Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
KO Propo VFS-2000 ESC >

KO Propo VFS-2000 ESC

KO Propo VFS-2000 ESC

Old 05-14-2004, 04:22 AM
  #391  
Tech Elite
 
AdR|aN's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Malaysia. Land of Peace.
Posts: 2,445
Default

This may sounds silly.

If i get one of this ESC without the handheld programming thingy, is the stock settings inside the ESC good for stock motor or mod motor?
AdR|aN is offline  
Old 05-14-2004, 07:26 AM
  #392  
Tech Elite
iTrader: (6)
 
HarshGuy's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Roseville, CA
Posts: 3,379
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Does the new speedo use the same pc software or is that new as well? If new how much is it?
HarshGuy is offline  
Old 05-14-2004, 10:21 AM
  #393  
Tech Master
 
=MisFitz= NuKe's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 1,058
Default

Hmmm, looks like Ill be making a call to Robert as soon as I get back from Oklahoma.
=MisFitz= NuKe is offline  
Old 05-14-2004, 10:43 AM
  #394  
Tech Lord
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally posted by AdR|aN
This may sounds silly.

If i get one of this ESC without the handheld programming thingy, is the stock settings inside the ESC good for stock motor or mod motor?
there's 32 stages.. and the default setting in the ESC is at 17. its a pretty neutral setting. its good enough, but not great. you should really look into getting the programmer so u can adjust the different frequencies. when you do this, you'll notice a difference.
Hebiki is offline  
Old 05-14-2004, 02:04 PM
  #395  
Tech Champion
iTrader: (8)
 
rc-zombies's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: NorCal. Napa area
Posts: 7,222
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Close-up of the new speedo:



in small print on the esc is says
"interactive communication system"

wonder what new feature is that...maybe similar to LRP's reactive frequency system?
rc-zombies is offline  
Old 05-14-2004, 03:27 PM
  #396  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,210
Default ICS

The ICS (Interactive Communication System) is the name that we have given to represent the ablity to communicate with it. Examples, the VFS (changing frequencies with a hand held unit or the PC), ICS servos (change setting of the servo) and EX-10 Helios (setting changes and Melodies).

As far as the VFS-1 and VFS-2, exciting things to come. Release will not be until late this year.
KO PROPO Staff is offline  
Old 05-14-2004, 03:38 PM
  #397  
Tech Elite
iTrader: (6)
 
HarshGuy's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Roseville, CA
Posts: 3,379
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

So will the new controller work with the old software and programmer?
HarshGuy is offline  
Old 05-14-2004, 03:59 PM
  #398  
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: World Wide Westside!
Posts: 1,210
Default

Originally posted by HarshGuy
So will the new controller work with the old software and programmer?
At this time, I do not know.
KO PROPO Staff is offline  
Old 05-15-2004, 07:01 AM
  #399  
Tech Adept
 
kiyano's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tokyo,Japan
Posts: 153
Default

Hi!

I update my page. You will find some more pics.

http://www.kimihiko-yano.net/
kiyano is offline  
Old 05-15-2004, 01:59 PM
  #400  
Tech Regular
 
Join Date: Mar 2004
Location: England (UK)
Posts: 440
Default

Hi, i've got a vfs 2000 (very pleased ) and i was wondering if this new speedo has any big changes compared to the vfs 2000
Chazz is offline  
Old 05-16-2004, 06:12 PM
  #401  
Tech Adept
 
stankulas's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: hartford ct
Posts: 230
Default vfs 2000 repair to KOpropo staff

so i smoked my vfs2000 and want to send it in for repares does kopropo fix them (as there is no warrenty and it lasted 2 weeks) and what is there address and info they need, and turn around
stankulas is offline  
Old 05-16-2004, 07:25 PM
  #402  
Tech Lord
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default Re: vfs 2000 repair to KOpropo staff

Originally posted by stankulas
so i smoked my vfs2000 and want to send it in for repares does kopropo fix them (as there is no warrenty and it lasted 2 weeks) and what is there address and info they need, and turn around
you can visit the ko propo site for their mailing address. they will repair it for you. i busted mine..and ko propo staff repaired it for me.
Hebiki is offline  
Old 05-16-2004, 07:33 PM
  #403  
Tech Adept
 
stankulas's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: hartford ct
Posts: 230
Default

what was wrong with yours and what did it cost
stankulas is offline  
Old 05-17-2004, 08:46 AM
  #404  
Tech Addict
 
John_S's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Scotland
Posts: 724
Default

is that an anolouge switch on the vfs-1? Will the production model not have a digital switch like the vfs 2000? if so how will the speedo be setup to the transmitter
John_S is offline  
Old 05-17-2004, 01:15 PM
  #405  
Tech Lord
iTrader: (26)
 
Hebiki's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Chino, CA
Posts: 12,921
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally posted by stankulas
what was wrong with yours and what did it cost
i toasted the board. the pos. and neg wires from the caps crossed (they werent insulated) and it fried the esc when i grabbed a handful of throttle. it cost $80 i think for a new board. dont quote me on that though. it was fixed in a couple of days. Robert did a great job.

lesson of the day: make sure your caps dont cross wires
Hebiki is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.