Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
The Speed Passion Thread >

The Speed Passion Thread

Like Tree47Likes

The Speed Passion Thread

Reply

Old 08-06-2009, 08:42 AM
  #466  
Tech Champion
iTrader: (36)
 
abailey21's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,224
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Originally Posted by razzor View Post
Ive seen the pics of the mod 3.0 motors.
Wasnt expecting stock ones so soon.
Were expecting them very late August or early September
abailey21 is offline  
Reply With Quote
Old 08-06-2009, 09:13 AM
  #467  
Tech Fanatic
iTrader: (3)
 
turbodog's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Debary, Florida
Posts: 761
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by abailey21 View Post
Were expecting them very late August or early September
Will the new 13.5/17.5 have adjustable timing?
turbodog is offline  
Reply With Quote
Old 08-06-2009, 09:20 AM
  #468  
Tech Regular
iTrader: (1)
 
jdm19turn's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 404
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Adam do you know any details are the new v3 any faster than the current v2 ones out currently now if so that would be awesome
jdm19turn is offline  
Reply With Quote
Old 08-06-2009, 09:26 AM
  #469  
Tech Champion
iTrader: (36)
 
abailey21's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,224
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Originally Posted by turbodog View Post
Will the new 13.5/17.5 have adjustable timing?
Yes they will

Originally Posted by jdm19turn View Post
Adam do you know any details are the new v3 any faster than the current v2 ones out currently now if so that would be awesome
I had mine on my SP motor checker last night and the V3 13.5 had 5000 more RPM then the V2 13.5 with zero timing advance on the motor, it was about 7200 more with the timing fully advanced.

Being it was on the motor checker I had the DRRS maxed out on level 9, and the timing on the ESC maxed out as well (26.25 degrees) I was running the 205G software on the SP GT 2.0 LPF
abailey21 is offline  
Reply With Quote
Old 08-06-2009, 09:36 AM
  #470  
Tech Regular
iTrader: (1)
 
jdm19turn's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 404
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Awesome thanks adam
jdm19turn is offline  
Reply With Quote
Old 08-06-2009, 09:39 AM
  #471  
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

although rpm is up there is probably a trade off in torque.
What size rotor does the new motor use 12.3 or 12.5 ?
razzor is offline  
Reply With Quote
Old 08-06-2009, 09:47 AM
  #472  
Tech Champion
iTrader: (36)
 
abailey21's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,224
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Originally Posted by razzor View Post
although rpm is up there is probably a trade off in torque.
What size rotor does the new motor use 12.3 or 12.5 ?
That was the one thing I didn't measure, i'll post that tonight once i get home
abailey21 is offline  
Reply With Quote
Old 08-06-2009, 12:14 PM
  #473  
Tech Elite
iTrader: (9)
 
SWTour's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Central Coast...CALIF.
Posts: 2,937
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

I've been using a S/P GT L/P on the oval at my local club races.

Two races ago, I started having an issue that almost felt like a cogging...

on throttle it doesn't allow the motor to spin up ... it's like jerky, and lacks RPM's until it gets spinning

(This is w/ a 21.5 motor)

It's like a huge lag.

I thought maybe it was just a solder connection, so I resoldered, and unplugged and replugged the sensor harness.

(Just in case) I even changed Motor and Battery.

I have not changed over to the NEW Super Capacitor yet...

[b]Q[/q]

Is there anything else I may want/need to look at?

I have not re-setup the ESC yet, I may do that before the next race...

(The LAG kind of reminded me of the feel of a LIPO CUT OFF with a run down NiMh battery) We're using 2s Lipo.
SWTour is offline  
Reply With Quote
Old 08-06-2009, 03:57 PM
  #474  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
Matt 10's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Any oval track w/ (.)(.)
Posts: 131
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Joe what software are you using in the car. I take it that this is on the velo not the carpet right?
Matt 10 is offline  
Reply With Quote
Old 08-06-2009, 06:44 PM
  #475  
Tech Regular
iTrader: (20)
 
Join Date: Sep 2007
Location: oakville
Posts: 327
Trader Rating: 20 (100%+)
Default Setting up my SP GT 2.0 Low profile

Just a couple quick question, consider me a new to brushless..

I am running a cyclone with novak ss13.5, rubbers and a 4900 trakpower lipo.

Correct me if I am wrong using the little box I have set my lipo cut off to selection 5, 3.2 per cell. The lipo says not to drop it bellow 6v so 3.2 per cell is 6.4 lipo cut off?

Any other advice on setting this up would be appreciated; tweeking the other setting.
I do have a speedpassion 13.5 on the way. Should that be set up different to the Novak?
I have read back an understand this unit does not do brushed. I was planning on setting up another spare chassis to run black can 540. If I get the older 1.1 version of this speedo can I run brushed? or wiser to look at another model?
zleader_99 is offline  
Reply With Quote
Old 08-06-2009, 07:47 PM
  #476  
Tech Master
iTrader: (2)
 
tfrahm's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Missouri
Posts: 1,068
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by zleader_99 View Post
I am running a cyclone with novak ss13.5, rubbers and a 4900 trakpower lipo.
...
I do have a speedpassion 13.5 on the way. Should that be set up different to the Novak?
I'm not an expert on the GT2.0 ESC -- mine is only a month old or so, but I've been running Novak for about 2 years... Regarding setup differences between the SP13.5 and the SS13.5, keep in mind that the timing on the motor is adjustable on the Novak, and that can change how you want to set the timing adavance on the GT12.0...

OH -- for the brushed motor, consider getting a good used brushed only ESC... they are dirt cheap now, with everyone changing to brushless, and they are usually a bit smaller and lighter than brushless ESC's...
tfrahm is online now  
Reply With Quote
Old 08-07-2009, 09:17 AM
  #477  
Tech Apprentice
iTrader: (1)
 
Join Date: Nov 2008
Location: Brasil
Posts: 66
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

where to buy speed passion???

I am from south america and i gonna buy abroad..

where to buy? china? USA??


tks
maxrcp is offline  
Reply With Quote
Old 08-08-2009, 09:27 AM
  #478  
Tech Fanatic
iTrader: (10)
 
silverhkswrx's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Tampa, Fl.
Posts: 988
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

adam, i know you can see updates and such from speedpassion regarding only 2 new software settings, but what about the previous software paramaters?

you updated my esc for my buggy, but im taking it to my Tamiya ta05ifsr and noticed it doesnt have that extreme low end punch i used to have. im sure it has to do with the software. how can i see the software list and what changes were made?
silverhkswrx is offline  
Reply With Quote
Old 08-08-2009, 07:09 PM
  #479  
Tech Fanatic
 
tc3 racer sc's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: lancaster sc near charlotte nc
Posts: 921
Default lost my usb forthe lcd program card

where can i get another usb cord for my programmer thxs reggie i lost it
tc3 racer sc is offline  
Reply With Quote
Old 08-09-2009, 12:24 AM
  #480  
Tech Adept
 
RTR canada's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 181
Default

I just got my 2.0 pro carbon. Its great !!! I TQed and killed the motor in the A main lolol . Just wondering if anyone knows if this model has the latest soft ware?? and can you update it by pluging it in to your computer? Thanks
RTR canada is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Terms of Service