Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
The Speed Passion Thread >

The Speed Passion Thread

Like Tree50Likes

The Speed Passion Thread

Reply

Old 03-13-2010, 06:34 AM
  #3136  
Tech Apprentice
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 93
Default

Originally Posted by leonardiw View Post
i have checked those sites: rcmarket & rcmodel running out of stock
Originally Posted by Boz View Post
Great, my LCD now comes up with the word "Hobbywing" on it when you plug it in.
@leonardiw: look at the second quote.. you might get some idea
I can't tell you because this is SpeedPassion thread
but I believe SP WOULD NOT BE RESPONSIBLE for any problem that may arise.
krat is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2010, 06:50 AM
  #3137  
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Default

Wich number of the new software is the best for a 17.5 motor? And for a 10.5?
Now with 17.5 i have the "230", is this ok?
ilkispios is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2010, 07:13 AM
  #3138  
Tech Addict
 
Stein Tumert's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Norway (Oslo) / Germany (Hamburg)
Posts: 560
Default

Originally Posted by krat View Post
@leonardiw: look at the second quote.. you might get some idea
I can't tell you because this is SpeedPassion thread
but I believe SP WOULD NOT BE RESPONSIBLE for any problem that may arise.
Well, well, well....we have all seen this discussion.

Very interesting, when I connect my Speed Passion LCD box to my Mac (running XP), I get asked if I want to connect the Hobbywing USB device to my PC...
Stein Tumert is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2010, 07:13 AM
  #3139  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by krat View Post
@leonardiw: look at the second quote.. you might get some idea
I can't tell you because this is SpeedPassion thread
but I believe SP WOULD NOT BE RESPONSIBLE for any problem that may arise.

Hi all sorry for the previous post I just couldn't resist what with all the grief I was getting before. Have just been sent another threat to ban me for 'Trolling', again I have to ask what is 'trolling' ?

On a lighter note Just set my ones SP and the other one with the HW LCD card which is still available to buy on those sites mentioned above. Obviously SP won't warrant against using these cards but I just thought it was worth a mention to those who are willing to give it a try.
http://www.rctech.net/forum/7130543-post362.html

Benched the car and was thinking hmmm this is no different to before except it had lost that horrible rattling noise at 1/4 throttle that occurred on110. Then all of a sudden the turbo kicked in and frightened the life out of me OMFG what have you boys bred here it is a beast, it blew the tires off the rims and jeez it has some revs. Can't wait till Thursday to run it at the track to see how it drives but judging by the 'off ground' noise it's gonna be Uber quick.

Thank you for making this software !!!!!!

Last edited by cherry2blost; 03-13-2010 at 09:37 AM.
cherry2blost is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2010, 07:23 AM
  #3140  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by Boz View Post
Great, my LCD now comes up with the word "Hobbywing" on it when you plug it in.
Originally Posted by Stein Tumert View Post
Well, well, well....we have all seen this discussion.

Very interesting, when I connect my Speed Passion LCD box to my Mac (running XP), I get asked if I want to connect the Hobbywing USB device to my PC...
So Charlie B I hope these guys have recieved the banning threat for their mentions of the unmentionable
cherry2blost is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2010, 07:33 AM
  #3141  
Tech Apprentice
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 76
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Will the current LCD Program Card be sufficient with the new software, or should I wait for the new one to be released?

Will the Hobbywing Unit work or does it have to be the Speedpassion one?

Does anyone know where you can buy the 12g wire in the coulours that come with the GT2.0? I need to rewire an ESC and want to have these colours to better differentiate the different phases of the motor and the battery.
I'm in AUS, but prepared to buy from OS.

Thanks.
sjh28 is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2010, 07:58 AM
  #3142  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by sjh28 View Post
Will the current LCD Program Card be sufficient with the new software, or should I wait for the new one to be released?

Will the Hobbywing Unit work or does it have to be the Speedpassion one?

Does anyone know where you can buy the 12g wire in the coulours that come with the GT2.0? I need to rewire an ESC and want to have these colours to better differentiate the different phases of the motor and the battery.
I'm in AUS, but prepared to buy from OS.

