R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-19-2009, 08:47 AM   #361
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,996
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by theisgroup View Post
just trying to give back. you should have seen how much time Robert put in to help me with my radio issues last year in Vegas. Even though I was a nobody. just can't beat the service.
Robert is the real deal. The only problem he has is that he's located in Socal.... I get to see him in a few days so it's all good.
STLNLST is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 08:50 AM   #362
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,209
Default

Stop, you guys are making me but thanks for the kind words.

Just trying to help anyone out the way I would expect to be helped. Isn't this what customer service is supposed to be?
KO PROPO Staff is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 08:57 AM   #363
Tech Regular
 
bvalistic's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: long beach ca
Posts: 453
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by KO PROPO Staff View Post
Stop, you guys are making me but thanks for the kind words.

Just trying to help anyone out the way I would expect to be helped. Isn't this what customer service is supposed to be?
dont ...it's true ...thanks for all the help!! and yeh,im glad he is just 10 mins away from my home

Don
bvalistic is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 09:05 AM   #364
Tech Elite
 
theisgroup's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,191
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

fyi,

This weekend, I was helping a fellow racer out. He could not get his bmc to calibrate with his helios. i tried for like 10 min and then we swapped speedo and it would calibrate, I swapped it back to his speedo and it now calibrated.

my guess is that he had his speedo plugged into the wrong port on the rx. so when you pull the throttle, the speedo saw no response from the rx, so it would not finish the calibration.

the speedo would go into calibration mode with 1 flash. you then push the button and the speedo flashes twice. you pull the trigger to full throttle and push the button to get it to set the full brake. the speedo should flash 2 times when setting the full brake. well it would never get there. i could not get it to flash 3 times.

my assumption is that the speedo needs to see a signal from teh rx for full throttle before it will allow you to advance. this could be the speedo plugged into the wrong port, the throttle travel set wrong, you need to set vr or anything that basically give no signal to the speedo.
__________________
yang lai

Team Tamale | Team Tekin | RCAmerica | Speedmerchant | Speedzone RC | EA Motorsports | Ko Propo USA | eXpress Motorsports | Parma/PSE
theisgroup is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 09:09 AM   #365
Tech Elite
 
theisgroup's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,191
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by STLNLST View Post
The only problem he has is that he's located in Socal.... I get to see him in a few days so it's all good.
Quote:
Originally Posted by bvalistic View Post
im glad he is just 10 mins away from my home

Don
yeah. yeah. quit bragging about how close you guys are to Robert. he has plenty of love for everyone.
__________________
yang lai

Team Tamale | Team Tekin | RCAmerica | Speedmerchant | Speedzone RC | EA Motorsports | Ko Propo USA | eXpress Motorsports | Parma/PSE
theisgroup is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 09:12 AM   #366
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,996
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by theisgroup View Post
yeah. yeah. quit bragging about how close you guys are to Robert. he has plenty of love for everyone.
He isn't too close to me Maybe he could give me front door service for the Reedy to make up for not living closer
STLNLST is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 12:05 PM   #367
Tech Lord
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,919
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by KO PROPO Staff View Post
Stop, you guys are making me but thanks for the kind words.

Just trying to help anyone out the way I would expect to be helped. Isn't this what customer service is supposed to be?
you going to reedy?
__________________
Hebiki Design Works
Custom R/C Vinyl Graphics & Apparel: Your gear, your way!
Web Design - Web Development - Logo Design - Graphic Design
www.facebook.com/HebikiDesignWorks
Hebiki is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 02:48 PM   #368
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,996
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Hebiki View Post
you going to reedy?
Why....you need a ride
STLNLST is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 03:42 PM   #369
Tech Fanatic
 
Join Date: Oct 2003
Location: downunder
Posts: 814
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

I ran the BMC ver1.5 for the first time yesterday,I must say with Goop's setting bumped up the timming 1 more and it was awesome.
The SPX gets nowhere near this speedy in my opinion, the BMC just has so much more torque than the SPX it is not funny!

Guys thanks for your help.

Anyone want to buy an SPX?
bjspinner is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 05:04 PM   #370
Tech Master
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,464
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via AIM to goop
Default

Quote:
Originally Posted by bjspinner View Post
I ran the BMC ver1.5 for the first time yesterday,I must say with Goop's setting bumped up the timming 1 more and it was awesome.
The SPX gets nowhere near this speedy in my opinion, the BMC just has so much more torque than the SPX it is not funny!

Guys thanks for your help.

Anyone want to buy an SPX?
when i gave you that setup i turned the timing down one just in case your gearing was off. im glad you liked it so far this is the best setup i have come up with.
__________________
Hurricane Motorsports
Team Trinity

TOP Racing - Gravity Rc - Contact tires - KO Propo - Competition Electronics
goop is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 05:17 PM   #371
Tech Fanatic
 
Join Date: Oct 2003
Location: downunder
Posts: 814
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by goop View Post
when i gave you that setup i turned the timing down one just in case your gearing was off. im glad you liked it so far this is the best setup i have come up with.
I ran about 6.6to1 motor temp 61 deg c was thinking of dropping another tooth and trying 6.

That profile was awesome, I noticed there was a big difference in power with the timming change.

Thank Goop.
bjspinner is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2009, 10:01 PM   #372
Administrator
 
Matt M.'s Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 8,410
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by goop View Post
when i gave you that setup i turned the timing down one just in case your gearing was off. im glad you liked it so far this is the best setup i have come up with.
goop, will this work for rubber tire???

and what is the setp??

thanks
matt
__________________
Team Losi Racing-Team Tekin-Proline Racing-Motiv-92zero Designs-Jim Neubert Paint Design-LiveRC.com-TFR-Team Dirt Heaven-Gravity RC-Trackside

UNLESS someone like you cares a whole awful lot,nothing is going to get better. It's not. Dr. Seuss
Matt M. is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 06:22 AM   #373
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2008
Location: PL
Posts: 178
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

What setup you recomend for 9.5T for v1.0 ? 5 cells of cours.
Thank's

P.S
Anyone who have USB adapter will be on ETS in Apeldoorn?
__________________
-

Last edited by orzel24; 05-20-2009 at 09:06 AM.
orzel24 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2009, 05:57 PM   #374
Tech Master
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,464
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via AIM to goop
Default

hey matt try this setting for rubber

use profile 5
Attached Files
File Type: txt rubber.txt (2.7 KB, 138 views)
__________________
Hurricane Motorsports
Team Trinity

TOP Racing - Gravity Rc - Contact tires - KO Propo - Competition Electronics
goop is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2009, 06:55 AM   #375
Tech Master
 
fly_wheel's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: sabah lor
Posts: 1,039
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

do i need extra capasitors for this esc..? i'm running mostly 11.5T motor for touring race... under what circumtances that i need to use capacitor..? thanks...
__________________
There are more in racing than winning.
fly_wheel is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin RS ESC sensored Jeff Cuffs Electric On-Road 23359 10-02-2016 06:57 AM
best esc for touring car devin4444 Electric On-Road 48 05-02-2016 10:01 AM
Foam tire spec chassi!! Team_Elli Electric On-Road 15 07-28-2009 07:26 AM
KO BMC vs SP GT2.0 vs LRP SXX krat Electric On-Road 36 07-11-2009 07:18 PM
Orion Vortex BL Race ESC dr_hfuhuhurr Radio and Electronics 29 03-02-2009 07:46 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:22 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net