R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-19-2008, 03:00 PM   #1
Tech Initiate
 
treeafodo's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 20
Questions?? Lipo's in the t2 007 and TC4? need help

Well I have a t2 007 and my dad has my old AE FT TC4 and i was wondering what lipo ( if any) will fit in the 007 without having to shave or dremel any of the top deck off. Worst comes to worse i could buy the t2 008 conversion set for it?

Now for my dad's FT TC4, what Lipo's will fit in that? This is the factory team edition.

I just bought the ICE charger today, and it will be here on tuesday.
treeafodo is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2008, 03:08 PM   #2
Tech Regular
 
Thistle's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Manitoba, Canada
Posts: 495
Send a message via MSN to Thistle
Default

In regards to the 007 (assuming it's the U.S. version)... the answer is "you can't" ...not without shaving something. If you shave the tip off the right side rear bulkhead (above the battery slot), you can fit the orion 3200 style batteries in.
I don't have a TC4 anymore, so I can't answer for that chassis.
Thistle is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2008, 03:17 PM   #3
Tech Elite
 
ChadRacing's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Atlanta, Ga
Posts: 2,651
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

you can fit a orion 3200 and 4800 into the 007 with minor mods to it. here is the link that will walk you thru the process hope this helps

http://www.nexusracing.com/newsdesk_...cd8e8b7ff76fde
__________________
ReVtech / Trinity / EAMotorsports

HotShot RC / Nexus Racing
Xray T2 '009 w/Exotek Chassis, BMI DB12rr, Tamiya F104X1
Team Durango DEX210
ChadRacing is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2008, 03:17 PM   #4
Tech Elite
 
crazy4wdracer's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Way Out Here
Posts: 3,142
Trader Rating: 25 (100%+)
Send a message via AIM to crazy4wdracer
Default

All of the Orion LiPO's will fit into the TC4 with no modifications. I use the Orion 3800 in mine.
crazy4wdracer is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2008, 03:22 PM   #5
Tech Initiate
 
treeafodo's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 20
Default

well accuality i have the Euro racing edition of the t2 007. I got it from my uncle who lives in ottawa where they all race rubber inside.

Your talking about the hardcase orion Race spec lipos right?
treeafodo is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2008, 03:25 PM   #6
Tech Elite
 
ChadRacing's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Atlanta, Ga
Posts: 2,651
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Yes i run the hard case orions in my 007 the nexus link i posted will walk you thru the process of getting these lipos to fit very easy to do
__________________
ReVtech / Trinity / EAMotorsports

HotShot RC / Nexus Racing
Xray T2 '009 w/Exotek Chassis, BMI DB12rr, Tamiya F104X1
Team Durango DEX210
ChadRacing is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB:T2 007 Jim S R/C Items: For Sale/Trade 0 04-25-2007 05:37 PM
WTT:Xray T2 007 Jim S R/C Items: Wanted to Buy 0 04-25-2007 05:37 PM
t2r or 007 Silverdirt Rookie Zone 4 09-30-2006 07:52 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:21 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net