R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-03-2008, 11:16 AM   #121
Tech Adept
 
wpr2's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Council Bluffs, IA
Posts: 192
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Just a heads up to those of us out there switching from a Novak brushless to the Losi sensored system. I have had nothing but trouble with the new losi 6.5 brushless system. It runs intermitten the truck goes 5' then stops then five more and the same thing happens. The ESC gives a 214 read error. So horizon sent me out a new at my cost (still waiting for refund) and the truck acts the same way. Today their telling me that my Jr z8800s servo draws to much power and that's why my brushless won't run, and that I need to add a BEC board. Supposedly the novak produces more amps for higher spd/torq servosthen does the Losi. So the choices seem to be spend more cash for the BEC, or upgrade to the new Jr z9100s (uses less amps), or stay with Novak. Anyone else having this problem?
__________________
WolfePak Racing
wpr2 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2008, 11:46 AM   #122
Tech Elite
 
L.Fairtrace's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Beyond the Wall
Posts: 3,774
Trader Rating: 23 (100%+)
Send a message via AIM to L.Fairtrace
Default

I don't know who you talked to but I have been running the brushless system with an 8800 for 3 months now with no problems.
__________________
Awesomatix USA - EaMotorsports - RocheUSA - MonTech - Sanwa - BSR Racing Tires - TQ Wire - Solaris Racing Tires - Side Piece Racing

180 and 360 Raceway. Best on the East Coast. Take your pick
L.Fairtrace is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2008, 12:01 PM   #123
Tech Adept
 
wpr2's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Council Bluffs, IA
Posts: 192
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

I was told this by the techs at horizon hobby. I running Losi xxxt cr, Jr Z1 radio, rs310 reciever, jr z8800s, losi lipo. My novak brushless works fine with all this. But the Xcelorin S 6.5 system wont.
__________________
WolfePak Racing
wpr2 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2008, 01:47 PM   #124
Tech Elite
 
rocketron's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: palm desert
Posts: 2,266
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by wpr2 View Post
I was told this by the techs at horizon hobby. I running Losi xxxt cr, Jr Z1 radio, rs310 reciever, jr z8800s, losi lipo. My novak brushless works fine with all this. But the Xcelorin S 6.5 system wont.
this is NOT a BEC problem

your using a Losi LiPo 2S or 3S and what motor and gearing

from your description it sounds like the LVC is coming into play
__________________
- SchuurSpeed - 6X ROAR National Stock Champion
- Hobbywing North America Team Manager
rocketron is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2008, 02:01 PM   #125
Tech Adept
 
wpr2's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Council Bluffs, IA
Posts: 192
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

I am using a 2s lipo(losi one) with a 6.5 and a gear ratio of 11.7 which is what horizon recommended.
__________________
WolfePak Racing
wpr2 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2008, 03:08 PM   #126
Tech Champion
 
Matt Howard's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Abilene TX
Posts: 5,952
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

wpr2- if your coming to the plex this weekend I'd be glad to look over your esc settings again. If I remember right, the settings weren't being saved correctly after programming it.
__________________
Official member of The Guild of Calamitous Intent and proud supporter of Conjectural Technologies.
Serpent S411 LE kit #192
RCTech #361
Matt Howard is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2008, 03:23 PM   #127
Tech Adept
 
wpr2's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Council Bluffs, IA
Posts: 192
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Yep that is what was happening Matt, but then they sent s out a new ESC and Motor and we are having the same problems, Tim help us and we found out it was the servo and that is also what horizon told us today.
Alex
__________________
WolfePak Racing
wpr2 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2008, 03:34 PM   #128
Tech Champion
 
Matt Howard's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Abilene TX
Posts: 5,952
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

I have a spektrum power cap you can try plugging into your receiver. Have you tried a different servo to determine that it is in fact a servo problem? rocketron is "the guy" for this esc so I'm sure he's interested in any problems people are having.
__________________
Official member of The Guild of Calamitous Intent and proud supporter of Conjectural Technologies.
Serpent S411 LE kit #192
RCTech #361
Matt Howard is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2008, 03:34 PM   #129
Tech Elite
 
rocketron's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: palm desert
Posts: 2,266
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Matt - thanks for helpping out and lmk if i can help you guys this weekend.

