R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-25-2008, 01:16 PM   #46
Administrator
 
Matt M.'s Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 8,409
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

goop,

how do you like the esc???

i am thinking about getting one to upgrade my novak

matt
__________________
Team Losi Racing-Team Tekin-Proline Racing-Motiv-92zero Designs-Jim Neubert Paint Design-LiveRC.com-TFR-Team Dirt Heaven-Gravity RC-Trackside

UNLESS someone like you cares a whole awful lot,nothing is going to get better. It's not. Dr. Seuss
Matt M. is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2008, 03:45 PM   #47
Tech Master
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,464
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via AIM to goop
Default

The speedo is by far the best speedo I have ever run so far
__________________
Hurricane Motorsports
Team Trinity

TOP Racing - Gravity Rc - Contact tires - KO Propo - Competition Electronics
goop is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2008, 08:07 PM   #48
Tech Elite
 
kschu's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kota Kinabalu,Sabah
Posts: 4,598
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via MSN to kschu
Default

Quote:
Originally Posted by goop View Post
The speedo is by far the best speedo I have ever run so far
i heard BMC got 2 version...1st batch version d power band not so good. 2nd batch version is more better...is this true ?
__________________
Give the best while u can !
kschu is offline   Reply With Quote
Old 12-25-2008, 09:09 PM   #49
Tech Rookie
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 18
Default

Quote:
Originally Posted by redbones View Post
I was really looking forward to this, but I'll see to it when it starts to win races and be consistent, even against the test of time. It was supposed to come out in summer time, but pushed back to Dec. A lot has been improved over the last 6 mo. on other BL systems. Wonder if it can keep with the growing technology. Or is it like a Mac where it has limited expandability, so you just throw it away when the time comes.
Why it it that people who obviously don't use a mac have to make unfound claims about it?

I have a Powerbook G4 that's over 6 years old that can still do more than what a 2 year old dell can do..

I still use my older KO speed controls and they work fine, so nobody is forcing you to upgrade and you can only do so much in software, the FETs etc can not be software upgraded.. so why bother

when other manufacturers are rushing out with inferior programs, then start posting all these 'upgrade' firmware to fix problems, it's not my cup of tea.. i rather have a proven program from the factory that works right from the get go

-joe
sillypuddy is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2008, 08:19 AM   #50
Tech Master
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,464
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via AIM to goop
Default

Quote:
Originally Posted by kschu View Post
i heard BMC got 2 version...1st batch version d power band not so good. 2nd batch version is more better...is this true ?
i have not heard of this my speedo is very new so i will assume i have a first version and have no problems with it
__________________
Hurricane Motorsports
Team Trinity

TOP Racing - Gravity Rc - Contact tires - KO Propo - Competition Electronics
goop is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2008, 08:57 AM   #51
Tech Elite
 
VooDooPH's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Philippines
Posts: 3,715
Trader Rating: 18 (100%+)
Send a message via Yahoo to VooDooPH
Default

i have been drooling over this ESC (espeically the Orion version) since the worlds... looks like i'll be saying bye-bye to my LRPs in 2009...



wonder is the software works with a Mac...
__________________
[TRF418][TB-04Pro][FF-03Pro][M-05v2][TRF102][F-104 WGP][TT-01R TypeE]
[Cross CF-01'08][Yokomo R12][Team C TC02Evo][Team C T8E v3]
VooDooPH is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2008, 06:53 PM   #52
Tech Elite
 
Warren Weaver's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: NASCAR COUNTRY
Posts: 2,479
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

anyone running spektrum receivers with the bmc
__________________
R1 WURKS-AWESOMATIX USA-LRP-BITTYDESIGN-TQ WIRE-PROTOTYPE RACING-SWEEP RACING-TXDSKINGRAPHIX-HOBMAX-THE RUG-TEAM EZDUZIT
R.I.P. MY FRIEND JDUB MISSED BUT NEVER FORGOTTEN
Warren Weaver is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2008, 07:41 PM   #53
Tech Elite
 
