R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-12-2010, 05:34 AM   #13216
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by WIITA View Post
Here's a question for all of you seasoned vets. I run 1/12 17.5 1c and I have been fighting the car droping of .8 to a full 1 second in the last 2 min. The frist 4-5 min the car rips like crazy. What is your expirence of fading? some guys at the club seem to be able to knock the fade down to .3 or .4. Here are my settings

Timing 48
Turbo 4
Delay .5
End 7000
Start 2500
rollout 75


Thanks for any help and suggestions guys!
What is the timing on the motor?
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 06:13 AM   #13217
Tech Elite
 
theisgroup's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,191
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by WIITA View Post
Here's a question for all of you seasoned vets. I run 1/12 17.5 1c and I have been fighting the car droping of .8 to a full 1 second in the last 2 min. The frist 4-5 min the car rips like crazy. What is your expirence of fading? some guys at the club seem to be able to knock the fade down to .3 or .4. Here are my settings

Timing 48
Turbo 4
Delay .5
End 7000
Start 2500
rollout 75


Thanks for any help and suggestions guys!
you are either overtimed or over geared. fall off should be about a half second. the only other thing would be bad setup on the car and you are overdriving the tires and they are using up the traction compound.
__________________
yang lai

Team Tamale | Team Tekin | RCAmerica | Speedmerchant | Speedzone RC | EA Motorsports | Ko Propo USA | eXpress Motorsports | Parma/PSE
theisgroup is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 07:40 AM   #13218
Tech Master
 
WIITA's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,590
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mikky32 View Post
What is the timing on the motor?
Sorry motor timing is one notch on the duo 2.
__________________
Team CRC / Sanwa / Team scream / Genesis RC / Hobbywing / TQ Wire / Schelle / MIP / RC^2 / TEKNO / BoomRC
WIITA is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 08:23 AM   #13219
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by WIITA View Post
Sorry motor timing is one notch on the duo 2.
I think that you are geared to heavy.

I don't now what timing is now on the motor but I think that you can better set it lower.
Also this will make that you don't have a to high timing.
I thought ad the standard mark that it was 10 if i'm correct.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 08:52 AM   #13220
Tech Legend
 
Cain's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: West Fargo, North Dakota
Posts: 29,548
Trader Rating: 240 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by razzor View Post
you cant get a exact end rpm value. once you set your start rpm choose a end rpm closest to what you want.
There is some calculations done in the software that works of off the start rpm value that kicks out random end rpm selections.
I just took a look again and the only option I have is to enter the end RPM value, and then hit caculate and it gives me a list of starting RPMs.

so I am not sure where you are seeing this at but that is what is going on with hotwire software.

Also when I decheck 1S lipo, and apply settings, it still is retaining the 1S lipo setting as being checked. I got it to go away but I had to pick default setting and reset everything.

I also sometimes get a error with some Debug info from software.
__________________
Member - Red River Radio/Control Car Club
< Tekno EB48SL / SCT410.3 | Tekno EB410 x 2 | Yokomo YZ-2 DTM x 2 | LC Racing EMB-1 Buggies and Truggies >
Cain is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 08:53 AM   #13221
Tech Master
 
WIITA's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,590
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mikky32 View Post
I think that you are geared to heavy.

I don't now what timing is now on the motor but I think that you can better set it lower.
Also this will make that you don't have a to high timing.
I thought ad the standard mark that it was 10 if i'm correct.
Ok, I'll try decreasing the gearing. Thanks!
__________________
Team CRC / Sanwa / Team scream / Genesis RC / Hobbywing / TQ Wire / Schelle / MIP / RC^2 / TEKNO / BoomRC
WIITA is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 09:37 AM   #13222
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by WIITA View Post
Ok, I'll try decreasing the gearing. Thanks!
You can also set the start RPM a bit higher and the End RPM Higher.
like 3500 - 10000.
This makes hat you can gear a bit heavier.
But start with a lighter gearing and work from there.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 10:15 AM   #13223
Tech Addict
 