Thanks.
That question cannot be answered here it is that which must not be spoken of (Getting sent to Area 11 anyone?) Go to the OTHER thread for full instructions matey. http://www.rctech.net/forum/7130543-post362.html

Last edited by cherry2blost; 03-13-2010 at 09:33 AM.
cherry2blost is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2010, 08:31 AM
  #3143  
Tech Fanatic
iTrader: (94)
 
Join Date: May 2006
Location: cincinnati ohio
Posts: 883
Trader Rating: 94 (100%+)
Default 11

Can't say for sure but I think #11 may turn off the extra functions.
latemodel13 is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2010, 09:38 AM
  #3144  
Tech Champion
iTrader: (17)
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,144
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Originally Posted by bjspinner View Post
I extracted the 2 new files from the zip file sent them to the desktop and copy and pasted them to the speedpassion folder.

They are in the speedpasion folder as it asked me if I want to replace the original files from version 1.32 I selected yes to replace those 2 files.

Just can't see any more programs when I load back to the ESC.


With the uninstall I just cleaned all the programs out of the computer including the new supercharger software and ver 1.32 to make sure I had a clean start before downloading them again.

I must be STUPID.

Please don't answer that last statement
If you are only getting 110stock software and no 230 and 231...that means your "settings.db3" and "version_control.ini" files are NOT using the latest one that Shawn forward.....now, go thru this with me.

(1) Go to your Speed Passion folder under your C:/Program Files, within the SP folders...what are the "DATES" of the above 2 files read? They must be some date after MARCH 8, 2010....the files Shawn fowarded were both dated March 8, depends on when you are you copying and overwriting, they must be March 8 or later...these 2 files must be replaced with the newer version in order for those who use the 230 and 231 software.

(2) If they are indeed March 8 or later...restart your computer and start the SP program and hook up the speedo...you should see the newer software.

If not...I am sorry, you should go buy Tekin instead. No Supercharger for you.....it is not WHAT you pick, it is WHO they pick (just kidding)...

Really, we has been doing this update since the 091231 version from King Golden...and I have never heard anyone of our team has troulbe uploading the new software.

BTW....I am a PC and I use Window XP cause I know it works.
Solara is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2010, 09:39 AM
  #3145  
Tech Master
iTrader: (2)
 
racerb's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Kamloops B.C. Canada
Posts: 1,182
Trader Rating: 2 (100%+)
Default hmm

so if I am running a FDR of 4.7-4.8 on my tc4... lpf 2.0.. 17.5 V3... am i still going to have to start around 6-7 as stated??? I have just found that the 4.7 seems good...... I know every car may-be a little different ju trying to narrow down possibilities before hand
racerb is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2010, 09:39 AM
  #3146  
Tech Regular
 
Shawn Palmer's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Speed Passion USA Support HQ
Posts: 498
Default

#11 has no function at all right now. It is blank for future developments.
Shawn Palmer is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2010, 09:44 AM
  #3147  
Tech Regular
 
Shawn Palmer's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Speed Passion USA Support HQ
Posts: 498
Default

racerb:
This package is an entirely different animal than anything we have had before. Keeping "same as before" gearing is a quick way to make sure you see no difference on the track, AND smoke a motor. Follow the "from scratch" guide I posted above and the little extra effort will be rewarded with cool running and greatly improved lap times.
Shawn Palmer is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2010, 09:46 AM
  #3148  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by bjspinner View Post
Thats the problem that I asked about in the begining, I can't get the software to go into the speedpasion folder ( its in there but it just won't work) and work.

Any more suggestions on what to try.

I was trying to explain what I have done to correct the problem.

ie: uninstalled all speedpasion software ( more than once )

uninstalled the supercharger software (see above )

re-installed both several times fresh downloads for both

Still see no extra programs.
Had much the same problem updating mine did this seemed to work......

Open up the speed passion 1.32 folder on your PC and RENAME the two file as OLD!!!

Next open up the zip file and unzip, drag the 2 files into the Speed Passion 1.32 folder and shut the window. Make sure the SP software is not running at the time you change the files.

This was Windows 7 I had problems with BTW but this fixed it.
cherry2blost is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2010, 09:48 AM
  #3149  
Tech Champion
iTrader: (14)
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,527
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Originally Posted by charlie_b View Post
.....give an inch, take a mile.
I aplaud shawn and adams patience.
skypilot is offline  
Reply With Quote
Old 03-13-2010, 09:53 AM
  #3150  
Tech Master
iTrader: (2)
 
racerb's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Kamloops B.C. Canada
Posts: 1,182
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by Shawn Palmer View Post
racerb:
This package is an entirely different animal than anything we have had before. Keeping "same as before" gearing is a quick way to make sure you see no difference on the track, AND smoke a motor. Follow the "from scratch" guide I posted above and the little extra effort will be rewarded with cool running and greatly improved lap times.
perfect.... thanks shawn.... I will look forward to playing with it!!!
racerb is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service