FT TC4 problem

Reply

Old 09-16-2008, 11:51 AM
  #1  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (11)
 
poochy's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,458
Trader Rating: 11 (100%+)
Default FT TC4 problem

Hi,

My FT TC4's right rear cvd keeps coming off the cvd axle. The pin that holds them together goes missing. Even with threadlock on the set screw that locks down the pin. Any ideas? This has happened the last 2 times I have driven the car-so I'm guessing it will happen the next time.

Thanks
poochy is offline  
Reply With Quote
Old 09-16-2008, 01:36 PM
  #2  
Super Moderator
iTrader: (75)
 
Kraig's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Sun Prairie, WI
Posts: 6,598
Trader Rating: 75 (100%+)
Default

Maybe the set screw is not reaching the pin. Try to assemble it without the axle part of it. When you put in the pin and tighten down the set screw can the pin still move? You could also try a different set screw as sometimes it just can't hold onto the pin anymore for whatever reason.
Kraig is offline  
Reply With Quote
Old 09-16-2008, 02:11 PM
  #3  
Tech Elite
iTrader: (9)
 
AssocRacer's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Greenfield, WI
Posts: 2,295
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Try taking a small piece of cling wrap and put it around the CV joint. Heard this keeps the pin from falling out when the set screw fails. Used to happen all the time on the old AE GT.
AssocRacer is offline  
Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service