R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-13-2008, 11:26 AM   #1
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2001
Location: Matthews, NC
Posts: 195
Trader Rating: 6 (100%+)
Default trouble with a Duo 13.5 motor

Ok, in my Tamiya TA05R, esc is a Novak XRB, I have a Trinity Duo 13.5 motor that cuts out at random times. The steering still works so I'm not losing signal or anything like that, just the motor stops running after you hit the brakes and won't cut back in for several seconds. I got the motor used but it looks good as new inside and out. I took it apart to see if anything looked burnt and didn't see anything.


Edit: Its not the esc because I ran a Novak 13.5 with no problems.
Any ideas?
__________________
H & E Motorsports team driver
Interceptor is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2008, 08:12 PM   #2
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 86
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Trinity is mass produced shit with their badge slapped on it! I had a duo 10.5 and it sucked! Novaks are my favorite...
HUCKMAN is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2008, 08:28 PM   #3
Tech Elite
 
Yeti35's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: SL, UT
Posts: 2,804
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by HUCKMAN View Post
Trinity is mass produced shit with their badge slapped on it! I had a duo 10.5 and it sucked! Novaks are my favorite...
Funny, I am running a Trinity 10.5 Duo and it is just as fast as a Novak.
__________________
JRXS Type R, I have four of them!! ;) ( Yes, I still have them!!)And racing one of them again!!
22 3.0SR
22T 2.0 w/ Exotech chassis
Yeti35 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2008, 08:29 PM   #4
Tech Champion
 
geeunit1014's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The dirty burnie
Posts: 5,505
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

try dialing out some brake. some esc's do this when you brake hard
__________________
Mike Gee

Awesomatix USA/Pyscho Cells Racing/Tekin/Sweep Racing/RSD/180 Raceway/Johns Mobile Raceway/TQ Wire/Avid/Sanwa
geeunit1014 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2008, 08:32 PM   #5
Tech Master
 
Ron Goetter's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Goatsville, PA
Posts: 1,950
Trader Rating: 17 (95%+)
Send a message via AIM to Ron Goetter
Default

Quote:
Originally Posted by Interceptor View Post
Ok, in my Tamiya TA05R, esc is a Novak XRB, I have a Trinity Duo 13.5 motor that cuts out at random times. The steering still works so I'm not losing signal or anything like that, just the motor stops running after you hit the brakes and won't cut back in for several seconds. I got the motor used but it looks good as new inside and out. I took it apart to see if anything looked burnt and didn't see anything.


Edit: Its not the esc because I ran a Novak 13.5 with no problems.
Any ideas?
I had a similar problem and it was just a bad sensor wire.
__________________
The Goat... B-Mainer Fo' life
-Awesomatix USA-ROCHE USA-Team CRC-ORCA-SIDE PIECE RACING-TEAM DAK-EA Motorsports-VP Fuel-Trains and Lanes-CR Graphics-TQ Wire-Horsham RC-rugburn anyone?
Shut up and Race!!!!
Ron Goetter is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2008, 08:39 PM   #6
Team EAM
 
EAMotorsports's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 9,158
Trader Rating: 79 (100%+)
Send a message via AIM to EAMotorsports
Default

Ditto what Ron said. the sensor wires are very fragile. The novak worked as it has its own sensor wires.

The new duo motors are awesome motors. I ran a 10.5 on asphalt and it was good.

EA
EAMotorsports is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble with XXX-4 bemmermazda Electric Off-Road 4 05-24-2007 05:20 PM
Reedy KR motor trouble M.J Electric On-Road 2 12-10-2005 10:27 PM
Motor trouble big_dave Electric On-Road 22 08-10-2005 08:56 PM
Motor Double Trouble!! Wannabe Rookie Zone 11 11-28-2003 05:50 AM
Motor trouble jonnieknight Rookie Zone 7 05-07-2002 11:39 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:18 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net