Akudou's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: KL
Posts: 749
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Amyone knows the best setting for orion 11.5t? My fav fdr is 7.7 - 9. Drag brake 0, reverse off, motortype 1, throttle 3-4, limiter 2, push 70, boost 20-30, turbo 15-40, delay 0, ramp 2, start 4xxx end 17xxx -19xxx. Respond on straight is very easy but in the inside corners i felt the lack of torque. My other problem is after acceleration on long straight it felt like theres drag brakes which slowed me down too much where the other cars manage to close down on me. Is the push button doing that cos i know when u off it, the drag brake felt even stronger. So any fine settings to help me out here?. Temps 71degC 5min. Looking to maximise to 80degC
Akudou is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 10:42 AM   #13224
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by Akudou View Post
Amyone knows the best setting for orion 11.5t? My fav fdr is 7.7 - 9. Drag brake 0, reverse off, motortype 1, throttle 3-4, limiter 2, push 70, boost 20-30, turbo 15-40, delay 0, ramp 2, start 4xxx end 17xxx -19xxx. Respond on straight is very easy but in the inside corners i felt the lack of torque. My other problem is after acceleration on long straight it felt like theres drag brakes which slowed me down too much where the other cars manage to close down on me. Is the push button doing that cos i know when u off it, the drag brake felt even stronger. So any fine settings to help me out here?. Temps 71degC 5min. Looking to maximise to 80degC
Try this.
Boost 50
Turbo 10
Turbo delay 0,5
Turbo ramp 2
Throttle 3
Start RPM 5000
End RPM 16000

Play also with your gearing. A good infield speed will be reached by the right gearing.
You don't have to reach a motor temp of 80C.
The motor temp you have now is good.
I don't now the motor timing but if possible set it a bit lower.

First gear for the infield and play with the Boost around 45 to 50.
Later ad the Turbo. I think 10 will be enough.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 10:58 AM   #13225
Tech Addict
 
gubbs3's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: MN
Posts: 619
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by WIITA View Post
Here's a question for all of you seasoned vets. I run 1/12 17.5 1c and I have been fighting the car droping of .8 to a full 1 second in the last 2 min. The frist 4-5 min the car rips like crazy. What is your expirence of fading? some guys at the club seem to be able to knock the fade down to .3 or .4. Here are my settings

Timing 48
Turbo 4
Delay .5
End 7000
Start 2500
rollout 75


Thanks for any help and suggestions guys!
As much as I like beating you, your car was off last night. Next Sunday give this a try:

Timing 30
Turbo Max
Delay .5
Ramp 1.0
End 7500
Start 1500
rollout 75

It wasn't perfect but it didn't fade noticeably at all. The infield was great but I would have liked the turbo to come in a little quicker. I might try lowering the end rpm to 7000 and the delay to .3.
gubbs3 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 11:02 AM   #13226
Tech Addict
 
Akudou's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: KL
Posts: 749
Trader Rating: 2 (100%+)
Default .Delay

Delays slowed my acceleration on the early straight n accelartion out of corners. Our straights is only 30m.
Akudou is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 11:09 AM   #13227
Tech Addict
 
Akudou's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: KL
Posts: 749
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Thinking of using fdr 9-11 . Recmended settings pls?
Akudou is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 11:23 AM   #13228
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Cain View Post
I just took a look again and the only option I have is to enter the end RPM value, and then hit caculate and it gives me a list of starting RPMs.

so I am not sure where you are seeing this at but that is what is going on with hotwire software.

Also when I decheck 1S lipo, and apply settings, it still is retaining the 1S lipo setting as being checked. I got it to go away but I had to pick default setting and reset everything.

I also sometimes get a error with some Debug info from software.
FLASH THE ESC TO 200 AND THEN GO BACK TO 203 THIS SHOULD FIX THE 1S CHECK BOX,OPPS SORRY FOR THE CAPS
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 12:52 PM   #13229
Tech Elite
 
mjc168's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,808
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Akudou View Post
Amyone knows the best setting for orion 11.5t? My fav fdr is 7.7 - 9. Drag brake 0, reverse off, motortype 1, throttle 3-4, limiter 2, push 70, boost 20-30, turbo 15-40, delay 0, ramp 2, start 4xxx end 17xxx -19xxx. Respond on straight is very easy but in the inside corners i felt the lack of torque. My other problem is after acceleration on long straight it felt like theres drag brakes which slowed me down too much where the other cars manage to close down on me. Is the push button doing that cos i know when u off it, the drag brake felt even stronger. So any fine settings to help me out here?. Temps 71degC 5min. Looking to maximise to 80degC
higher fdr your car will feel drag than a low fdr.... try put 7 fdr, see any help or not...
__________________
http://www.pprcc.com/

1/10 On-road Touring: Schumacher MI3 + Tekin RS Pro + Orca RX-1 11.5t BL Motor
1/10 On-road Touring: Xray T3 2011 + Tekin RS Pro + Tekin Redline 10.5t BL Motor
mjc168 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2010, 01:17 PM   #13230
Tech Addict
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 600
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Would anybody have a fast setup that won't fry the motor. I run on a small track with a medium straightaway. I am running a tamiya 416 we with tekin v 203 thunderpower 5200 mah 50c, lrp x-12 17.5, 100t spur, and 30t pinion? Please help me out.
HoboShop is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:03 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net