Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
KO PROPO EX-10 Helios q's >

KO PROPO EX-10 Helios q's

KO PROPO EX-10 Helios q's

Reply

Old 02-09-2007, 10:36 PM
  #1906  
Tech Elite
iTrader: (10)
 
theisgroup's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,191
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

run the adjust vr and re-calibrate the steering pots. they are off and at full lock, the helios does not think it is at max epa
theisgroup is offline  
Reply With Quote
Old 02-10-2007, 12:15 AM
  #1907  
Tech Elite
iTrader: (120)
 
JasonC's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: oceanside ca
Posts: 4,099
Trader Rating: 120 (100%+)
Default

i had the same problem once, i just did a memroy reset.
JasonC is offline  
Reply With Quote
Old 02-10-2007, 08:47 AM
  #1908  
Tech Elite
iTrader: (7)
 
Scottmisfits's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 3,104
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

No need for a memory reset. Very few people seem to know about the VR function. Basically it set's your TRANSMITTER end points. Once that's set up, now you can set the end points for the car.
Scottmisfits is offline  
Reply With Quote
Old 02-10-2007, 09:08 AM
  #1909  
Tech Elite
iTrader: (36)
 
Anthony.L's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Federal Way, WA
Posts: 2,701
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Robert/KO, what's the update on the 2.4 system for the Helios?
Anthony.L is offline  
Reply With Quote
Old 02-10-2007, 09:14 AM
  #1910  
Tech Fanatic
iTrader: (8)
 
carsrule692's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: New York
Posts: 993
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Hey i have some big problem. I bought my helios and 2 reciver a month ago. A month later my car is uncontrollable. Both cars the 1/10 and the 1/12. I have no i dea what it is. I doubt the recievers are no good, cause whats the odd of to brand new recivers going bad at the same time. And the controller is in great condition, never dropped or anything. If i turn the car on first nothing happens. Once i turn the helios on. The cars wheels spin turn everything and im not touching a button. It had been working to so its not my settings. I am unable to use my controller do to this problem. ANy help would be greatly appreciated.
carsrule692 is offline  
Reply With Quote
Old 02-10-2007, 04:01 PM
  #1911  
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2006
Location: UK
Posts: 14
Default what mode for spectrum

HI i have a ex10 with spectrum system and digital servo what setting should the responce mode be in?

cheers

kev-h
kev-h is offline  
Reply With Quote
Old 02-10-2007, 04:06 PM
  #1912  
Tech Master
 
rc_bam226's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: SF Bay Area
Posts: 1,074
Default

Originally Posted by kev-h
HI i have a ex10 with spectrum system and digital servo what setting should the responce mode be in?

cheers

kev-h
Normal
rc_bam226 is offline  
Reply With Quote
Old 02-10-2007, 07:40 PM
  #1913  
Tech Elite
iTrader: (11)
 
RCSteve93's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Long Island, New York
Posts: 4,601
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

What are you guys using as a case for your KO Propo Helios? I have been using the KO Propo soft transmitter case, and the antenna for my spektrum module broke, since it is not hard enough. I am looking for a hard case (aluminum, plastic, etc) that will fit the Helios with the drop down wheel attachment, and a spectrum module. Thanks ahead of time.
RCSteve93 is offline  
Reply With Quote
Old 02-10-2007, 07:41 PM
  #1914  
Tech Master
 
rc_bam226's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: SF Bay Area
Posts: 1,074
Default

Originally Posted by RCSteve93
What are you guys using as a case for your KO Propo Helios? I have been using the KO Propo soft transmitter case, and the antenna for my spektrum module broke, since it is not hard enough. I am looking for a hard case (aluminum, plastic, etc) that will fit the Helios with the drop down wheel attachment, and a spectrum module. Thanks ahead of time.
I've been using a Speedmind case, they are distributed through www.magmarc.com
rc_bam226 is offline  
Reply With Quote
Old 02-12-2007, 10:30 AM
  #1915  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,210
Default

afiq- Just like Theisgroup said, do the "Adjust VR" function. If you can not finish this calibration, then the pot is damaged.

Anthony.L- Don't know yet.

carsrule692- If you turn the car on first, the Rx should pick up a very weak signal and should be out of control. Never turn on the car first. If turning on the Tx and then the Rx yeilds no response it could be serveral things but with no response when you turn on the car first sounds like a bad Rx to me. Make sure you have the Tx crystal in the Tx and the Rx crystal in the Rx. Check to make sure that you have not damaged the module pins in the Tx. Other then that, you may have to send it in for repairs.
KO PROPO Staff is offline  
Reply With Quote
Old 02-12-2007, 03:52 PM
  #1916  
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2006
Location: UK
Posts: 14
Default

Originally Posted by RCSteve93
What are you guys using as a case for your KO Propo Helios? I have been using the KO Propo soft transmitter case, and the antenna for my spektrum module broke, since it is not hard enough. I am looking for a hard case (aluminum, plastic, etc) that will fit the Helios with the drop down wheel attachment, and a spectrum module. Thanks ahead of time.

i use a yeah racing case its not all aluminium but protects it well there is also enough room in the cut out to protect my spectrum module without removing it these can be found cheap on a well known auction site.
take a look at yeah racing website.http://www.yeahracing.com/catalog/pr...roducts_id=416
kev-h is offline  
Reply With Quote
Old 02-13-2007, 05:57 PM
  #1917  
Tech Fanatic
iTrader: (8)
 
carsrule692's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: New York
Posts: 993
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

THanks KO
The problem was the crystals were no good. Can i send them in and get new ones.
carsrule692 is offline  
Reply With Quote
Old 02-13-2007, 08:32 PM
  #1918  
Tech Regular
 
Thistle's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Manitoba, Canada
Posts: 495
Default

Rc_Bam226... In regards to your questions regarding the ICS adapter, I've been using one on my laptop with a usb adapter. I too, have had problems connecting... turned out the speed control wasn't in "communication" mode.
This might be worth checking, the next time you try...
Thistle is offline  
Reply With Quote
Old 02-14-2007, 09:28 AM
  #1919  
Tech Master
 
rc_bam226's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: SF Bay Area
Posts: 1,074
Default

Originally Posted by Thistle
Rc_Bam226... In regards to your questions regarding the ICS adapter, I've been using one on my laptop with a usb adapter. I too, have had problems connecting... turned out the speed control wasn't in "communication" mode.
This might be worth checking, the next time you try...
Actually, I was using the adapter for the Helios. I had my unit serviced, apparently the adapter for the Helios was faulty. Had the adapter replaced, and its working now. Thanks KO Staff for the support.
rc_bam226 is offline  
Reply With Quote
Old 02-14-2007, 11:04 AM
  #1920  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,210
Default

Originally Posted by carsrule692
THanks KO
The problem was the crystals were no good. Can i send them in and get new ones.
Crystals are not repairable. If they were new and you have a receipt, then we will replace them.
KO PROPO Staff is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service