Orion V2

Old 07-13-2004, 11:33 PM
  #106  
Tech Regular
iTrader: (2)
 
jedi's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 422
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Get an Orion Touring or Peak Sedan motor. A lot more torque than the modified version. I suggest an 11 or 12 turn for your size track.
jedi is offline  
Old 07-14-2004, 05:14 AM
  #107  
Tech Master
 
azenis's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Hobart, Tasmania, Australia
Posts: 1,504
Default

Pretty much what I had been thinking.
Not worth getting the Hara version?

I saw the Peak one on stormer hobbies today, looks near identical. 'scuse my n00biness but are peak and orion connected or is it badge engineering or has peak copied the design?
azenis is offline  
Old 07-14-2004, 06:47 AM
  #108  
Tech Regular
iTrader: (2)
 
jedi's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 422
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Hara version comes with sprint brushes while the touring/sedan version comes with enduro brushes. Sprint = 6 to 10 runs before you have to cut the com, slightly faster, slightly harder on your batts. Enduro = at least 20 runs before you have to cut the comm, slightly slower but still plently fast, friendlier on batts. After trying both, I am using enduro for practicing and club racing. No complaints at all.
jedi is offline  
Old 07-14-2004, 07:44 AM
  #109  
Tech Elite
 
rice's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: racing is my life
Posts: 2,501
Default

Originally posted by jedi
Hara version comes with sprint brushes while the touring/sedan version comes with enduro brushes. Sprint = 6 to 10 runs before you have to cut the com, slightly faster, slightly harder on your batts. Enduro = at least 20 runs before you have to cut the comm, slightly slower but still plently fast, friendlier on batts. After trying both, I am using enduro for practicing and club racing. No complaints at all.

me to prefer using a enduro brush. hav a v2 mod blue endbell 10x2 and 9x2. my 10x2 run it with 17 batts already still the performance is der.
rice is offline  
Old 07-14-2004, 07:56 AM
  #110  
Tech Champion
iTrader: (17)
 
Jon Kerr's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: San Diego
Posts: 9,659
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

The way I understand it, Peak and Orion are seperate companies, under the same ownership. So essentially they share their designs and resources. Joe may be able to shed more light if he's reading this.
Jon Kerr is offline  
Old 07-17-2004, 02:49 PM
  #111  
Tech Elite
 
speedxl's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Portland Oregon.
Posts: 3,895
Default

speedxl is offline  
Old 07-20-2004, 03:40 PM
  #112  
Tech Regular
iTrader: (2)
 
jedi's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Posts: 422
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Hi guys! I run a Surikarn Peak Vantage 11x2 which currently has enduro brushes in them. Comm has been cut twice after twenty or so runs each. Brushes were not changed. After the second cut, the car started glitching. Never had a glitch on this car before. Could the shortened brushes be the cause of glitching? Heard that with mod motors, shortened brushes can cause glitching> Is this correct? Also, after how many runs/cuts do you change enduro brushes? Checked my receiver out and so a fair amount of dirt so I cleaned it out with contact cleaner but I am stlii worried about running the car. Should I change the brushes even if they dont look too short yet?
jedi is offline  
Old 07-20-2004, 03:42 PM
  #113  
Tech Champion
iTrader: (17)
 
Jon Kerr's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: San Diego
Posts: 9,659
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

I'd change the brushes if I were you and also make sure the cap's in the endbell are good and cleaned.
Jon Kerr is offline  
Old 07-20-2004, 10:54 PM
  #114  
Tech Adept
 
XBeta's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Green Machines
Posts: 185
Default Quad-Mag Can

Guys,

Anyone tried putting their V2 Endbells on Quad-mag cans like the D6 (is it possible) Any performance review on this?

Thanks!

Last edited by XBeta; 07-20-2004 at 11:00 PM.
XBeta is offline  
Old 07-21-2004, 12:23 AM
  #115  
Tech Fanatic
 
glide 1's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Cebu City, Philippines
Posts: 760
Default Re: Quad-Mag Can

Originally posted by XBeta
Guys,

Anyone tried putting their V2 Endbells on Quad-mag cans like the D6 (is it possible) Any performance review on this?

Thanks!
Yes i have tried putting a 10t dbl D5 armature in an EPIC quad mag can with V2 bell. very smooth spool up, not as fast as D5, but revs about the same ide say. Also, when you let off the gas, there is hardly any resistance so the car seems to freewheel a lot more off power..
glide 1 is offline  
Old 07-21-2004, 05:43 AM
  #116  
Tech Legend
iTrader: (294)
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 34,393
Trader Rating: 294 (100%+)
Default

I got a few quick questions on the V2 based motors:

1. What are the timing steps? There are no numbers so i don't know what counts as what.

2. Any have pictures of there V2 wired up and a diode installed?

3. What is a good initial timing selection or timing range on this motor?

4. Any general " # over the wind" gearing recommendation?

Thanks.
Cain is offline  
Old 07-21-2004, 06:19 AM
  #117  
Tech Fanatic
 
Rob Mincey's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Tulsa, OK
Posts: 872
Default

Each "tick" mark on the can is 6 degrees.

Nope, don't have pictures, sorry.

I go between 12 and 18 degrees of timing with my 11x1 and I'm gearing it at about a 9.0 starting and make changes from there.

Hope this helps.

Rob
Rob Mincey is offline  
Old 07-21-2004, 06:55 AM
  #118  
Tech Master
iTrader: (17)
 
Join Date: Jan 2004
Location: Wisconsin
Posts: 1,721
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

if you dont want to mess with it 18 seems like the magic # as far as timing go. And the # of turns you want will depend on your skill level and who you are racing with. If you dont even tap the board and all you friends run 10s get a 9 or a 10. But if you are fairly new and cant really handle the full speed without hitting alot i would go with more of like a 13 or a 14.
Kave is offline  
Old 07-21-2004, 03:51 PM
  #119  
Tech Regular
 
RcMonk's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Philly burbs
Posts: 389
Default Spare armatures ?

I am interested in trying this motor out but before I do that, where do you guys get spare armatures for these motors ?
RcMonk is offline  
Old 07-21-2004, 04:03 PM
  #120  
Tech Addict
 
Join Date: Mar 2002
Posts: 593
Default I think

I saw on the orion website, for TC 7 over the wind and for truck 9 over the wind. I would start there.
David Root is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.