R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-17-2007, 12:54 AM   #2056
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 134
Default

king my serial # is behind module to it is a 7 didgit # but not in order as you say 300/of 900.there has to be a special cadence of serial #'s for such a limited run of production items.do you know,or just guessing?
fred71 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2007, 01:22 AM   #2057
Tech Elite
 
K_King's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: San Diego, CA
Posts: 4,196
Trader Rating: 39 (100%+)
Send a message via AIM to K_King
Default

I am guessing as I do not have one. Check in the battery housing, maybe there's something there. Could you post a pic of it? Also calling KO could lead to some answers.
__________________
TLR - Spektrum - Pro-Line - Team Orion - Stickit1 - Schelle
K_King is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2007, 01:56 AM   #2058
Tech Fanatic
 
Cristian Silva's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Sydney
Posts: 950
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Cristian Silva View Post
Hi everyone,

-Im about to build a new EP car with all new ESC/servo and receiver etc.., I figure I need to reset all the settings on my helios before I do, is this correct?

-Once the car is built and all electronics are in should I recalibrate the helios using the VR setting?
What are the steps required.
any help would be appreciated.

thankyou.
could you guys give some help please.
Cristian Silva is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2007, 06:53 AM   #2059
Tech Elite
 
Yeti35's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: SL, UT
Posts: 2,804
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Cristian Silva View Post
could you guys give some help please.
You just need to set up a profile for that car. It is explained in the manual on how to do that.
__________________
JRXS Type R, I have four of them!! ;) ( Yes, I still have them!!)And racing one of them again!!
22 3.0SR
22T 2.0 w/ Exotech chassis
Yeti35 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2007, 10:25 AM   #2060
Tech Elite
 
Mr. Shookie's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Sep 2004
Location: The Wilderness
Posts: 4,711
Trader Rating: 9 (100%+)
Send a message via AIM to Mr. Shookie Send a message via MSN to Mr. Shookie
Default

Quote:
Originally Posted by Cristian Silva View Post
could you guys give some help please.
Just do a memory reset on the choice of # you wnat for your car.
Once done you need to put in the name, Reset VR and then rebind your receiver, than setup your ESC. This will give you the best possible binding and hasle free setup that I could find. Any other way and you can run into issues later on.
-Shookie <><
__________________
All who love the LORD JESUS I praise with you.1 Cor 10:31
Team HOLY Rollers (Team Manager)
The Church is a Hospital for Sinners not a Museum for Saints.
RcTech Feedback <>< RC Tech Subcriber #92
Mr. Shookie is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2007, 05:56 PM   #2061
Tech Fanatic
 
Cristian Silva's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Sydney
Posts: 950
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Thanks Mr Shookie, once I do that, I need to adjust the steering trim right? Then run the car and center the steering balance, right? what about steering travel?
anything else I should be looking at, at this point?

thanks again.
Cristian Silva is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2007, 06:10 PM   #2062
Tech Elite
 
Mr. Shookie's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Sep 2004
Location: The Wilderness
Posts: 4,711
Trader Rating: 9 (100%+)
Send a message via AIM to Mr. Shookie Send a message via MSN to Mr. Shookie
Default

Quote:
Originally Posted by Cristian Silva View Post
Thanks Mr Shookie, once I do that, I need to adjust the steering trim right? Then run the car and center the steering balance, right? what about steering travel?
anything else I should be looking at, at this point?

thanks again.
If you reset the memory of that channel you shouldn't have to mess with anything. It resets everything at 0 or 100.
Try to center your servo as close to dead center as possible and then use Sub Trim to dial the tiny bit left to either side.
Something that most people don't check and should...
Make sure that the turnbuckles that steer your car should be exactly the same length. If one is 2mm longer than the other the throws get all out of wack.
Just something that popped in my head...LOL
You can go to steering travel and add more until your steering links max out, then I back off a tiny bit. Keeps my servo from gettting over worked.
Hope all this jibba jabba has helped,
-Shookie <><
__________________
All who love the LORD JESUS I praise with you.1 Cor 10:31
Team HOLY Rollers (Team Manager)
The Church is a Hospital for Sinners not a Museum for Saints.
RcTech Feedback <>< RC Tech Subcriber #92
Mr. Shookie is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2007, 06:43 PM   #2063
Tech Fanatic
 
