Ko BMC Speedo

Old 08-02-2009, 09:11 PM
  #616  
Tech Elite
iTrader: (13)
 
B4james's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,162
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Originally Posted by black-knight View Post
Would i be right is assuming that the speedo fan is not required for 10.5 racing?
If running 10.5, 13,5 & 17.5 with the V1.5 & Stock spec software you will need the heatsink and fan. This is straight from the KO Propo USA site themselves.
B4james is offline  
Old 08-02-2009, 09:12 PM
  #617  
Tech Addict
iTrader: (34)
 
bluephi1914's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 561
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Ok.. I got it alex. Save Target as .


Did you get the software too Alex or youll get that later ?
bluephi1914 is offline  
Old 08-02-2009, 09:18 PM
  #618  
Tech Master
iTrader: (16)
 
hound_dogs_01's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,091
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

craigs going to call and see if he can get it for me tomrrow if not ill get it at nexus wednesday..... Jim and i are going to work on the track some tomorrow and hes going to load the software into my speedo he got from Melvin....

have you got is Sean?

Alex
hound_dogs_01 is offline  
Old 08-02-2009, 09:23 PM
  #619  
Tech Regular
 
#88driver's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Jonesboro, Arkansas
Posts: 482
Default

Originally Posted by #88driver View Post
Guys, after doing some testing today, I love the speedo so far. I just couldnt find the right gearing. I was running Drew Ellis's profile from the carpet nats could someone give me a good FDR to start with for this profile for a 17.5?
Anyone?
#88driver is offline  
Old 08-02-2009, 09:25 PM
  #620  
Tech Master
iTrader: (16)
 
hound_dogs_01's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,091
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

me and bluephi are new to this Speedo we both got ours this weekend.... lol

Alex
hound_dogs_01 is offline  
Old 08-02-2009, 09:28 PM
  #621  
Tech Master
iTrader: (16)
 
hound_dogs_01's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,091
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

CRAP I wired my B and C terminals on backwards on my motor... wow I'm an idiot....

Alex
hound_dogs_01 is offline  
Old 08-02-2009, 09:35 PM
  #622  
Tech Elite
iTrader: (13)
 
B4james's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,162
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Originally Posted by #88driver View Post
Anyone?
What size track ?

I was running on a large gas track with massive straights and was running some insane FDR's with cold air temp and only 5 minute races.

On a small track I would perhaps start in the mid to low 4 range and temp at 3 minutes or 2/3rd of what your race time would be.
B4james is offline  
Old 08-02-2009, 09:50 PM
  #623  
Tech Regular
 
#88driver's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Jonesboro, Arkansas
Posts: 482
Default

Originally Posted by B4james View Post
What size track ?

I was running on a large gas track with massive straights and was running some insane FDR's with cold air temp and only 5 minute races.

On a small track I would perhaps start in the mid to low 4 range and temp at 3 minutes or 2/3rd of what your race time would be.
its 120' by 70' i believe im not looking for the highest possible gearing. I want something that will have tons of rip and also high speeds in the straits. its different for each profile, and im wondering what everyone else is running and trying to get some good recommendations. I tried running mid-low 4's today and it wasnt cutting it. It needed a tad bit more rip and quite a bit more top end. any suggestions?

Last edited by #88driver; 08-02-2009 at 11:03 PM.
#88driver is offline  
Old 08-03-2009, 12:29 AM
  #624  
Tech Champion
 
black-knight's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Out to lunch
Posts: 6,073
Default

Originally Posted by hound_dogs_01 View Post
The guys at my track run the fans on 13.5 rubber cars they say the speedo get hot... so I would imagine it would with a 10.5... Its a $20 investment to protect a $200+ investment... I'm going to use my KO in a VTA car and I baught one....

Alex
Hmm ok. i have the fan its on a BMC im about to replace with an updated BMC, car looks neater without the fan
black-knight is offline  
Old 08-03-2009, 01:24 AM
  #625  
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 230
Default

Hi..

