R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-13-2009, 01:56 PM   #16
Tech Master
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,052
Trader Rating: 16 (94%+)
Default

I notice that nobody has mentioned issues for Futaba 2.4 and LRP, probably because they work perfectly together.

My LRP Sphere Comp and LRP SPX has worked flawlessly with my Futaba 2.4 Fasst stuff, so it must be something with Spektrum type equipment.
kn7671 is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2009, 03:09 PM   #17
Tech Addict
 
Jam-ehz's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Toronto, Canada
Posts: 592
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via ICQ to Jam-ehz
Default

I had this blinking problem with my M8/Spektrum Pro and TC Spec a while ago.. but now it's cleared up for some reason..

Mine was really strange because it would blink crazily even on its own, without being plugged into the receiver!
__________________
-=≡ Tamiya TA05 TRF415MSX F103R M-03R M-04 M-05 ≡=-
-=≡ CRC Carpet Knife 3.2 OFNA LD3 Pro Fastcats Spektrum ׀ווlı ≡=-
Jam-ehz is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2009, 03:19 PM   #18
Tech Elite
 
Skiddins's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Windsor, UK
Posts: 4,762
Default

I've had no problems with the Nosram version of the SPX and Spektrum Micro Receiver, both work fine even at close range.

Haven't heard any reports of anyone with any problems either

Skiddins
__________________
Xray T4'18, T4'14 (Wet Car)
Xray X12 2018
Xray X1'16
wlrc.co.uk (West London Racing Centre)
RCDisco.co.uk
Skiddins is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2009, 04:47 PM   #19
Tech Master
 
Bigedmond's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,837
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by kn7671 View Post
I notice that nobody has mentioned issues for Futaba 2.4 and LRP, probably because they work perfectly together.

My LRP Sphere Comp and LRP SPX has worked flawlessly with my Futaba 2.4 Fasst stuff, so it must be something with Spektrum type equipment.
good. I am about to order a SPX for my tc5r, and since i run fasst.
Bigedmond is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2009, 12:58 AM   #20
Tech Fanatic
 
lochness42's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: London, UK
Posts: 824
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Skiddins View Post
I've had no problems with the Nosram version of the SPX and Spektrum Micro Receiver, both work fine even at close range.
Same here but with blue version
__________________
Pavel Balint
| Schumacher racing-cars.com | RCSGraphicWorx.co.uk | Cat K1 | Cougar SV2 & SVR |
Schumacher cars build videos http://www.youtube.com/view_play_list?p=9780E62C20A0EC4F
lochness42 is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2009, 05:03 AM   #21
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2005
Location: Winnipeg MB
Posts: 457
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Since Burito has yet to reply, I have inserted his standard answer to help you guys out.

Sorry to hear about the ________ failure on your _________, we didn't have such problems at __________ were we ran in very extreme conditions so I would think this is a "one off" problem only.

So it would be good to know more details of your application.
I don't want to say you did something wrong, I just like to understand what could have caused it.

As for the repair, I'd suggest you speak to your hobbyshop and your countries LRP distributor. I'm unfortunately not of much help from here.
__________________
"we need to do at least 11.2 km/s to break earths orbit or almost the speed as Cam's car"

Neil Armstrong 1968
Cammer is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2009, 06:14 PM   #22
Tech Master
 
rcmark24's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Branson, Mo
Posts: 1,654
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

I've run LRP for years with no problems on the speed controls and I've been running Spek since it came out. I did buy an SPX this week and when I plugged everything in it went up in smoke. Less than 10 seconds and now it'll be at least 3 weeks turn around to get it back! This is the 3rd speed control I've seen go up in smoke lately before they ever got run. Quality control problems maybe?
__________________
Fantom Racing-B&L Hobbies--AE gone! Losi SCT and ?
rcmark24 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2009, 10:24 AM   #23
Tech Regular
 
jsr555's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Canberra, Aus.
Posts: 362
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

I wish I had of read this 24 hours ago... Just got a Spektrum DX3 S alone with a LRP SPX Stock spec...

Anybody still having issues with Spektrum and the SPX?
jsr555 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2009, 01:53 PM   #24
Tech Elite
 
Yeti35's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: SL, UT
Posts: 2,804
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by jsr555 View Post
I wish I had of read this 24 hours ago... Just got a Spektrum DX3 S alone with a LRP SPX Stock spec...

Anybody still having issues with Spektrum and the SPX?
I am running a KO Helios with Spektrum Pro setup and have experienced no issues with it. I ran it all week this past week at IIC in my rubber car. No throttle issues at all.
__________________
JRXS Type R, I have four of them!! ;) ( Yes, I still have them!!)And racing one of them again!!
22 3.0SR
22T 2.0 w/ Exotech chassis
Yeti35 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2009, 08:36 PM   #25
Tech Champion
 
Still Bill's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Reno, NV
Posts: 7,237
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Yeti35 View Post
I am running a KO Helios with Spektrum Pro setup and have experienced no issues with it. I ran it all week this past week at IIC in my rubber car. No throttle issues at all.
Exact same setup here too...with no issues ever!

Bill
__________________
Constantly evolving CRC WGT and WGT-R/T...Carpet & Asphalt...All thanks to Team CRC.

And a pair of Associated B6 buggies for turf and clay tracks.
Still Bill is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2010, 12:07 PM   #26
Tech Regular
 
ozvena's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: STL
Posts: 489
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

I have the blue LED randomly flashing with SPX competition stock spec ESC. The car/TX is sitting idle and with TX far from the car.

I did not tested on the track yet, so can't tell if there is any noticeable side effect.

I am using SR300, DX2.0 and DX3.0.

Any fix or word from LRP?
ozvena is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2010, 01:48 PM   #27
Tech Regular
 
kawirider's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 319
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

i was running a SPX with my DX3r with no prblems at all. if the throttle potentiometer were to "wander" a little bit, that would account for the blue light flickering as the frequency of the throttle channel comes off and on to true neutral. if your radio has a neutral dead band setting(some do, some dont) try widening the dead band. just a thought.
__________________
Associated T4, CRC Gen XL, Associated 10R5 WGT, jconcepts BJ4

Josh Evans
kawirider is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2010, 01:59 PM   #28
Tech Regular
 
ozvena's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: STL
Posts: 489
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

I noticed that the throttle neutral is very sensitive (my DX3.0 is brand new). I will try to do as you suggested, thanks! BTW...this speedo has a very good punch.
ozvena is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2010, 07:12 PM   #29
Tech Regular
 
ozvena's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: STL
Posts: 489
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

My DX3.0 can't make the the throttle dead band wider, only narrower.

But I set the throttle trim pretty high that the motor was engaged and spinning with a good speed. Unfortunately the LED was still flickering which caused the motor to cog (the current was turned off for a very short period of time or may be even a brake was applied). I can't tell if this can be noticed during a normal driving.

I have a different spectrum RX to test it with....
ozvena is offline   Reply With Quote
Old 02-27-2010, 08:38 PM   #30
Tech Champion
 
geeunit1014's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The dirty burnie
Posts: 5,506
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

http://www.youtube.com/watch?v=aVVvz...layer_embedded
__________________
Mike Gee

Awesomatix USA/Pyscho Cells Racing/Tekin/Sweep Racing/RSD/180 Raceway/Johns Mobile Raceway/TQ Wire/Avid/Sanwa
geeunit1014 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:14 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net