R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-19-2009, 08:00 PM   #346
Tech Elite
 
rocketron's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: palm desert
Posts: 2,266
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Cassp0nk View Post
Sorry that was a typo, its 1.28 and yes to all the above so my unit is definitely DOA.
You could go back to Version 25? What radio are you using?
__________________
- SchuurSpeed - 6X ROAR National Stock Champion
- Hobbywing North America Team Manager
rocketron is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2009, 09:29 PM   #347
Tech Elite
 
Yeti35's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: SL, UT
Posts: 2,804
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Cassp0nk View Post
Sorry that was a typo, its 1.28 and yes to all the above so my unit is definitely DOA.
I would not say it is DOA, it just has no reverse. If you race you are not supposed to be using that anyhow.
__________________
JRXS Type R, I have four of them!! ;) ( Yes, I still have them!!)And racing one of them again!!
22 3.0SR
22T 2.0 w/ Exotech chassis
Yeti35 is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2009, 01:33 AM   #348
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 14
Default

I'm using a spectrum dx3r. Not keen on going back a firmware version if people are using 0.28 successfully and getting correct functionality as that would just cover up an issue in my unit until it falls out of warranty. This is my question though, is anyone getting reverse with .28 or do we have a buggy firmware release?
Cassp0nk is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2009, 07:53 AM   #349
Tech Elite
 
Yeti35's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: SL, UT
Posts: 2,804
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Honestly most that buy this speedo never use reverse since most race with it and reverse is not allow during racing. I could not tell you if reverse works on mine at all since I have never used it. If you feel you have an issue with it contact Horizon and get it taken care of. RocketRon does work for Horizon and that is why he has been trying to help you. So cut the guy some slack and let him try to help you out.
__________________
JRXS Type R, I have four of them!! ;) ( Yes, I still have them!!)And racing one of them again!!
22 3.0SR
22T 2.0 w/ Exotech chassis
Yeti35 is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2009, 08:19 AM   #350
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 7
Default

Hi,
I am having the same issue as Cassp0nk.
Could someone please just try and put their controller into a reverse mode, with 128 firmware, and see if reverse works right for them. Please?
I have tried every combination of trying to get it into reverse, and it's just not working.
When I originally had 125 it would reverse fine. Then I updated to V2.0 software and 128 firmware. Since then I have been getting very very intermittent reverse. 19 times out of 20 it won't reverse, then all of a sudden one pull will put it into maximum reverse. Release, wait, pull reverse again and nothing.

Yellow and Blue LED is on. Red LED is on when stick is pulled to maximum reverse/brake.

I emailed Losi tech support last Tuesday and have yet to have a reply.

I, like Cassp0nk would like a fellow Xcelorin owner to try and put their controller into reverse and see what happens. Just to find out if it is a set-up, controller or firmware issue.

Thanks very much, in advance.

Jack
JackWood is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2009, 01:33 PM   #351
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by Yeti35 View Post
Honestly most that buy this speedo never use reverse since most race with it and reverse is not allow during racing. I could not tell you if reverse works on mine at all since I have never used it. If you feel you have an issue with it contact Horizon and get it taken care of. RocketRon does work for Horizon and that is why he has been trying to help you. So cut the guy some slack and let him try to help you out.
I know he does and wasn't aware thar I wasn't cutting him slack? Saying a unit is DOA is hardly perjurative.
Cassp0nk is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2009, 01:01 AM   #352
Tech Elite
 
rocketron's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: palm desert
Posts: 2,266
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

This problem is currently being reviewed and hope to understand the WHY on Wednesday. I will update you when more is known

A temporary solution would be to return to Version 25 and the Old Setup program until the problem is corrected
__________________
- SchuurSpeed - 6X ROAR National Stock Champion
- Hobbywing North America Team Manager
rocketron is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2009, 01:54 AM   #353
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 14
Default

Ok thanks Ron. So possibly not a hardware problem and I shuold hold fire on returning it?
Cassp0nk is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2009, 03:27 AM   #354
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 7
Default

Thanks Ron.

That would make sense why it worked fine when I got it, then once I updated the Setup program it would not work consistently even if I dropped back to 25.

I'll just run 28 with no reverse for now.

thanks, and please keep us updated

Jack
JackWood is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2009, 08:21 AM   #355
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 54
Default

Quote:
Originally Posted by JackWood View Post
Hi,
I am having the same issue as Cassp0nk.
Could someone please just try and put their controller into a reverse mode, with 128 firmware, and see if reverse works right for them. Please?

Jack
My reverse works with the 28 update. Iím using a Futaba 2.4 system.
Squating Goat is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2009, 08:50 AM   #356
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by Squating Goat View Post
My reverse works with the 28 update. Iím using a Futaba 2.4 system.
Thank you Mr. Goat

Can I ask, did you download the firmware off the Losi Downloads site and then update it with the V2.0 operating system?

Or did it come with 28 update of have the update done by a Losi tech?

Thanks for the feedback.

Jack
JackWood is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2009, 10:55 AM   #357
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2007
Location: Dallas, TX
Posts: 54
Default

Quote:
Originally Posted by JackWood View Post
Thank you Mr. Goat

Can I ask, did you download the firmware off the Losi Downloads site and then update it with the V2.0 operating system?

Or did it come with 28 update of have the update done by a Losi tech?

Thanks for the feedback.

Jack
I just received my ESC two weeks ago but it didn't appear to have the 28 firmware.

Last night I downloaded both files from the Losi site then uninstalled the old software, installed the new, and then updated the ESC using the V2.0 operating system with the *28.LSC file. Afterwords I only tested the ESC once but the reverse did work.
Squating Goat is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2009, 11:08 AM   #358
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 7
Default

Quote:
Originally Posted by Squating Goat View Post
I just received my ESC two weeks ago but it didn't appear to have the 28 firmware.

Last night I downloaded both files from the Losi site then uninstalled the old software, installed the new, and then updated the ESC using the V2.0 operating system with the *28.LSC file. Afterwords I only tested the ESC once but the reverse did work.
Thank you very much again for that information. That is exactly what I wanted to know.

I think I might try a fresh install again, from scratch and see if that clears this glitch.

Many thanks.

Jack
JackWood is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2009, 03:07 PM   #359
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 14
Default

Talked to Glen at horizon UK and he has recreated our problem when downloading the update software from the losi web site. However with the copy of the software and bios they are using internally when updating and testing it works fine. This seemed to indicate a difference or corruption in the software perhaps?

Odd that the online version is working for some though. Very odd.

I have downloaded software + bios .28 a couple of times to test and never had any joy.

Still, Ron + Losi are definitely on it so I am confident it will be resolved soon. Thanks guys.

p.s. wonder if its something crazy like it doesn't work right if you didn't have the old PC software on before installing the new one? My install was latest software onto a clean laptop.
Cassp0nk is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2009, 12:54 PM   #360
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 14
Default

Any news?
Cassp0nk is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LOSI Xcelorin Brushless/ESC combo ORANGE DOG R/C Items: For Sale/Trade 26 09-01-2008 10:44 PM
<< ** New Losi Desert Truck with NIP Xcelorin Brushless Combo ** >> RcOneNitro R/C Items: For Sale/Trade 28 08-09-2008 07:35 PM
XCELORIN brushless? matthewh Micro and Mini Scales 48 06-26-2008 04:34 PM
losi xcelorin brushless system HarleyMf2 Electric Off-Road 3 04-27-2008 09:39 AM
Losi Xcelorin S Brushless Electronic Speed Control SoCalMitch Electric On-Road 12 03-27-2008 08:08 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:35 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net