I have the BMC v1.0 and use it mostly in low turn mod racing, the speedo works flawlessly. There is a couple of 17.5/13.5 races i would like to race, and wondered if i would be at a disadantage with the v1.0?, i see earlier in this thread before the v1.5 came out that people were having success with the v1.0 in 13.5/17.5.. It would be too much of a hassle to ship this speedo back for the v1.5 and the time it would take as well, just to race a couple of 13.5 races. Will one be slower with a v1.0 with timing 2 and the appropriate FDR?

Thanks Ya`All
MoonTrap is offline  
Old 08-03-2009, 01:47 AM
  #626  
Tech Elite
iTrader: (13)
 
B4james's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,162
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Originally Posted by #88driver View Post
its 120' by 70' i believe im not looking for the highest possible gearing. I want something that will have tons of rip and also high speeds in the straits. its different for each profile, and im wondering what everyone else is running and trying to get some good recommendations. I tried running mid-low 4's today and it wasnt cutting it. It needed a tad bit more rip and quite a bit more top end. any suggestions?
What timing numbers are you running on the speed controller ? I was running 6 on the speedy and down in the 3's for FDR still and motor was coming off at 120F. Had good speed down low and really good speed up high.
B4james is offline  
Old 08-03-2009, 06:44 AM
  #627  
Tech Elite
iTrader: (24)
 
BP SHADOW's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: In the LAB paintin' bodies!!!!
Posts: 2,311
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Originally Posted by #88driver View Post
its 120' by 70' i believe im not looking for the highest possible gearing. I want something that will have tons of rip and also high speeds in the straits. its different for each profile, and im wondering what everyone else is running and trying to get some good recommendations. I tried running mid-low 4's today and it wasnt cutting it. It needed a tad bit more rip and quite a bit more top end. any suggestions?
The last race weekend for me I was running a 3.88 on my TA05. I am still running BMC 1.0, have to send it in for the updates, but I had the timing set to 2 using a LRP 17.5 Spec motor, non adjustable timing
I probably could have gone up one more tooth, but it felt pretty good
BP SHADOW is offline  
Old 08-03-2009, 08:04 AM
  #628  
Tech Elite
iTrader: (53)
 
IIGQ4U's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: La Jolla, Palo Alto
Posts: 2,490
Trader Rating: 53 (100%+)
Default

Originally Posted by MoonTrap View Post
Hi..

I have the BMC v1.0 and use it mostly in low turn mod racing, the speedo works flawlessly. There is a couple of 17.5/13.5 races i would like to race, and wondered if i would be at a disadantage with the v1.0?, i see earlier in this thread before the v1.5 came out that people were having success with the v1.0 in 13.5/17.5.. It would be too much of a hassle to ship this speedo back for the v1.5 and the time it would take as well, just to race a couple of 13.5 races. Will one be slower with a v1.0 with timing 2 and the appropriate FDR?

Thanks Ya`All
I have yet to update my ESC. I believe that I have the timing advance set to 1 on the ESC. With my Orion 13.5 last week, I was running a 4.8 FDR and was pulling on a Trinity Duo. My car was just as fast as or faster (Don't know exactly) as a LRP SPX or SXX? with a Hacker 13.5. I wouldn't worry too much about the lack of additional timing.
IIGQ4U is offline  
Old 08-03-2009, 11:16 AM
  #629  
Tech Elite
iTrader: (10)
 
jonest's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Johor, Malaysia
Posts: 3,139
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

My esc casing is cracked. Is it user replaceable or do I need to send it in?

thanks.
jonest is offline  
Old 08-03-2009, 06:58 PM
  #630  
Tech Elite
iTrader: (16)
 
kschu's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kota Kinabalu,Sabah
Posts: 4,598
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Originally Posted by jonest View Post
My esc casing is cracked. Is it user replaceable or do I need to send it in?

thanks.
what happen to ur esc casing ?
kschu is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.