subaru73's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Auburn
Posts: 897
Trader Rating: 41 (100%+)
Default helios c2

hello all i have a c2 radio and do not see any number on the radio or the carry case.nothing behing the module or in plain sight.hope this helps.
__________________
Tamiya Ta07 Tamiya evo5 ms,Tamiya Ta05r Tamiya FF04 rm01 Tamiya Ff03R
Futaba 4Px radio lrp speed control
Cfx paint works Fantom Racing apex Rc tq hobbies acer racing Hebki design works
subaru73 is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2007, 02:41 PM   #2064
Tech Initiate
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 38
Default Modifying the helios brake lever

Hey guys,

I friend down at my track has a small piece of foam on his brake lever that perfectly fits my finger. He tells me it came with his Helios, although Horizon Hobby (who are the distributers for KO in the UK) have no idea what I'm going on about?!

Can anyone confirm whether the Helios used to come with a piece of foam for use on the brake lever? Or any ideas where I could buy one? I know it's pretty easy to make one, it's just that his is a perfect fit for my finger!

I've just sold my 3pk, have purchased a C2 and am extremely pleased with it.
OliOC is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2007, 05:09 PM   #2065
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,209
Default

OlioC- It is probably the battery box lid foam that they used. It comes with the radio. I guess that you could use it on the brake lever.
KO PROPO Staff is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2007, 05:57 PM   #2066
Tech Master
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,903
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

hi helios user, did anyone make comparison with esprit uni? which one is better. i am thiking of buying a esprit or helios comp.thanks

EngTat
__________________
Tamiya TB Evo 5
Spektrum DX3R 2.4Ghz, Sanwa ERG-VX, VFS-1
EngTat is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2007, 06:43 PM   #2067
Tech Addict
 
gee-dub's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Fontana, CA
Posts: 559
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

this might belong on the espirit thread, but i'll try it here since it is related.

i have the helios (original) currently with the spectrum system. will that system drop into the espirit III radio 'as is'?

thanks in advance.
gee-dub is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2007, 03:41 AM   #2068
Tech Initiate
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 38
Default

Quote:
Originally Posted by KO PROPO Staff View Post
OlioC- It is probably the battery box lid foam that they used. It comes with the radio. I guess that you could use it on the brake lever.
Hi KO Propo Staff - It's definately not the battery box lid foam. It's a much harder, denser foam that was already cut to shape?! It's strange that no one knows anything about it
OliOC is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2007, 09:39 AM   #2069
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,209
Default

Quote:
Originally Posted by OliOC View Post
Hi KO Propo Staff - It's definately not the battery box lid foam. It's a much harder, denser foam that was already cut to shape?! It's strange that no one knows anything about it
Then it didn't come with the radio when it was shipped out of Japan. Maybe it is a piece of foam tire.
KO PROPO Staff is offline   Reply With Quote
Old 08-31-2007, 11:22 AM   #2070
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2007
Posts: 51
Default

Quote:
Originally Posted by gee-dub View Post
this might belong on the espirit thread, but i'll try it here since it is related.

i have the helios (original) currently with the spectrum system. will that system drop into the espirit III radio 'as is'?

thanks in advance.
I have checked with Spektrum and they told me that the Helios spektrum
system is not compatilble the Esprit III. The KO PROPO 2.4 version should be out later this year.
KOPROPO TECH is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ko propo helios alexisonfire Australia For Sale/Trade 7 03-06-2008 04:19 AM
KO PROPO EX-10 Helios 40 Mhz jca2000au Australia For Sale/Trade 0 12-06-2007 09:03 PM
**EX-10 HELIOS KO PROPO*** nsupra R/C Items: For Sale/Trade 8 08-14-2006 09:11 PM
Ko Propo Ex-10 Helios hurley081182 R/C Items: Wanted to Buy 1 04-03-2005 07:58 PM
F.S.> KO Propo Helios... plus Bwadd2002 R/C Items: For Sale/Trade 7 05-19-2004 09:40 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:55 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net