R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-23-2010, 05:19 AM   #811
Tech Addict
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 560
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

What torque/speed rating for steering servo do u guys recommend?
wantboost is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2010, 07:43 AM   #812
Tech Apprentice
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 51
Default

hey guys having a problem with the esc i am using a dx3r radio with the sr3100 reciever i dont have the ABS brake function on the radio . the main problem is i cant reverse theres a green light on the esc when its in neutral position it feels like its on braking it goes forward tho. any ideas ? has anyone been able to calibrate successfully with the dx3r ? i already used the program card to value 1 - 2
purpletaint is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2010, 09:54 AM   #813
Tech Regular
 
Join Date: Dec 2009
Location: Singapore
Posts: 362
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by purpletaint View Post
hey guys having a problem with the esc i am using a dx3r radio with the sr3100 reciever i dont have the ABS brake function on the radio . the main problem is i cant reverse theres a green light on the esc when its in neutral position it feels like its on braking it goes forward tho. any ideas ? has anyone been able to calibrate successfully with the dx3r ? i already used the program card to value 1 - 2
Did you calibrate your esc properly? i.e. turn transmitter on... push and hold button on on/off module and release as soon as it starts beeping... then going thru the motions of calibrating the 3 positions (neutral, full throttle, and full reverse).

the other thing i can think of is... u have to 'pump' reverse twice. the 1st time applies the brakes... the 2nd time will engage reverse... hope u get what i'm trying to describe
sammies is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2010, 12:09 AM   #814
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by shenlong View Post
Hi all,

I have a new eZrun combo and I try to recalibrate and use it with my KO Helios Ex-10. There is no problem with braking and going backward but with going forward, the flash leds on esc keep flashing both green and red and it stands still, after a delay, it punches. It's like a delay time before going forward. Do you guys know why is that?
Thank you very much!
Shen
Hi, I have exactly the same problem, tried everything, changing the wires, calibration many times, but the behavior is all the same. Donīt you have some solution? Thanks.
mudrkorinek is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2010, 09:05 AM   #815
Tech Addict
 
cherry2blost's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: London
Posts: 713
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mudrkorinek View Post
Hi, I have exactly the same problem, tried everything, changing the wires, calibration many times, but the behavior is all the same. Donīt you have some solution? Thanks.

Bloody Spaktrum strikes again, have you tried someone elses transmitter on it to see if the fault lies with the ESC, also you may like to check the Spaktrum thread for advice on this too.

Hope it helps.
__________________
Tamiya TA05 Ver II, Hobbywing 13.5T, KO PROPO PDS-2501 ICS, Eagle Racing 6000 65C LiPo, Hobbywing XTREME STOCK 518/213) Sanwa/Airtronics MT4 2.4G Radio.
www.racersinexile.org.uk | 'Official Certified' UK/Euro Importer for the Hobbywing XERUN Series Equipment We ship the world !!!| Quote code 'cherry' for 10% discount on our Web Store.
cherry2blost is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2010, 09:36 AM   #816
Tech Fanatic
 
Join Date: Mar 2003
Location: Hudson Falls, NY
Posts: 872
Exclamation

I don't know if this helps or not, but I've been told by my local hobby shop and rc raceway that sensorless systems like the EZrun will not accelerate off-the line instantly because of what is called cogging. I can't really explain it other than to say that there is delay as the esc "searches" before it engages throttle. That is why those who race rc cars with brushless choose the more expensive sensored systems because the sensor causes it to engage instantly and accelerate immediately off-the line.
I know I'm not explaining it very well, but that is what I've been told.
Team Lotus is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2010, 09:48 AM   #817
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by cherry2blost View Post
Bloody Spaktrum strikes again, have you tried someone elses transmitter on it to see if the fault lies with the ESC, also you may like to check the Spaktrum thread for advice on this too.

Hope it helps.
Well, I have changed to my old FM Hitec and ESC works fine. I was told by the dealer, that sometimes this s..t can happen, some elelctronics brand donīt like to be combined with some other........:-) So I think that it is the matter of RC set. So I am still trying to find some MAGIC setup :-)
mudrkorinek is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2010, 03:41 PM   #818
Tech Regular
 
MojoManDan's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 467
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

I had a similar problem trying to calibrate my Castle Mamba Micro Pro ESC with my DX3R. Castle informed me that with Spektrum radios, you have to turn your throttle EPA as high as it will go. Mine was set at 120%, but I just found out at that time that I could set it to 150%. After doing that, my ESC calibrated.

Check your throttle EPA and make sure it is at maximum, then try again. Please let us know if this helps...
__________________
My video channel for RC tutorials:
http://www.youtube.com/user/LowBudgetRC?feature=mhee

WWW.TRAVELINGMINISPEEDWAY.COM
MojoManDan is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2010, 04:26 PM   #819
Tech Addict
 
RDOUBLEDAY's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 653
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by MojoManDan View Post
I had a similar problem trying to calibrate my Castle Mamba Micro Pro ESC with my DX3R. Castle informed me that with Spektrum radios, you have to turn your throttle EPA as high as it will go. Mine was set at 120%, but I just found out at that time that I could set it to 150%. After doing that, my ESC calibrated.

