R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-05-2010, 11:31 AM   #14416
Tech Fanatic
 
Join Date: Oct 2005
Location: Illinois
Posts: 906
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Well the motor is for 1/8 scale stuff (4030 1900 kv). So the rotor is a completely different style. It kind of reminds you of the old Novak 1/10 scale rotor before the current 'solid' style. It basically has 'threads' that wrap wround the magents that keep them from spinning out.

2nd or maybe 3rd time racing it, landed over a tripple and no more motor. Buggy was fine. At first I thought it was gear mesh .. anyway .. its a gonner.
It was never hotter than 160 ish.
I have an RMA but the lady at Tekin sounded as if I will have to buy a new rotor.

I'm not to tacticle in my comments usually , when I made a comment a while back at about all the problems with all the esc's, I just got a reply that they are selling more and thats why more people are having problems.

I like Tekin, and use 1/10 stuff also. But when the big guys up top are too busy putting out fires to help out, it is essential for people like you to help with general questions. Which once again, there really should be a baseline chart SOMEWHERE for most of these motors/esc for timing etc.

We will see how things go, but I choke as I say I am contemplating a switch to Castle stuff. Their 1/10 esc can run an 1/8 scale. Tekins RS units get fualty running a sedan....... Tekin should really look into SPC and require that their manufactures adhere to it.

Randy should give you some stuff. But they are probably too busy repairing items to take note.


Peace................
__________________
www.TheRcShack.com
www.TeamXray.com
Spdjunky is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 11:35 AM   #14417
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 107
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I had a strange thing happen this weekend while running stock on asphalt.
I have a Tekin RS and 17.5 Redline motor geared to 5.6 FDR. 5 deg. on the motor, 40 deg. boost and 10 turbo after .5 sec. (tried both ramp 1 and 2)
I would run the car and could see and feel the turbo kick in at about mid straight as I wanted but after 3 laps the turbo was no longer evident as if I forgot to shift into overdrive! (Used up the turbo on the warm up an none for the race) The motor temps were 110-120 no lights on the RS and would occur every time.
I am using a hard case "china special" 5000 2s 35c lipo and only using about 1200ma per race then recharged before going out again.
Has anyone had this happen? Do you think it's the battery just not putting out an adequate amp rate or? It doesn't seem like I am using anywhere near the max power but I'm not sure what kind of amperage a 17.5 will pull when running in turbo.
It' the pits not having that kick wonce you get used to it
AlGio is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 11:35 AM   #14418
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

does the rotor have a aluminum spacer on it that's the new one
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 11:36 AM   #14419
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by AlGio View Post
I had a strange thing happen this weekend while running stock on asphalt.
I have a Tekin RS and 17.5 Redline motor geared to 5.6 FDR. 5 deg. on the motor, 40 deg. boost and 10 turbo after .5 sec. (tried both ramp 1 and 2)
I would run the car and could see and feel the turbo kick in at about mid straight as I wanted but after 3 laps the turbo was no longer evident as if I forgot to shift into overdrive! (Used up the turbo on the warm up an none for the race) The motor temps were 110-120 no lights on the RS and would occur every time.
I am using a hard case "china special" 5000 2s 35c lipo and only using about 1200ma per race then recharged before going out again.
Has anyone had this happen? Do you think it's the battery just not putting out an adequate amp rate or? It doesn't seem like I am using anywhere near the max power but I'm not sure what kind of amperage a 17.5 will pull when running in turbo.
It' the pits not having that kick wonce you get used to it
add 10 to the end point of the throttle,this fixes the turbo issue
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 11:38 AM   #14420
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

ok i am off to work so hold all your ? for a later time
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 11:43 AM   #14421
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 107
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Hey Thanks Smoke I will give that a try.
Would have never thought of that!!
AlGio is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 11:52 AM   #14422
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

You will not have to pay for a replacement rotor. If it failed, we're sending replacements at no cost.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 12:01 PM   #14423
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

i just had a thought,with more people want to use sensored mode for mod will we see a higher end rpm setting
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 12:05 PM   #14424
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2010
Location: San Leandro, CA
Posts: 699
Trader Rating: 65 (100%+)
Unhappy tekin rs 17.5 system

Quote:
Originally Posted by Still Bill View Post
Hi goose,

First question...Do you know what that "conservative setup" actually is...settings wise?