unless the 8800 has some problem they work fine the 9100 actually draws more.

both will work just fine too
__________________
- SchuurSpeed - 6X ROAR National Stock Champion
- Hobbywing North America Team Manager
rocketron is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2008, 03:37 PM   #130
Tech Champion
 
Matt Howard's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Abilene TX
Posts: 5,952
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by rocketron View Post
Matt - thanks for helpping out and lmk if i can help you guys this weekend.
I'll give you a ring if I can't figure it out this weekend.
__________________
Official member of The Guild of Calamitous Intent and proud supporter of Conjectural Technologies.
Serpent S411 LE kit #192
RCTech #361
Matt Howard is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2008, 03:43 PM   #131
Tech Adept
 
wpr2's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Council Bluffs, IA
Posts: 192
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Yep we tried a cap. and a 9100s and it was working fine, we were at the track on monday and Tim was helping us with it, we tried a new receiver, servo, capacitor. and we had no luck, so horizon said to a a novak BEC board because that is what one of their tech guys did with the same servo and it worked.
Alex
__________________
WolfePak Racing
wpr2 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2008, 06:42 PM   #132
Tech Elite
 
edseb's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Laguna Niguel, California
Posts: 2,421
Default

Ron, YGPM.
__________________
RC Car Action Editor and Photographer
Carl Hyndman
edseb is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2008, 03:55 AM   #133
Tech Adept
 
wpr2's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Council Bluffs, IA
Posts: 192
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Matt, first off thank you for your help over the last couple of weeks. I understand that it's tough to enjoy your day racing when everyone else wants your assistance. We will be out his weekend it's SS I know Alex would like to race. We should also be there wednesday night running mini's we'll bring it with us in case you happen to be there. If not we'll see you this weekend. Once again thanks. Doug
__________________
WolfePak Racing
wpr2 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2008, 06:12 AM   #134
Tech Adept
 
wpr2's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Council Bluffs, IA
Posts: 192
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Yesterday we tried several different servos (airtronics 94357, 94358, jr z270, futaba s9451). we had the same results with all execpt the futaba. Now the system runs but the speed isn't consistent it goes fast for a lap or so then it slows down for a short distance then the speed will pick back up. But it never completely stops it just acts as if the truck is dragging dead weight. Maybe we're getting closer least we can get lap or so before it slows.
__________________
WolfePak Racing
wpr2 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2008, 06:48 AM   #135
Tech Master
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,052
Trader Rating: 16 (94%+)
Default

Quote:
Originally Posted by wpr2 View Post
Yesterday we tried several different servos (airtronics 94357, 94358, jr z270, futaba s9451). we had the same results with all execpt the futaba. Now the system runs but the speed isn't consistent it goes fast for a lap or so then it slows down for a short distance then the speed will pick back up. But it never completely stops it just acts as if the truck is dragging dead weight. Maybe we're getting closer least we can get lap or so before it slows.
I've been using the Losi for about 2-weeks w/o any of the problems you've experienced (knock on wood) using a Futaba BLS451 Brushless Servo, which I understand is a power hog.

A strange issue I've had is that changing the Timing on the ESC does not seem to change anything. Even sitting on the bench with a 0-deg to 8-deg timing change, the motor spins the same RPM's, nor do I notice any difference on the track. I've confirmed the Timing change on the ESC with the Quick Program Card on the PC Interface, and the timing reads exactly as set with the Card. With a Novak motor you can manually adjust the timing ring and hear the motor change RPM's while moving it, and you can see the difference on the track times too. Why when changing the timing on the Losi ESC electronically does this not have the same effect?
kn7671 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LOSI Xcelorin Brushless/ESC combo ORANGE DOG R/C Items: For Sale/Trade 26 09-01-2008 10:44 PM
<< ** New Losi Desert Truck with NIP Xcelorin Brushless Combo ** >> RcOneNitro R/C Items: For Sale/Trade 28 08-09-2008 07:35 PM
XCELORIN brushless? matthewh Micro and Mini Scales 48 06-26-2008 04:34 PM
losi xcelorin brushless system HarleyMf2 Electric Off-Road 3 04-27-2008 09:39 AM
Losi Xcelorin S Brushless Electronic Speed Control SoCalMitch Electric On-Road 12 03-27-2008 08:08 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:41 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net