Check your throttle EPA and make sure it is at maximum, then try again. Please let us know if this helps...
My friend had no ptblems with ezrun or castle with his dx3r
__________________
Mugen Mbx6 Eco .
RDOUBLEDAY is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2010, 06:04 PM   #820
Tech Regular
 
MojoManDan's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 467
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by RDOUBLEDAY View Post
My friend had no ptblems with ezrun or castle with his dx3r
Well, if your friend's throttle EPA was already at 150% (the max), then he would not have any problem. If it was less than 150%, then there are still some bugs in the Spektrum system.
__________________
My video channel for RC tutorials:
http://www.youtube.com/user/LowBudgetRC?feature=mhee

WWW.TRAVELINGMINISPEEDWAY.COM
MojoManDan is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2010, 06:16 PM   #821
Tech Addict
 
JKL1031's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 518
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Im waiting now on my batteries. im pretty impressed by the box though after staring at it all day. The only thing cruddy about EZRUN as far as i can see is the program card. But i havent installed it to get the real story.

JKL1031 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2010, 05:06 AM   #822
sg1
Tech Elite
 
sg1's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Ohio
Posts: 3,074
Trader Rating: 79 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Team Lotus View Post
I don't know if this helps or not, but I've been told by my local hobby shop and rc raceway that sensorless systems like the EZrun will not accelerate off-the line instantly because of what is called cogging. I can't really explain it other than to say that there is delay as the esc "searches" before it engages throttle. That is why those who race rc cars with brushless choose the more expensive sensored systems because the sensor causes it to engage instantly and accelerate immediately off-the line.
I know I'm not explaining it very well, but that is what I've been told.
I'm not sure about a 1/10 or 1/12 car, but my 1/18 car has no cogging with the ezrun system in it. I was VERY surpised!!

On that note...

Does anyone know if there is or will be an update for additional timing? Right now I have max. timing, but need more. I run fixed gearing and motors, so speedcontroller setting is about all I can play with.
Thanks.
__________________
**Team Scream**Parma/PSE**TQ Wire**Roche**Pemberton**BSR**Graupner/GM**SXT**
sg1 is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2010, 05:05 PM   #823
Tech Addict
 
JKL1031's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 518
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

the 9t is the shit what is cogging? FDR 5.93, nothing is over heating.

Havent even touched timing or anything yet.
JKL1031 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2010, 04:18 AM   #824
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2007
Location: paradise
Posts: 62
Default

Quote:
Originally Posted by sg1 View Post
I'm not sure about a 1/10 or 1/12 car, but my 1/18 car has no cogging with the ezrun system in it. I was VERY surpised!!

On that note...

Does anyone know if there is or will be an update for additional timing? Right now I have max. timing, but need more. I run fixed gearing and motors, so speedcontroller setting is about all I can play with.
Thanks.
Hi SG1
We also run a fixed gearing, speedo and motor class(HW EZRUN 60amp,HW 17.5, any brand lipo up to 5000mha, 4.2FDR). When first did testing, comparing 4 different cars,Tamiyas, Losi, XRAY, all with different internal ratios, all different wieghts, they showed no noticable difference in top end speed down the straight. The big difference was seen after several laps due to car set-up, free drivetrains and driver ability(dam that last one!) So if your getting left behind I might suggest set the punch control to the setting that makes the car comfortable to drive, insure that your car is as free as it can be or free-er, try different set-ups and practice,practice,practice
TBOTubed is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2010, 05:37 AM   #825
Tech Addict
 
PaPeRo's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 692
Default

Quote:
Originally Posted by JKL1031 View Post
Im waiting now on my batteries. im pretty impressed by the box though after staring at it all day. The only thing cruddy about EZRUN as far as i can see is the program card. But i havent installed it to get the real story.

Your front tires are backwards. Left should be on right and vise versa.

The program box is VERY convenient and VERY straight forward.
__________________
deans - dodgy electrics amps not sufficient
PaPeRo is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tamiya mini cooper sipaboy Electric On-Road 29687 12-10-2017 04:07 AM
Duratrax Evader cheech4 Electric Off-Road 1159 03-25-2015 02:27 AM
RC equipments for Sale ijnek Malaysian R/C Racers 22836 09-09-2009 02:50 PM
wich brushless system maylemay Electric Off-Road 38 06-09-2009 03:46 PM
Whats a cheap brushless system for a traxxas slash Leroy1234p Electric Off-Road 25 05-17-2009 08:07 PM
Xray copies academygaz Electric On-Road 151 11-03-2008 09:42 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:43 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net