it's put in the case. Also, it wont fit with a spektrum module left in the radio. I modified my helios so the spektrum antenna replaces the orig antenna, so the back of my spektrum is nice and flat. works a treat, fits in the case a treat.
Attached Thumbnails KO PROPO EX-10 Helios q's-photo-0039.jpg   KO PROPO EX-10 Helios q's-photo-0040.jpg  
James is offline  
Reply With Quote
Old 10-03-2007, 07:44 AM
  #2080  
Tech Elite
iTrader: (86)
 
RaceAce701's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Carbondale, Pa
Posts: 3,002
Trader Rating: 86 (99%+)
Default

Originally Posted by James View Post
"Yeah Racing" make one that is available at rcmart.com

it fits with the wheel extension on, HOWEVER the wheel cant be angled when it's put in the case. Also, it wont fit with a spektrum module left in the radio. I modified my helios so the spektrum antenna replaces the orig antenna, so the back of my spektrum is nice and flat. works a treat, fits in the case a treat.
thank you iv been hoping someone was goung to post a pic

on the site it says will not fit with the wheel extention

also do you have any pics of you antena mod im interested in that because my DSM antena broke on the pivot
RaceAce701 is offline  
Reply With Quote
Old 10-03-2007, 08:25 AM
  #2081  
Tech Adept
iTrader: (5)
 
Join Date: Oct 2004
Location: N. Cali
Posts: 200
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

The new case with the C2 won't allow you to leave the wheel angled either.
The first hard case, you kind of can leave angled, buuuut it would leave your radio vulnerable to damage if you happen to drop the case.
DirtyRacer is offline  
Reply With Quote
Old 10-07-2007, 05:36 PM
  #2082  
Tech Master
iTrader: (11)
 
James's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Perth
Posts: 1,196
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

To get the 'yeah racing' case to fit with the wheel extension, I pulled the lid foam out, and flipped it around. it just pulls out and stuffs back in easily.

it fits. but like I said, not with a spektrum module in it. (unless you've done the mod I have)

the mod is very very easy to do. just a little fiddly!
James is offline  
Reply With Quote
Old 12-24-2007, 09:20 PM
  #2083  
Tech Elite
iTrader: (26)
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,570
Trader Rating: 26 (96%+)
Default

what synthesized system seems to be the best bargain for this radio?
party_wagon is offline  
Reply With Quote
Old 01-06-2008, 08:17 PM
  #2084  
moy
Tech Master
iTrader: (4)
 
moy's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: 818's
Posts: 1,043
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

anybody tried lipo on their KO?is it the same plug as the M11?

tnx.
moy is offline  
Reply With Quote
Old 01-06-2008, 08:46 PM
  #2085  
Tech Fanatic
 
vabroom's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: dark side of the moon
Posts: 935
Default

I have use a muchmore and losi lipo with this radio, works fine, no trouble, and last a very long time. Futaba plugs fits, not too familar with M11 plug. The old Airtronics plug is supplied with the radio. If you use the muchmore lipo, watch out on the polarity, my was wired wrong.
vabroom is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Terms of Service