Orion V2

Old 07-21-2004, 05:22 PM
  #121  
Tech Fanatic
 
Rob Mincey's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Tulsa, OK
Posts: 872
Default Re: I think

Originally posted by David Root
I saw on the orion website, for TC 7 over the wind and for truck 9 over the wind. I would start there.
Yes, but what spur and what internal ratio are you using to determine that?

Rob
Rob Mincey is offline  
Old 07-21-2004, 07:46 PM
  #122  
tornado
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Re: Quad-Mag Can

Originally posted by glide 1
Yes i have tried putting a 10t dbl D5 armature in an EPIC quad mag can with V2 bell. very smooth spool up, not as fast as D5, but revs about the same ide say. Also, when you let off the gas, there is hardly any resistance so the car seems to freewheel a lot more off power..
What brushes and spring you've on this setup ?

Bryan
 
Old 07-22-2004, 12:41 AM
  #123  
Tech Fanatic
 
glide 1's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Cebu City, Philippines
Posts: 760
Default

What brushes and spring you've on this setup ?
Hi Bryan, i use sprint brushes with medium springs (i think) ..its the ones that come with the Hara ver. Also have good results using Reedy Ti armatures..
glide 1 is offline  
Old 07-22-2004, 02:22 AM
  #124  
tornado
Guest
 
Posts: n/a
Default

Originally posted by glide 1
Hi Bryan, i use sprint brushes with medium springs (i think) ..its the ones that come with the Hara ver. Also have good results using Reedy Ti armatures..
Hi Glide !

oooh ok! thanks. I have one 10x1 hara i think. still in the box and will try it soon when i get the chance . Will that endbell fit other cans too....lets say yokomo can. I've noticed that orion has released v2 endbell kits for top can, yokomo and epic can. I was thinking of using the endbell from my motor (top can) on a yokomo based motor. Anyone tried this ?

Bryan
 
Old 07-23-2004, 12:20 PM
  #125  
AN
Tech Apprentice
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sweden - Umea
Posts: 65
Default V12 XC and the Hara 12x1HS

Hello!

The schottky diode (GM1535) gets really hot just after a few seconds. When I try to run the motor with out the diode (50-60 seconds) the power capacitor, esc and the motor gets hot.

What can be the problem or is it a problem??

This is the first time I run lower then 14 turn motor.

/AN
AN is offline  
Old 07-23-2004, 04:25 PM
  #126  
Tech Addict
 
defMondo's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Melbourne
Posts: 603
Default

Does the diode only get hot when you run the motor? or just when you turn the speedy on?

It could be the diode is wired in reverse. Make sure that it's wired correctly, the diode is polarised so there is a +ve and -ve side. The +ve should go to the +ve terminal of the motor.

Tony
defMondo is offline  
Old 07-23-2004, 11:22 PM
  #127  
AN
Tech Apprentice
 
Join Date: Dec 2003
Location: Sweden - Umea
Posts: 65
Default

Only when I run the motor and the diod is connect the same way as I always do...(first time the esc and diod got warm)
AN is offline  
Old 07-24-2004, 12:05 AM
  #128  
Tech Elite
 
sosidge's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Bristol, UK
Posts: 4,318
Default

Just out of interest, how are people fitting Schottky's to the V2?

Soldering across the brush tubes, or mounting on the motor wires?
sosidge is offline  
Old 07-24-2004, 01:22 AM
  #129  
Tech Addict
 
defMondo's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Melbourne
Posts: 603
Default

I mount mine on the wires it's the Novak shotcky on a GT7, much easier to deal with.
defMondo is offline  
Old 07-24-2004, 03:39 AM
  #130  
Tech Fanatic
 
glide 1's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Cebu City, Philippines
Posts: 760
Default

oooh ok! thanks. I have one 10x1 hara i think. still in the box and will try it soon when i get the chance . Will that endbell fit other cans too....lets say yokomo can. I've noticed that orion has released v2 endbell kits for top can, yokomo and epic can. I was thinking of using the endbell from my motor (top can) on a yokomo based motor. Anyone tried this ?
Hi Bryan, you should'nt have a problem using the V2 endbell on most cans, almost all motors are yokomo and top based so should be ok...

Just out of interest, how are people fitting Schottky's to the V2?
i have a TC2 esc and use the GT7 diode, solder it across the pos. and neg. motor wires.

TIP- i dont have a pic but will try to explain: if you are familiar with the novak shotkey and have taken the shrink tubing apart, you will see that the actual diode is mounted on a small pc baord. Solder the +ve side if the diode to the +ve motor wire CLOSEST TO THE MOTOR and the -ve towrds the esc. Soldering it the other way around caused my car to glitch!!
glide 1 is offline  
Old 07-25-2004, 07:21 PM
  #131  
tornado
Guest
 
Posts: n/a
Default

Originally posted by glide 1
Hi Bryan, you should'nt have a problem using the V2 endbell on most cans, almost all motors are yokomo and top based so should be ok...

Ok! Thanks....back to the lab...hope I don't blow myself up ..

Bryan
 
Old 07-26-2004, 02:38 AM
  #132  
Tech Elite
iTrader: (14)
 
Lonestar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Switzerland
Posts: 2,890
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Originally posted by sosidge
Just out of interest, how are people fitting Schottky's to the V2?

Soldering across the brush tubes, or mounting on the motor wires?
speedo wires here too...

Question about reduced brush surface: you get less drag and overlap, ok, more RPM, ok... but don't you get less torque too, since resistance is inversely proportionnal to contact surface?

trfracer: by how much do you reduce their size (percentage-wise), and what shape?

Thanks,

Paul
Lonestar is offline  
Old 07-27-2004, 02:48 AM
  #133  
Tech Elite
iTrader: (14)
 
Lonestar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Switzerland
Posts: 2,890
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

up
Lonestar is offline  
Old 08-25-2004, 08:28 PM
  #134  
Tech Elite
 
speedxl's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Portland Oregon.
Posts: 3,895
Default

this thread has dropped way down time to bring up to the top.
I have gotten 35 runs out of enduros with one cut on a 10x1 blue enbell motor! how is every body elses motors holding up.
speedxl is offline  
Old 08-25-2004, 08:48 PM
  #135  
tornado
Guest
 
Posts: n/a
Default

Hey! Do you need to cut very deep after 35 runs ? I've got 3 of them but not run them yet.


Bryan
 

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.