Ko BMC Speedo

Old 05-05-2009, 01:39 AM
  #316  
Tech Lord
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by Drew Ellis View Post
Chris I forgot you will not want to run for more then 6 min's that way..Or there could be problems with your motor...

Drew
RCGT runs for 7 mins down here. but i only ran it in expert stock (13.5) which is only 5 mins. ill post the profile shortly...
Hebiki is offline  
Old 05-05-2009, 01:45 AM
  #317  
Tech Lord
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default Profile

this is the Touring5,6 cell profile. all i did was take the slider and moved it up until step #32 was all the way to the top.

enjoy!



also..i dropped 5teeth on my pinion. (typo on the graphic.. i set the cutoff to LIPO)
Hebiki is offline  
Old 05-05-2009, 03:06 AM
  #318  
Tech Master
iTrader: (2)
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,465
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by MoonTrap View Post
What cogging issues are there?, is it only for spec motors?. I am using low turn modified and the speedo is smooth as butter with no cogging, it is a v1 speedo, is it worth sending it in and being without it, if i have no issues?

Thanks Ya`All
not necessary if your running mod. the cogging only happens with 13.5 and higher turn motors. although i did see one instance with 4 cell mod where it did have an issue and the update fixed it. me personally i would do the update just to make sure that i wouldnt have any issues at a big event.
goop is offline  
Old 05-05-2009, 03:11 AM
  #319  
Tech Master
iTrader: (2)
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,465
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

bmc settings the first one is the one i ran at the nats and the second one is one i have been playing with it seems to have more bottom end.
Attached Files
File Type: txt
09 nats.txt (2.7 KB, 183 views)
File Type: txt
test.txt (2.7 KB, 151 views)
goop is offline  
Old 05-05-2009, 07:38 AM
  #320  
Administrator
iTrader: (26)
 
Matt M.'s Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Posts: 8,551
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

thanks guys...the auto brake is drag brake, so what is the brake frequency??
Matt M. is offline  
Old 05-05-2009, 07:40 AM
  #321  
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 230
Default

Originally Posted by goop View Post
not necessary if your running mod. the cogging only happens with 13.5 and higher turn motors. although i did see one instance with 4 cell mod where it did have an issue and the update fixed it. me personally i would do the update just to make sure that i wouldnt have any issues at a big event.
Yeah, its just i would be without the speedo for a while, and would have to ship it half way across the globe. Is one able to use the v1.5 profiles that is listed on the ko propo america site? on a v1 speedo, i am looking for a profile that is like profiles 3 and 4 on a lrp tc spec.

Thanks Ya`All
MoonTrap is offline  
Old 05-05-2009, 07:46 AM
  #322  
Tech Master
 
Drew Ellis's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: The LOU
Posts: 1,941
Default

Originally Posted by MoonTrap View Post
Yeah, its just i would be without the speedo for a while, and would have to ship it half way across the globe. Is one able to use the v1.5 profiles that is listed on the ko propo america site? on a v1 speedo, i am looking for a profile that is like profiles 3 and 4 on a lrp tc spec.

Thanks Ya`All
No you can not use the new software without the update...If you like the profiles just copy them and then load it into your speedo..

Drew
Drew Ellis is offline  
Old 05-05-2009, 12:22 PM
  #323  
Tech Elite
iTrader: (10)
 
jonest's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Johor, Malaysia
Posts: 3,139
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Guys,

If I'm running v1.0, what profile should I be using? The old or new (if there's a new one).

Thanks
jonest is offline  
Old 05-05-2009, 04:27 PM
  #324  
Tech Master
iTrader: (2)
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,465
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

v1.0 = bmc 1.52 only
v1.5 = bmc stock or bmc 1.52

hope this helps

Drew try the second setting i put on the last post and tell me what you think
goop is offline  
Old 05-06-2009, 02:49 AM
  #325  
Tech Lord
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by goop View Post
v1.0 = bmc 1.52 only
v1.5 = bmc stock or bmc 1.52

hope this helps

Drew try the second setting i put on the last post and tell me what you think
Goop (sorry i dont know your real name)... whats the second profile for? 13.5 or 17.5? curious what it was designed for.....

- Chris
Hebiki is offline  
Old 05-06-2009, 06:49 AM
  #326  
Tech Elite
iTrader: (10)
 
theisgroup's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,191
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

just to be clear, I believe that you can use any of the profiles in any of the versions of the bmc. I beleive the difference is that the stock motor manager has extended setting for the timing that only takes effect on the ver 1.5.

the only thing I have not played with is what would happen if you ran the stock motor manager on a v1.0 of the speedo.

my suggestion is to run the motor manager for the version of speedo you have.
theisgroup is offline  
Old 05-06-2009, 03:49 PM
  #327  
Tech Champion
iTrader: (29)
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 9,463
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Originally Posted by Hebiki View Post
Goop (sorry i dont know your real name)... whats the second profile for? 13.5 or 17.5? curious what it was designed for.....

- Chris

Where's my email sucka????
STLNLST is offline  
Old 05-06-2009, 04:20 PM
  #328  
Tech Master
iTrader: (2)
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,465
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by Hebiki View Post
Goop (sorry i dont know your real name)... whats the second profile for? 13.5 or 17.5? curious what it was designed for.....

- Chris
both but works real good with 17.5
goop is offline  
Old 05-06-2009, 04:49 PM
  #329  
Tech Lord
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by STLNLST View Post
Where's my email sucka????
busy trying to get a job. ill get it to you dont worry.

Goop. thanks ill try it this sat in RCGT.
Hebiki is offline  
Old 05-06-2009, 06:17 PM
  #330  
Tech Master
iTrader: (2)
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,465
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Goop. thanks ill try it this sat in RCGT. [/QUOTE]

cool let me know what you think
goop is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.