R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-06-2010, 06:56 AM   #14461
Tech Elite
 
theisgroup's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,191
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by goose510 View Post
I will check the settings tomorrow but I still can't see how I could have drained so much after a 6 minute run even if the settings are below 6v. In theory don't I have to run it for at least 10-12 minutes or more before I drained so much of the lipo? And sorry if I ask dumb questions I am completely new to electric and am trying to learn all I can.
with a real agressive setup in the speedo and a heavy trigger finger, I can see you using more then the low voltage cut off. in 1s application i have seen guys dump a 5000mah pack in an 8min run. also remember with a 2s application the cut off is total for the pack and not per cell. so you could have 2 cell that may not be holding as good of a charge. basically I am not aware of any lipo that are match packs at this point. it would be good to do a balance charge and then monitor each cell on the discharge to see if each cell is maintaining the same level
__________________
yang lai

Team Tamale | Team Tekin | RCAmerica | Speedmerchant | Speedzone RC | EA Motorsports | Ko Propo USA | eXpress Motorsports | Parma/PSE
theisgroup is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 07:09 AM   #14462
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

i am using down to 3.8 and 2400mah in my 12th
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 07:09 AM   #14463
Tech Champion
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,103
Trader Rating: 150 (99%+)
Default

Quote:
Originally Posted by -WHEELMAN- View Post
2.03 tomorrow for a b44 6.5 on a high bite track 115 foot straight. Any reccomendations?
My personal setup for a 110 ft straight is 5 on the motor and 5 on boost with start/end rpm at 5000/20000 geared 19/84.

Copying myself from a couple pages back on general mod setups offroad:

For smooth power go with dual mode like smoke suggests with 60-70 advance to start. For more power feel free to go all the way to 100.
If you still need more snort then swap over to sensored only mode and leave the motor at its default timing with boost and turbo at 0.
If you want "lolomgwtf" power turn the motor back to 5 degrees and just start with 10 degrees of boost with 5000/30000 start/end rpms. If you still have room to lay down power on the straight then keep adding 5 degrees of timing at a time until the tires fall off.

For future offroad questions hit up the RS thread in the offroad section.
__________________
www.kriostasis.com
Krio is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 07:13 AM   #14464
Tech Elite
 
reenmachine's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Studio City, CA
Posts: 2,539
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by goose510 View Post
I will check the settings tomorrow but I still can't see how I could have drained so much after a 6 minute run even if the settings are below 6v. In theory don't I have to run it for at least 10-12 minutes or more before I drained so much of the lipo? And sorry if I ask dumb questions I am completely new to electric and am trying to learn all I can.
Correct. Typically, you won't come anywhere close to the LVC in a 6-min stock touring car race. With a 17.5 I usually am still at around 7.8V at that point, after starting at 8.40V.
__________________
Pete Waydo
2010 Big Fat Turkey Race Mini Cooper AAA Main Champion
*** currently in stasis ***
reenmachine is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 07:56 AM   #14465
Tech Elite
 
theisgroup's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,191
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by 20 SMOKE View Post
i am using down to 3.8 and 2400mah in my 12th
i assume that is 3.8v no load. we are running 2900 and I have seen guy with my setup almost 3300mah
__________________
yang lai

Team Tamale | Team Tekin | RCAmerica | Speedmerchant | Speedzone RC | EA Motorsports | Ko Propo USA | eXpress Motorsports | Parma/PSE
theisgroup is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 08:58 AM   #14466
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

what you mean no load.
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 09:36 AM   #14467
Tech Rookie
 
Join Date: May 2010
Posts: 12
Default

Bit of a dilemma, any help would be appreciated.

Been running the tekin rs on v200 firmware for sometime without issue. Running 1/10th Touring car with novak ballistic 13.5 motor.

Been running fairly mild settings untill recently, i updated to the latest v203 firmware and ran into some issues. After updating the firmware, seemingly regardless of what settings i choose i have "cogging" issues (if this is the correct term). The car will move to a point, then stop and stutter with quite a loud whining noise.

Havent had this issue previously, occured as soon as i updated the firmware. Pretty lost as to what could be the cause of the problem.

Since i have downgraded to v200, and have no such issues. But running in a race, after approx 3mins im noticing a lack of punch, and the turbo boost is lesser than that at the start of the race. Motor is coming off at reasonable temps, so isnt overheating. Unsure what could be causing this.

Any help would be appreciated, can provide more info if need be.

Cheers.
Tomah is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 09:41 AM   #14468
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

post your 203 setup,to much timing low will cause the squeal/cog
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 09:50 AM   #14469
Tech Elite
 
Senna Racing's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Sydney
Posts: 2,035
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

you my be over timed as the ballistic comes with 30 as standard

and if you set your radio throttle epa to 90% and do the recalibration thing it should take care of the turbo fade
__________________
Feral Batteries for all your on road needs
TRF 416, Fantom Batteries, Sorex, Tekin
Senna Racing is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 09:50 AM   #14470
Tech Rookie
 
Join Date: May 2010
Posts: 12
Default

Drag brake: OFF
Reverse: 100
Brakes: 90
Motor: BL-FW
Throttle: 5
Push: OFF
Timing: 45
Turbo: 10

Sensored

0.5 Delay

Start 4933
End 14500

Ramp 1.0
Tomah is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 09:53 AM   #14471
Tech Rookie
 
Join Date: May 2010
Posts: 12
Default

Way over timed with that i figure?
Tomah is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 09:54 AM   #14472
Tech Elite
 
reenmachine's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Studio City, CA
Posts: 2,539
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Tomah View Post
Drag brake: OFF
Reverse: 100
Brakes: 90
Motor: BL-FW
Throttle: 5
Push: OFF
Timing: 45
Turbo: 10

Sensored

0.5 Delay

Start 4933
End 14500

Ramp 1.0
That's a perfectly reasonable 13.5 setup...

Have you turned the endbell timing down on the Ballistic?

I have actually had a few guys have cogging issues with the RS/Ballistic combo when they turned the endbell timing all the way down. Turning it back to neutral corrected it. Seems counter-intuitive, but it worked.
__________________
Pete Waydo
2010 Big Fat Turkey Race Mini Cooper AAA Main Champion
*** currently in stasis ***
reenmachine is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 09:56 AM   #14473
Tech Rookie
 
Join Date: May 2010
Posts: 12
Default

Nope, motor is at its stock position. Havent touched the endbell timing.
Tomah is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 10:00 AM   #14474
Tech Elite
 
Senna Racing's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Sydney
Posts: 2,035
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

You could also try this

i set 1 up the other night with simiar settings except it was 17.5 with lower rpm rates
Quote:
Originally Posted by Tomah View Post
Drag brake: OFF
Reverse: 100
Brakes: 90
Motor: BL-FW
Throttle: 5
Push: OFF
Timing: 4520-30
Turbo: 10

Sensored

0.5 Delay

Start 4933
End 14500

Ramp 1.0
2.0
__________________
Feral Batteries for all your on road needs
TRF 416, Fantom Batteries, Sorex, Tekin
Senna Racing is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2010, 10:02 AM   #14475
Tech Champion
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,103
Trader Rating: 150 (99%+)
Default

Timing on the motor is so relative manufacturer to manufacturer...
I have found too little timing on the motor will cause stuttering at takeoff. Try even going past neutral a couple degrees at a time and see if that solves the problem.
__________________
www.kriostasis.com
Krio is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:02 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net