R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-27-2010, 11:15 AM   #11296
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by MetalShield View Post
Hey Randy, thanks for helping!! OK, esc set to 1S lipo voltage-cutoff set for 1S... I then re-bind the receiver, turn off the esc, removed the bind plug and connected the booster (bat/bind port), , set the radio to 100% brake and throttle settings ... turned esc on again, re-calibrated the esc, turn off/on again, arming sequence starts with no sounds and then finishes on the middle led (NW) solid for 3 seconds then flashes to the first led (DB) then immediately returns back to the middle led (NW) solid again for 3sec and ecs repeats this process.

Also, with the above process completed on a 1S Lipo (tried two different batteries, full charge)... I have steering NO motor.
I then tried turnning off the esc unplugged the 1S and connected a 2S (with all the same setting as above and removed the booster), funny thing the sounds chime esc arms itself and power to everything. Motor spools up and all works fine!

Could it be a bad booster!?
That's exactly what sounds like is the issue. If it works on 2s but not on 1s you've got a booster issue.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 11:20 AM   #11297
Tech Elite
 
TommyBlazin's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: jersey
Posts: 2,580
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Randy is 100% right, i had EXACT same thing happen with mine, after close inspection found with my tq booster, the red wire came undone on the esc,so it looked as if everything was sorta working, but the lower voltage wouldnt let me get power/chime etc...dont know what booster ur running, but with my tq, i have the leave the esc switch ON and than the booster ON, but i hear novak esc off, etc...check to be sure u have right combo...definatlly booster
__________________
Thinking on maybe a Tekno 1/8 Nitro Buggy?
TommyBlazin is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 11:22 AM   #11298
Tech Master
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,920
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

well my RS Pro is in THE post

should be with me on Friday

what is the first thing i need to do ?? is there an update for it now or will it come with the new one in it ??

sorry for the noob Questions but i am coming from the LRP stock spec with simple buttons to set up
sidecarphil1 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 11:23 AM   #11299
Tech Regular
 
MetalShield's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Milton, ON. CA
Posts: 409
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
That's exactly what sounds like is the issue. If it works on 2s but not on 1s you've got a booster issue.
yup, thats what it was... faulty booster, it was obvious after connecting the transponder on 1S and the light was barely visible, just tried another booster and it works fine now! THANKS GUYS!!
__________________
Calvin Mercer - MSPvideos
HobbyHobby Racing Team / XXXmain Inc.
MetalShield is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 11:24 AM   #11300
Tech Elite
 
TommyBlazin's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: jersey
Posts: 2,580
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

#1 Buy a Hotwire,
#2 Get update via Tekin website, 4.0 will say vegas and such
#3 Put on a helmet,cause this aint lrp anymore!!!
#4 Remove Lrp from ur signature,set Tekin in it's place..

Have fun
__________________
Thinking on maybe a Tekno 1/8 Nitro Buggy?
TommyBlazin is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 11:33 AM   #11301
Tech Regular
 
marcel p's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: assen (holland)
Posts: 391
Send a message via MSN to marcel p
Default

Quote:
Originally Posted by TommyBlazin View Post
#1 Buy a Hotwire,
#2 Get update via Tekin website, 4.0 will say vegas and such
#3 Put on a helmet,cause this aint lrp anymore!!!
#4 Remove Lrp from ur signature,set Tekin in it's place..

Have fun
lol
__________________
PR racing
Powerstar/futaba 4px
Absima /vr racing
marcel p is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 11:40 AM   #11302
Tech Regular
 
MetalShield's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Milton, ON. CA
Posts: 409
Default

Quote:
Originally Posted by TommyBlazin View Post
Randy is 100% right, i had EXACT same thing happen with mine, after close inspection found with my tq booster, the red wire came undone on the esc,so it looked as if everything was sorta working, but the lower voltage wouldnt let me get power/chime etc...dont know what booster ur running, but with my tq, i have the leave the esc switch ON and than the booster ON, but i hear novak esc off, etc...check to be sure u have right combo...definatlly booster
I was using an In-Line booster, cant remember the name... I must have fried it during hookup and didn't notice. One thing for sure, this setup is staying in my 12th scale now never to be removed again!! LOL...
Attached Thumbnails
Tekin RS ESC sensored-img_0121.jpg  
__________________
Calvin Mercer - MSPvideos
HobbyHobby Racing Team / XXXmain Inc.
MetalShield is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 02:04 PM   #11303
Tech Master
 
