R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-08-2009, 07:05 AM   #226
Tech Master
 
idbdoug's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Above FltLevel300
Posts: 1,561
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Does anybody run a MI2/MI2EC with a 48 pitch spur gear? Schumacher sales a 72 tooth but I would like one around 70 tooth,48 pitch? Does anybody know of another brand, such as speedtech's, that will work with the Schumacher MI2/MI2EC?
Thanks
idbdoug
idbdoug is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2009, 04:31 PM   #227
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2003
Location: NC
Posts: 51
Default

Why not switch to 64 p. I run a 100 spur with 41 pinion right now, works pretty good in my mi2. Running standard asphalt setup with 0 toe in rear. I want to get a oneway to run this summer outdoors.
HENRYJ is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2009, 04:40 PM   #228
Tech Master
 
idbdoug's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Above FltLevel300
Posts: 1,561
Trader Rating: 33 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by HENRYJ View Post
Why not switch to 64 p. I run a 100 spur with 41 pinion right now, works pretty good in my mi2. Running standard asphalt setup with 0 toe in rear. I want to get a oneway to run this summer outdoors.
I was told that you have more forgiveness in the mesh alignment,plus I have allot of 48 pitch pinion's in the upper 20 and 30 range. I will try a 70 or 72tooth/48 pitch with a 31 first since I already have that size from off-road. So the 100 tooth/64 pitch spur with the 41 pinion did you have to do any grinding for the motor mount screw slots or did it fit correctly the first time. In otherwords, did you have to do any modifying to get your gearing combination to fit
Thanks again
idbdug
idbdoug is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2009, 11:46 AM   #229
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2003
Location: NC
Posts: 51
Default

Hey Doug, I didn't have to do any mods at all. Actually a 43 pinion should give you a 4.4 final, we had to change cause we were goin to fast.
HENRYJ is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2009, 12:31 PM   #230
Tech Champion
 
liljohn1064's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Deerfield, WI
Posts: 5,581
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

I couldn't keep up with the TC3s this last weekend. I guess I needed one more smack with the silly stick. It will officially be my primary car after a guts swap tonight. I'm even going to swap the kids car into one I thought I might sell.
__________________
John Higgins former student of The Ian Ruggles Negative Reinforcement Driving School. The "Team Principal".
liljohn1064 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2009, 12:47 PM   #231
Tech Addict
 
speedsterblade's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: TN
Posts: 690
Default

Quote:
Originally Posted by TeamGoodwrench View Post
Guys running TC3 in VTA class -- what are you doing to get the front end down to 5 mm ride height ??

Even with the spring collars backed off all the way, I can't get below 5.5 or 6 mm ???

Thanks !

I got a tc4 but I've not heard of any issues like that... what shock tower mounts/holes you using? I'm typically using the outside holes on all my AE cars. I did glance at a post recently talking about cut springs...cutting a wrap or two off... maybe that's an option? Can you try different shock ends?..are they threaded all the way? You could also try shorter shafts? I know the tc5 shafts are shorter than the tc3/4s.
__________________
______________________________
#47 MoneyShot Racing
www.nashrcracer.com
http://thunder.rc50.com/
SMC - Customer Service 2nd to None! (thanks Dan!!)
speedsterblade is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2009, 01:11 PM   #232
Tech Regular
 
TeamGoodwrench's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Cottage Grove, WI
Posts: 400
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by speedsterblade View Post
I got a tc4 but I've not heard of any issues like that... what shock tower mounts/holes you using? I'm typically using the outside holes on all my AE cars. I did glance at a post recently talking about cut springs...cutting a wrap or two off... maybe that's an option? Can you try different shock ends?..are they threaded all the way? You could also try shorter shafts? I know the tc5 shafts are shorter than the tc3/4s.
The TC4 uses a different shock end than the TC3 -- I think it's a tad shorter. I ordered some of the TC4 balls that thread into the suspension arm and some of the TC4 shock ends to see if that will drop it a tick. I like the TC4 shock ends a lot better anyway -- you don't have to remove the bolt to remove the shock like you have to on the TC3.

Thx.
__________________
LEFTHANDER R/C www.lefthander-rc.com

"I've got 4 on the floor and a fifth under the seat"
TeamGoodwrench is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2009, 01:13 PM   #233
Tech Regular
 
TeamGoodwrench's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Cottage Grove, WI
Posts: 400
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by liljohn1064 View Post
I couldn't keep up with the TC3s this last weekend. I guess I needed one more smack with the silly stick. It will officially be my primary car after a guts swap tonight. I'm even going to swap the kids car into one I thought I might sell.
I think you'll like it John -- although I thought your car looked pretty good . I'm going to try to have my TC4 ready to go to compare it with on Sunday -- Cameron's is darn quick and that thing doesn't even have a one way in it.
__________________
LEFTHANDER R/C www.lefthander-rc.com

"I've got 4 on the floor and a fifth under the seat"

Last edited by TeamGoodwrench; 02-09-2009 at 01:14 PM. Reason: foobar
TeamGoodwrench is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2009, 01:54 PM   #234
Tech Champion
 
liljohn1064's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Deerfield, WI
Posts: 5,581
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TeamGoodwrench View Post
I think you'll like it John -- although I thought your car looked pretty good . I'm going to try to have my TC4 ready to go to compare it with on Sunday -- Cameron's is darn quick and that thing doesn't even have a one way in it.
I turtled it twice, then broke a body mount in the main and was dragging the body, so I benched it. It seems no matter how dialed in and perfect a line I put down I get driven away from. I try and add more pinion gear and I overheat, I take it away and I get much slower. Right now If I drove a perfect unmarshalled race, Rich and Camron and you would still thump me. Its not the fact that I'm losing, but the fact that I really have no chance to win unless everyone takes each other out. I think I cursed myself by selling the purple camaro.
__________________
John Higgins former student of The Ian Ruggles Negative Reinforcement Driving School. The "Team Principal".
liljohn1064 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2009, 02:05 PM   #235
Tech Regular
 
Blind's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: 93012
Posts: 334
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

just ran a search on this thread for 'lipo' and didn't find any info on what mah is needed?

