R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-10-2004, 09:33 AM   #301
Tech Champion
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,106
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally posted by Mr. MR4
has anyone tried a modified (5mm web) vs touring (4mm web) with an 8turn (or something low like that). What did they think was better


dontfeelcold,

I have tried both the modified and the touring(Spashett version)on 1/10 touring. The touring version has definitely more power & is more aggressive. It really depends what class you are racing in. The Modified versions are mostly for off road.
Yes, that is exactly what JOE (from Team Orion) told me before I purchased the Touring version for my Pro 4.......beside soldering the wires on the endbell is a pain, this motor is AWESOME.
Solara is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2004, 09:09 PM   #302
Tech Apprentice
 
mcc-bri's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: winnipeg manitoba
Posts: 82
Default

i got a few questions i am hoping you guys can answer
1.what motor do you think is best for touring on carpet
2.what turn would be a good starting point
3.do you guys know when the mark rehnard motor will be relleased?
mcc-bri is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2004, 12:16 PM   #303
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2003
Location: FT Washington
Posts: 588
Trader Rating: 5 (100%+)
Default Brakes..

I have a question .. I have been running 2 wheel Mod at or local track with a V2 11x2. And I dont know if its my motor or speedo or setup maybe. But I can not brake when the cars in the air.. At the end of the stright my brakes are ok I can get the car to spin-out.. But when the rear wheel are in the air I dont think the brake work aswell. I have a hard time bring the nose down after a Jump.

I'm running the LRP Comp 2 speedo and I'm running the stock Diode, going to try and put one or two more diodes on this weekend see if it helps.. Does Anyone have any thoguhts ???
John Q is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2004, 12:37 PM   #304
Tech Master
 
berger's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2003
Location: Bathurst, Australia
Posts: 1,149
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I usually run at least two diodes with 12T or under mod, you checked the setup on the Q2 as well?
berger is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2004, 12:42 PM   #305
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2003
Location: FT Washington
Posts: 588
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

yup... I think the setup is ok on the speedo. I have it set to #5 brake. i have reset it a couple times..
John Q is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2005, 12:26 AM   #306
Moderator
 
Pro ten Holland's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Druten/Holland (Europe)
Posts: 1,677
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I have acquired a peak surikarn edition V2 motor. I have one question about the motor:
How do I remove the bearing in the endbell for maintainance? I like to regularly remove the rear endbell bearing for maintainance and replacement, but I found the brush tubes arein the way!
Any idea's?
__________________
http://www.rc-lemans.de/

Last edited by Pro ten Holland; 01-11-2005 at 02:35 AM.
Pro ten Holland is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2005, 12:54 AM   #307
Tech Elite
 
corallyman's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Edmonds, Wash
Posts: 4,564
Trader Rating: 99 (100%+)
Default Pro10 Holland

There are very small, thin o-rings on both sides of the bearings. Carefully remove the outer o-ring, then push the bearing out. Done it a few times myself. If you use an ex-acto be carefull not to cut the o-ring.

Steve
corallyman is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2005, 02:35 AM   #308
Moderator
 
Pro ten Holland's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Druten/Holland (Europe)
Posts: 1,677
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

thanks corallyman!
__________________
http://www.rc-lemans.de/
Pro ten Holland is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2005, 04:22 AM   #309
Tech Fanatic
 
badboy's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: jygs
Posts: 820
Trader Rating: 14 (100%+)
4mm or 5mm web?

hi guys, would you know what's the web of the HARA 8x2 motor? thanks.
__________________
slow is fast . . .
badboy is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2005, 06:54 AM   #310
Tech Fanatic
 
S-T-R-l-K-E-R's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: CS RACING / RIDDLER HOBBIES
Posts: 973
Send a message via ICQ to S-T-R-l-K-E-R
Default

jygs the hara v2 comes with the 4mm web.
S-T-R-l-K-E-R is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2005, 02:01 AM   #311
Tech Fanatic
 
Team-RTR's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: sydney
Posts: 917
Default

hi people, i was just wondering if the small O-ring in the motors goes closest to the bearing, or under the shims. also does this motor run a phenolic washer?? cheers
__________________
SERPENT | NOVAROSSI | XRAY | TEKIN | FUTABA
Team-RTR is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2005, 07:18 AM   #312
Tech Master
 
Joe Pillars's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Portland, OR
Posts: 1,008
Default

The small o-rings that go on the armature go on top of the motor shims.
This motor does not require a phenolic washer.
__________________
Kyosho America, Team Orion, Peak Racing, AKA, KO Propo, DiBrino Designs, JTP, RCE, Rockstar Energy Drink, www.thebigrc.com, Portland R/C Raceway (www.prcr1.blogspot.com)
Joe Pillars is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2005, 10:18 PM   #313
Tech Master
 
Team Duratrax's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: NSW, Albury/Wodonga
Posts: 1,674
Send a message via MSN to Team Duratrax
Default

Got this from the Orion Forums.

Blue - 5mm armature web, enduro brushes, off-road winds
Black - 4mm armature web, enduro brushes, touring winds
Green - 4 mm armature web, sprint brushes, off-road winds
Purple - 4mm armature web, Sprint brushes, touring winds

Sean
Team Duratrax is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2005, 04:06 AM   #314
Tech Fanatic
 
Team-RTR's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: sydney
Posts: 917
Default

hey people, when i go full throttle with my V2 motor the motor stutters really badly and then takes off. the comm has just been freshly cut and the motor is in perfect running condition. the ESC is a novak GTX.
__________________
SERPENT | NOVAROSSI | XRAY | TEKIN | FUTABA
Team-RTR is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2005, 04:52 AM   #315
Tech Master
 
dontfeelcold's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Where there's smoke there's a tyre
Posts: 1,721
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

have you run it on a motor runner for a couple of minutes?
dontfeelcold is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Orion 3200 Lipos. Orion Charger, Orion balancer *new price* Mike Marshall R/C Items: For Sale/Trade 4 08-07-2008 09:26 AM
FS: Orion Advantage Charger w/2 Orion Carbon Edition 3200 Packs smarking1212 R/C Items: For Sale/Trade 4 05-26-2008 02:44 AM
Orion Advantage Charger with 2 lipos orion/peak Rock Racing R/C Items: For Sale/Trade 1 04-21-2008 05:31 PM
Orion advantage carbon edition charger + Orion 3200 spec LiPo $150.00 vintagetamiya R/C Items: For Sale/Trade 9 04-09-2008 05:05 PM
New Orion 1100 micro battert and Orion Mod Elite for Sale Nightbreed R/C Items: For Sale/Trade 0 01-29-2003 02:11 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:23 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net