R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-24-2010, 04:38 PM   #11101
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

another great day with 17.5,got faster all day
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 04:51 PM   #11102
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,010
Trader Rating: 35 (97%+)
Send a message via AIM to King of B Main
Default

Quote:
Originally Posted by wingracer View Post
Back your throttle profile down to 3 or lower. That might help a bit.
Thanks, I was going to try that last night but destroyed my car in main. Now for sure I am going to try.
Quote:
Originally Posted by ShaunMac View Post
Raise your end RPM. (14000 - 18000) It will help smooth out the rate at which the boost is applied.
Thanks will try
Quote:
Originally Posted by LOW ET View Post
what size track, and how hot is the car after a run?
i have the x12 13.5 and i'm looking for tc setups.
I think track is 120X70 It is WestCoast racetrack.
I am not using a fan and motor is coming off at 175 temp.
King of B Main is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 04:58 PM   #11103
Tech Fanatic
 
jammincrtjames's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: GA
Posts: 969
Trader Rating: 2 (100%+)
Default Strange Problem

last night racing i made some changes on the speedo. I turned everything off then back on again and I only had servo movement, but not throttle. I thought it might be that the radio needed to be re-calibrated, but once I tried to re-calibrate, the speedo never found the neutral point.

I hooked the hotwire back up, hit apply settings again, closed out everything, turned everything back on and then the car worked.

Does anybody have any idea what might have been going on? I have also had the speedo lose the calibration once after a setting change. Is this normal?
__________________
NEXUS RACING www.nexusracing.com | FANTOM RACING www.fantomracing.com
ORCA www.orcarc.com | TURTLE TRAX / www.turtletraxraceway.com
--------------------------------------------------
"If you're not first...you're last!"
jammincrtjames is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 05:02 PM   #11104
Tech Elite
 
LOW ET's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: cleveland, ohio
Posts: 2,889
Trader Rating: 97 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by King of B Main View Post
I think track is 120X70 It is WestCoast racetrack.
I am not using a fan and motor is coming off at 175 temp.
i may have to raise my timing then. i think it's set at 40 or 45 with no turbo. i'll be running on a 90X40 track.
LOW ET is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 05:06 PM   #11105
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,010
Trader Rating: 35 (97%+)
Send a message via AIM to King of B Main
Default

Quote:
Originally Posted by LOW ET View Post
i may have to raise my timing then. i think it's set at 40 or 45 with no turbo. i'll be running on a 90X40 track.
also my High Point on my radio is at 130. I am using Ko radio.
King of B Main is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 05:07 PM   #11106
Tech Elite
 
LOW ET's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: cleveland, ohio
Posts: 2,889
Trader Rating: 97 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by King of B Main View Post
also my High Point on my radio is at 130. I am using Ko radio.
and what does having it set at 130 do?
LOW ET is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 05:11 PM   #11107
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by LOW ET View Post
and what does having it set at 130 do?
mine goes to 150,didn't really see anything
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 05:15 PM   #11108
Tech Lord
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,861
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by 20 SMOKE View Post
mine goes to 150,didn't really see anything
But, but, but ours go to eleven.
__________________
Sean. Certified speed crazed mowron.
Team Shepherd USA
www.ashfordhobby.com
wingracer is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 05:16 PM   #11109
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by wingracer View Post
But, but, but ours go to eleven.
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 05:32 PM   #11110
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,010
Trader Rating: 35 (97%+)
Send a message via AIM to King of B Main
Default

Quote:
Originally Posted by LOW ET View Post
and what does having it set at 130 do?
The higher you go, the more power you get. Atleast thats how it feels to me. I use to run mine at 150 too.

Just wondering did anyone else lose there trottle trim ? I've been trying to add a little roll into my car and doesn't seem to work?
King of B Main is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 05:39 PM   #11111
Tech Elite
 
Senna Racing's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Sydney
Posts: 2,035
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

You could drop your throttle profile to 3
start rpm 4800 end 18000

Quote:
Originally Posted by King of B Main View Post
Im running 13.5 LRP X-12 Motor
drag brake off
brake strength 100
limiter off
neutral width 5
voltage cutoff 2
motor type 1
throttle profile 5
timing boost 48
turbo boost 8
start RPM 4700?
End RPM 10000
Turbo ramp rate .2
final gearing 7.98

I have to much rip coming out of turns. Any idea how I can calm my motor down??? besides using my finger to control throttle. Any help would be much appreciated.
__________________
Feral Batteries for all your on road needs
TRF 416, Fantom Batteries, Sorex, Tekin
Senna Racing is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 05:41 PM   #11112
Tech Lord
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,861
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by King of B Main View Post
Just wondering did anyone else lose there trottle trim ? I've been trying to add a little roll into my car and doesn't seem to work?
Use the push control in the esc for that.
__________________
Sean. Certified speed crazed mowron.
Team Shepherd USA
www.ashfordhobby.com
wingracer is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 06:20 PM   #11113
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2002
Location: Northern VA
Posts: 3,538
Trader Rating: 4 (100%+)
Send a message via AIM to munrath
Default

Kas$

I set your profile pretty close to what I set Robbies, Spence, Arvin, and Dannys to. Are you running a fan? If not you might want to add one. We need to adjust if you changed the motor timing to the middle hole. We are all running the middle hole on the duo1.

I'm headed to the birds but see arvin next time your at the track as he is in charge of tekin profiles in my absence.

Pm me and I'll send you my number.
__________________
Tekno RC (RTM) / RadioPost / Tekin / Pro-Match Racing / AKA / PT Racing Oils/Diff Lube

Races for 2015:
PNB, AMS, E-Nats Warm-up, E-Nats, LCRC North East Challenge, RAC, LCRC Halloween, Badlands, ROAR Region 2 Series, and Local Club Racing
munrath is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 06:24 PM   #11114
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 300
Default TC 2S motor cogging? hesitating momentarily?

Hi Guys:

Running a TC, 2S, 17.5 Novak SS Pro, V.203, FDR = 5.0 (track approx 75'X34'), timing boost = 50, turbo = 10. Spektrum receiver

Due to my new settigs mentioned above with V.203, I recently added a motor fan (integy) to keep motor cool, just ran 2 qualifiers with no problem, 1st race there was two moments where the car cogged or hesitated momentarily. Didn't happen on the next race, albeit, I did lower the timing boost to 40.

Some say the sensor harness might have been involved, some say that perhaps a capacitor may help.

Could this be due to the spektrum receiver going below min voltage, therefore shutting on and off? In this case, the capacitor could help? Temps on the motor are not too high....

Any comments / advice would be greatly appreciated.
Regards,
MH
mhavlena is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2010, 06:32 PM   #11115
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

the novak ss has around 25deg of timing and with 50 time boost that 75,i would lower the timing boost to 30-35 gear down a tooth and turn of turbo for now.start rpm 2-3k end 9-10k.is the track ft or meters
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:51 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net