I'm looking to setup a tc3/tc4 with a 21.5BL and lipo combo, what minimum mah and current capability am I looking for when purchasing a single lipo to use in this car?

I'm looking to only have 1 battery unless I can get away with a much cheaper lower mah pack, then I'd use 1 for the longer main and the other for the heats.

TIA!
__________________
http://www.blindbatteries.com
http://www.ebay.com/usr/blind_batteries <-My eBay Feedback
Blind is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2009, 02:21 PM   #236
Tech Champion
 
k_bojar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Philadelphia, PA
Posts: 7,008
Trader Rating: 30 (100%+)
Send a message via ICQ to k_bojar Send a message via AIM to k_bojar
Default

Quote:
Originally Posted by Blind View Post
just ran a search on this thread for 'lipo' and didn't find any info on what mah is needed?

I'm looking to setup a tc3/tc4 with a 21.5BL and lipo combo, what minimum mah and current capability am I looking for when purchasing a single lipo to use in this car?

I'm looking to only have 1 battery unless I can get away with a much cheaper lower mah pack, then I'd use 1 for the longer main and the other for the heats.

TIA!
Hey there...for the 21.5/lipo - you can run any 2s lipo pack up to and including 5000mah just gotta keep the 4.2 FDR and you're in business

check out here if you need more info - http://www.apexspeed.com/usvintagetr...les/index.html
__________________
Bodies By Bean | Team Belly
k_bojar is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2009, 02:23 PM   #237
Tech Regular
 
Blind's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: 93012
Posts: 334
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by k_bojar View Post
Hey there...for the 21.5/lipo - you can run any 2s lipo pack up to and including 5000mah just gotta keep the 4.2 FDR and you're in business

check out here if you need more info - http://www.apexspeed.com/usvintagetr...les/index.html
thanks for that, but what I mean is for example, how many amps will a 4.2 FDR 21.5 BL draw at burst, and continuous, and what capacity will get me through a race day of 2 or 3 heats and a main, charging between heats Can I get away with a 2800? The 5000's weigh a lot more than the lower capacity setups, but I don't want to go too low if a 21.5 @ 4.2 FDR will draw 90amps (for example)
__________________
http://www.blindbatteries.com
http://www.ebay.com/usr/blind_batteries <-My eBay Feedback
Blind is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2009, 02:26 PM   #238
Tech Champion
 
k_bojar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Philadelphia, PA
Posts: 7,008
Trader Rating: 30 (100%+)
Send a message via ICQ to k_bojar Send a message via AIM to k_bojar
Default

Quote:
Originally Posted by Blind View Post
thanks for that, but what I mean is for example, how many amps will a 4.2 FDR 21.5 BL draw at burst, and continuous, and what capacity will get me through a race day of 2 or 3 heats and a main, charging between heats Can I get away with a 2800? The 5000's weigh a lot more than the lower capacity setups, but I don't want to go too low if a 21.5 @ 4.2 FDR will draw 90amps (for example)
gotcha - unfortunately, can't help you there Still running 17.5/4cell

I'm sure people are getting away with the lower packs..I know if I change over to 21.5 I'll only be running a Tekin 3400 pack
__________________
Bodies By Bean | Team Belly
k_bojar is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2009, 02:58 PM   #239
Tech Regular
 
TeamGoodwrench's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Cottage Grove, WI
Posts: 400
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by k_bojar View Post
gotcha - unfortunately, can't help you there Still running 17.5/4cell

I'm sure people are getting away with the lower packs..I know if I change over to 21.5 I'll only be running a Tekin 3400 pack

I'm running SMC 3200 and IP 3800 LiPo packs with the Novak 21.5. The lowest the voltage has ever come out of the car is around 7.8 volts.
__________________
LEFTHANDER R/C www.lefthander-rc.com

"I've got 4 on the floor and a fifth under the seat"
TeamGoodwrench is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2009, 03:12 PM   #240
Tech Master
 
padailey's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Council Bluffs, IA
Posts: 1,603
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Blind View Post
just ran a search on this thread for 'lipo' and didn't find any info on what mah is needed?

I'm looking to setup a tc3/tc4 with a 21.5BL and lipo combo, what minimum mah and current capability am I looking for when purchasing a single lipo to use in this car?

I'm looking to only have 1 battery unless I can get away with a much cheaper lower mah pack, then I'd use 1 for the longer main and the other for the heats.

TIA!
Some are using the 2400 Orion sport pack lipos. You won't have any problems with a lower capacity lipo and a 21.5. Someone checked the amp draw on his one night at our track with a telemetry system and I don't remember the exact draw but it was plenty low that a 2400 would handle it fine. So any of the ROAR approved lipos will work fine. Whatever capacity you choose.
__________________
www.hobbyplexraceway.com

Tamiya TRF417X (Lion's Automotive GTR)
Tamiya TRF416X
Tamiya F104W MP6/4 converted to F104X1 (Renault R30)
padailey is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:44 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net