Warren Weaver's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: NASCAR COUNTRY
Posts: 2,479
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by HenBeav View Post
on the timing adjust function what does 0,1,2 correspond to in degrees?
and can you adjust timing to higher values?
__________________
R1 WURKS-AWESOMATIX USA-LRP-BITTYDESIGN-TQ WIRE-PROTOTYPE RACING-SWEEP RACING-TXDSKINGRAPHIX-HOBMAX-THE RUG-TEAM EZDUZIT
R.I.P. MY FRIEND JDUB MISSED BUT NEVER FORGOTTEN
Warren Weaver is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2008, 07:50 PM   #54
Tech Master
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,464
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via AIM to goop
Default

Quote:
Originally Posted by Warren Weaver View Post
anyone running spektrum receivers with the bmc
i am using the ko 2.4 with mine with no problems
__________________
Hurricane Motorsports
Team Trinity

TOP Racing - Gravity Rc - Contact tires - KO Propo - Competition Electronics
goop is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2008, 08:00 PM   #55
Tech Master
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,464
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via AIM to goop
Default

Quote:
Originally Posted by Warren Weaver View Post
and can you adjust timing to higher values?
i am not to clear on how the timing thing works but im thinking that as you get farther into the throttle the more timing the speedo puts in so zero would be 0 timing adjust and 1 would be like say 50% and 2 would be full adjust. this is not like other speedos where you put in an amount of timing. like i said im not to sure how this works but this is what i think.
__________________
Hurricane Motorsports
Team Trinity

TOP Racing - Gravity Rc - Contact tires - KO Propo - Competition Electronics
goop is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2008, 08:03 PM   #56
Regional Moderator
 
kumpol's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 970
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Warren Weaver View Post
and can you adjust timing to higher values?
They are 0, 1 and 2 and that's it. Robert told me that #1 is pretty close to LRP TC Spec. Can you imagine what #2 will give you?
I have run this BMC and really love it....very good power.
kumpol is offline   Reply With Quote
Old 12-26-2008, 10:03 PM   #57
TFR
Tech Master
 
TFR's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Toronto
Posts: 1,767
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Anyone running one with a Spektrum 3500 receiver?

Any pictures of the wiring layout?
__________________
Muchmore l AHRP l Xenon l Futaba
TFR is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2008, 10:20 PM   #58
Tech Fanatic
 
tpczx6's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Fremont CA
Posts: 845
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Help
Any one have the pdf file for the BMC so I can see how to hook it up to a pc?

I have an older ICS and have the BMC hook up to it and te pc it see the com port but how do I get the BMC to talk with the pc. The older ones we would have to put the ESC in a mode to talk with the pc and mine seams to not want to go into that mode and on the KO web site there is not link to the VFS-1 BMC Manager Instructions 1.52 there is an Icon but it not working.
anyone help as I running 4 cells and the defalt is for 6cells.


Thanks
__________________
RcAmerica--Xray---Hudy----KO PROPO USA---ORCA---GRAVITY RC
Motiv------Apexrc----- AVID
SWEEP Racing USA
Mike's Hobbyshop in Dallas (RIP)
Nor-Cal Hobbies [The Race Place]
tpczx6 is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2008, 07:22 AM   #59
Tech Master
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,464
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via AIM to goop
Default

please see post 45 i explained it all there. they have not translated the instructions yet.
__________________
Hurricane Motorsports
Team Trinity

TOP Racing - Gravity Rc - Contact tires - KO Propo - Competition Electronics
goop is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2008, 07:58 AM   #60
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2
Default

first, the battery must be pluged into the ESC.
then make the connection to the USB cable.
open the BMC manger, select the correct com port number.
then, everthing is ready.

Last edited by kimilia; 12-28-2008 at 12:48 PM.
kimilia is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin RS ESC sensored Jeff Cuffs Electric On-Road 23359 10-02-2016 06:57 AM
best esc for touring car devin4444 Electric On-Road 48 05-02-2016 10:01 AM
Foam tire spec chassi!! Team_Elli Electric On-Road 15 07-28-2009 07:26 AM
KO BMC vs SP GT2.0 vs LRP SXX krat Electric On-Road 36 07-11-2009 07:18 PM
Orion Vortex BL Race ESC dr_hfuhuhurr Radio and Electronics 29 03-02-2009 07:46 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:36 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net