HB Moose's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Surf City, USA
Posts: 1,080
Default

What should we be using as a basis for the rpm range to boost the timing? I know what has been posted but its doesn't seem to have any science behind it. I have a Novak sentry system so I can see what my RPMs actually are at different points on the track. With a 17.5 motor I get over 20K at the end straightaway and down to 4K or so on a slow corner.
__________________
Bruce "Moose" Riedinger
HB Moose is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 02:11 PM   #11304
Tech Master
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,920
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TommyBlazin View Post
#1 Buy a Hotwire,
there is one ordered

Quote:
Originally Posted by TommyBlazin View Post
#2 Get update via Tekin website, 4.0 will say vegas and such
is this free to update ???

Quote:
Originally Posted by TommyBlazin View Post
#3 Put on a helmet,cause this aint lrp anymore!!!
no i have been trying to keep up for a couple of weeks waiting for it to clear customs in NL

Quote:
Originally Posted by TommyBlazin View Post
#4 Remove Lrp from ur signature,set Tekin in it's place..
not just yet , it hasn't arrived yet

Quote:
Originally Posted by TommyBlazin View Post
Have fun
i intend too , 15.400 lap times ere i come LOL
sidecarphil1 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 02:19 PM   #11305
Tech Elite
 
TommyBlazin's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: jersey
Posts: 2,580
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Fantastic!!!!..yes it is free to download, just register,click,its in ur mailbox..
__________________
Thinking on maybe a Tekno 1/8 Nitro Buggy?
TommyBlazin is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 02:20 PM   #11306
Tech Elite
 
metalracer2's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 2,548
Trader Rating: 20 (100%+)
Send a message via AIM to metalracer2
Default

i got to run my rs for the first time last night.
but the throttle felt a little funny, it felt flat from low to mid. is there an adjustment for that? i was running throttle profile 3
__________________
First you forget names, then you forget faces. Next you forget to pull your zipper up and finally, you forget to pull it down.
Team BOOZE CRUISEN!
Rides....
AE B4.1W AE T4.1
metalracer2 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 02:24 PM   #11307
Tech Lord
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,861
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by HB Moose View Post
What should we be using as a basis for the rpm range to boost the timing? I know what has been posted but its doesn't seem to have any science behind it. I have a Novak sentry system so I can see what my RPMs actually are at different points on the track. With a 17.5 motor I get over 20K at the end straightaway and down to 4K or so on a slow corner.
The science to it is easy. The start rpm is where the timing will start to increase, the end is where it will hit max timing. As for where to put those numbers and your Sentry data, well you could start it at 4k but then you would have NO timing coming out of slow corners. I doubt zero timing would provide the most power at 4k rpm, it is going to need some. If you set the end at 20k, you would only hit max timing at the very end of the straight, so for most of the track you would not have max timing. This is why start and end rpms should usually be well within your actual rpm range.

To get really scientific about it, you would really need dyno data for the motor and speed control combined to really fine tune it. Without that, track testing will have to suffice.
__________________
Sean. Certified speed crazed mowron.
Team Shepherd USA
www.ashfordhobby.com
wingracer is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 02:26 PM   #11308
Tech Lord
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,861
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by metalracer2 View Post
i got to run my rs for the first time last night.
but the throttle felt a little funny, it felt flat from low to mid. is there an adjustment for that? i was running throttle profile 3
Did it feel like a lot of negative exponential on the throttle or was the motor just flat coming off of the corners? Three is linear but if you like a more positive expo feel, you could go to 4 or 5. If it's just a flat feeling motor, some other set-up changes may be in order.
__________________
Sean. Certified speed crazed mowron.
Team Shepherd USA
www.ashfordhobby.com
wingracer is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 02:27 PM   #11309
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by sidecarphil1 View Post
there is one ordered

is this free to update ???

no i have been trying to keep up for a couple of weeks waiting for it to clear customs in NL

not just yet , it hasn't arrived yet

i intend too , 15.400 lap times ere i come LOL
He Phil,

You're going to buy a Tekin?
Can't you keep up with Marcel Pinkster

Updates are free and you can download it from the Tekin site. www.teamtekin.com

15,3 by Richard and still the nr 1 is Marcel.
So soon you can bead them as you have your Tekin
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2010, 03:40 PM   #11310
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by metalracer2 View Post
i got to run my rs for the first time last night.
but the throttle felt a little funny, it felt flat from low to mid. is there an adjustment for that? i was running throttle profile 3
what are your setting and gearing
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:45 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net