Best guess is...Considering that others set your RS, what is your Voltage Cutoff setting? Being set to lower than "2" could easily kill your 2S lipos by allowing extended duration runs resulting in too low of voltages (sub 6V) on your packs.

Bill
My cutoff is set at 3.2. The person that setup my rs has done so for countless others and is a local pro. I didn't think it could blow up two lipos but they both happened on the same day. My temps never reach over 160. I am just at a loss. Are there any recommendations that you can give me. I can't go back to my lrp spx at this point. Not after feeling the power of the tekin. I have been trying to get into electric but it is just too expensive when stuff like this happens.
goose510 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 12:19 PM   #14425
Tech Champion
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,103
Trader Rating: 150 (99%+)
Default

Quote:
Originally Posted by goose510 View Post
My cutoff is set at 3.2. The person that setup my rs has done so for countless others and is a local pro. I didn't think it could blow up two lipos but they both happened on the same day. My temps never reach over 160. I am just at a loss. Are there any recommendations that you can give me. I can't go back to my lrp spx at this point. Not after feeling the power of the tekin. I have been trying to get into electric but it is just too expensive when stuff like this happens.
Did you just plug it in and read off the settings? If it says 3.2 that is not per cell, but rather the hard cutoff for the entire pack.

When you say it blew up your lipos, did they catch fire or puff?
__________________
www.kriostasis.com
Krio is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 12:57 PM   #14426
Tech Fanatic
 
Join Date: Oct 2005
Location: Illinois
Posts: 906
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

LOL Randy, we must've been typing at the same time. No need to apologize for the rant.

I know you are too busy to respond to all the threads with questions and complaints about Tekin. Thats why I think it is awesome that this 20Smoke guy is always willing to help.

I've raced a lot places, and it is rare that one person helps out as much as Smoke does here.
Its funny you mentioned Francis, a lot of other Losi sponsered drivers wont help that much even when asked.. :-(

There are times in manufacturing, that you don't forsee a problem until it bites you when your putting out fires all the time.

What bothers me the most, is recommending a product, like Tekin or Spektrum, and then the person has nothing but problems. J. A. has fed me so full of $%&# at HH, saying there aren't issues with Spektrum, when I knew they were being pulled off shelves and reprogrammed. There is no reason to BS people buying the products. I'm not saying Tekin is doing that though ; -)

Make a new part number and re-release it, or number every unit and offer a trade in system.

Thanks for the info on the rotor. ;-)
__________________
www.TheRcShack.com
www.TeamXray.com

Last edited by Spdjunky; 05-05-2010 at 01:08 PM.
Spdjunky is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 01:44 PM   #14427
Tech Addict
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bay Area, CA
Posts: 742
Trader Rating: 17 (100%+)
Send a message via AIM to DJGonzo69
Default

Does the Hot-wire have issues when it's loaded on a Win7 platform?
Thx,
John
__________________
|XRAY|RCAmerica|Hobbywing|KO PROPO|Team Scream Motors|Gonzo PaintWorX|
DJGonzo69 is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 01:46 PM   #14428
Tech Elite
 
theisgroup's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,191
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

nope. been running it on win7 since 203 was released
__________________
yang lai

Team Tamale | Team Tekin | RCAmerica | Speedmerchant | Speedzone RC | EA Motorsports | Ko Propo USA | eXpress Motorsports | Parma/PSE
theisgroup is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 02:06 PM   #14429
Tech Master
 
Join Date: Aug 2002
Location: Nor-Cal
Posts: 1,853
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by DJGonzo69 View Post
Does the Hot-wire have issues when it's loaded on a Win7 platform?
Thx,
John
It's just you John.
__________________
SMC ( www.smc-racing.com the only place to order your batteries online.), Awesomatix, Gonzo Paints, BN Racing

"Imitation is the sincerest form of flattery."
Advil is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2010, 02:10 PM   #14430
Tech Addict
 
Skitee's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Johannesburg, South Africa
Posts: 745
Default

+1 ... Win7 and Hotwire = All Good
__________________
Xray T4 2018 ~ HobbyWing Xerun XR10 Pro ~ Motiv RC 4.5
Xray X12 2018 ~ ORCA Vritra VX3 1S ~ Speedzone 4.5

POWERED BY SPEEDZONE USA
Skitee is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:02 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net