Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Tamiya F104 Pro! >

Tamiya F104 Pro!

Like Tree12Likes

Tamiya F104 Pro!

Old 04-14-2011, 08:09 AM
  #4921  
Tech Master
iTrader: (19)
 
gsxr0311's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: San Francisco CA
Posts: 1,243
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

anybody pick up any of the new f104w kits?
gsxr0311 is offline  
Old 04-14-2011, 08:33 AM
  #4922  
Tech Fanatic
iTrader: (56)
 
Join Date: Dec 2010
Location: Northern VA
Posts: 900
Trader Rating: 56 (98%+)
Default

I see tower has them now in limited quantity...

Why is it that I cant find a picture of the bodies that come with these kits anywhere? Not on any dealer sites, or the tamiya site even.... I dont want to see the outside of the box lol, i want to see the body painted with supplied stickers...
jhhack is offline  
Old 04-16-2011, 02:16 AM
  #4923  
Tech Regular
 
zpmhinojosa's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Reno,NV
Posts: 262
Default Toro Rosso

Curious what color blue my T R should be? Ant thoughts?
zpmhinojosa is offline  
Old 04-16-2011, 04:33 AM
  #4924  
Tech Addict
iTrader: (22)
 
gtfour93's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 657
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Originally Posted by gsxr0311 View Post
anybody pick up any of the new f104w kits?
RCMart has some in stock. I got my McLaren MP4/5B from them. The MP4/6 & Ferrari 643 are also available.
gtfour93 is offline  
Old 04-16-2011, 07:15 AM
  #4925  
Tech Regular
iTrader: (12)
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 255
Trader Rating: 12 (100%+)
Default Exotek help

I am almost done building my 104 with the Exotek conversion,I love everything so far.It seems that the 7.4 battery will not fit because its too tall! I thought about raising the top battery brace but then it would change the front steering geometry.What am I doing wrong? Do I need a specific battery to fit in this car?
TWILL is offline  
Old 04-16-2011, 08:58 AM
  #4926  
Tech Champion
iTrader: (15)
 
MikeR's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 5,521
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Originally Posted by TWILL View Post
I am almost done building my 104 with the Exotek conversion,I love everything so far.It seems that the 7.4 battery will not fit because its too tall! I thought about raising the top battery brace but then it would change the front steering geometry.What am I doing wrong? Do I need a specific battery to fit in this car?
Almost any ROAR approved 2s straight battery fits in the EXO104. Also any battery that fits in the stock F104 would have fit in the EXO104 as well because they have the same top plate height.

What batteries are you using in there?
Did you remove the 2 rear screws in the top plate that acts as spacers in step 12?
MikeR is offline  
Old 04-16-2011, 09:18 AM
  #4927  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (36)
 
abailey21's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: ATX
Posts: 5,310
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Originally Posted by MikeR View Post
Almost any ROAR approved 2s straight battery fits in the EXO104. Also any battery that fits in the stock F104 would have fit in the EXO104 as well because they have the same top plate height.

What batteries are you using in there?
Did you remove the 2 rear screws in the top plate that acts as spacers in step 12?
Don't act like you've memorized or even wrote the instructions Mike!
abailey21 is offline  
Old 04-16-2011, 09:31 AM
  #4928  
Tech Regular
iTrader: (12)
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 255
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Originally Posted by MikeR View Post
Almost any ROAR approved 2s straight battery fits in the EXO104. Also any battery that fits in the stock F104 would have fit in the EXO104 as well because they have the same top plate height.

What batteries are you using in there?
Did you remove the 2 rear screws in the top plate that acts as spacers in step 12?
I have Venom 7.4 6400 2c, what isnt fitting in is the piece that keeps the battery from moving forward. I have cut it and think that it will be fine.
TWILL is offline  
Old 04-16-2011, 09:57 AM
  #4929  
Tech Champion
iTrader: (15)
 
MikeR's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 5,521
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Originally Posted by abailey21 View Post
Don't act like you've memorized or even wrote the instructions Mike!
Lol- I'm a jack of all trades. Just like when you were with Schumacher USA
MikeR is offline  
Old 04-16-2011, 11:43 AM
  #4930  
Tech Regular
iTrader: (8)
 
purple haze's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Calgary
Posts: 484
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

newbie to rc here about to start building a f104pro kit . any tips for me ? i have only built my m06 before so i have not much experience . i will be running the car on carpet and any help would be greatly appreciated . what kind of servo would you recommend ? i plan on using a tekin fx esc to run with the silver can motor . also , do you have a part number for the black wheels to be used with rubber tires ?

thanks .
purple haze is offline  
Old 04-16-2011, 01:53 PM
  #4931  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (36)
 
abailey21's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: ATX
Posts: 5,310
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Originally Posted by MikeR View Post
Lol- I'm a jack of all trades. Just like when you were with Schumacher USA
touche' sir, touche'
abailey21 is offline  
Old 04-16-2011, 02:55 PM
  #4932  
Tech Champion
iTrader: (73)
 
MikeXray's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: New York
Posts: 5,755
Trader Rating: 73 (100%+)
Default

Can you fit F104 kit rubber tire/rims on a F103?
MikeXray is offline  
Old 04-16-2011, 03:09 PM
  #4933  
Tech Champion
iTrader: (30)
 
k_bojar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Philadelphia, PA
Posts: 7,021
Trader Rating: 30 (100%+)
Default

Originally Posted by MikeXray View Post
Can you fit F104 kit rubber tire/rims on a F103?
don't think so...the F103 rims are wider then the F104 tires plus they have different ways of mounting..

the F103 is more traditional TC style beads - where as the F104 is like mounting the VTA tires
k_bojar is offline  
Old 04-16-2011, 10:05 PM
  #4934  
Tech Regular
iTrader: (4)
 
rdcracer's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Tampa Fl
Posts: 478
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

I have an Orion 5000 in mine. I got rid of the battery stop in the front. I also got rid of the side pieces for esc and rec mounting and replaced with a piece of g-10 fiberglass run across the bottom chassis and then servo taped the battery down, Lets face it you really arent getting a lipo out of this chassis easy anyway
rdcracer is offline  
Old 04-17-2011, 12:56 AM
  #4935  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Kapiti, New Zealand
Posts: 134
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by k_bojar View Post
don't think so...the F103 rims are wider then the F104 tires plus they have different ways of mounting..

the F103 is more traditional TC style beads - where as the F104 is like mounting the VTA tires
No I think he means, can you fit F104 wheels/tires to a F103.(Not F104 wheels with F103 tires). Yes you can but they are narrower.

Last edited by Bumpy; 04-17-2011 at 12:57 AM. Reason: spelling :(
Bumpy is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.