R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-22-2010, 11:24 PM   #11026
Tech Champion
 
morris's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: jersey shore pa
Posts: 5,564
Trader Rating: 40 (100%+)
Default

hey i have an interesting question.im just got done racing tonight.and i noticed something weird with the performance and was hoping to find an answer.for a 5 minute heat.im guessing about 2 minutes in it went from hauling balls to feeling like the car didnt have turbo anymore.so i was temping after each race.it was temping at 147d.
i then got into the hotwire and turned down the timing which was set at 50.turned it down to 40 and the balls to the wall feeling was gone.but still felt consistent.temp was the same.....

any ideas on what it could be?
cause if i can get the car to feel awesome like the first 2 minutes that would be great.

any help would be great.....thx
__________________
AE/VIPER/XPERT/DIRTCHEAPRC.COM/JCONCEPTS
A big thx to all the tracks that I race at:cause if it wasnt for these guys..we wouldnt have a place to race our r/c cars!!!
morris is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2010, 11:26 PM   #11027
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,999
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Car is ready for Sunday's action Time to represent fast, enjoyable fun to all come Sunday.
STLNLST is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2010, 11:31 PM   #11028
Tech Champion
 
cannon's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: A total distraction
Posts: 7,266
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by morris View Post
hey i have an interesting question.im just got done racing tonight.and i noticed something weird with the performance and was hoping to find an answer.for a 5 minute heat.im guessing about 2 minutes in it went from hauling balls to feeling like the car didnt have turbo anymore.so i was temping after each race.it was temping at 147d.
i then got into the hotwire and turned down the timing which was set at 50.turned it down to 40 and the balls to the wall feeling was gone.but still felt consistent.temp was the same.....

any ideas on what it could be?
cause if i can get the car to feel awesome like the first 2 minutes that would be great.

any help would be great.....thx

Maybe this sounds a bit obvious ... but what batteries were you using and how old are they? That can make a difference to performance
__________________
www.feralbatteries.com ........... new website
cannon is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2010, 03:10 AM   #11029
Tech Apprentice
 
mark79's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Glasgow
Posts: 74
Default

Can someone recommend a net book that would be suitable for running Hotwire on trackside?

I'm not keen on carting around a MacBook so I was thinking of something small say a 7 inch net book.

Thanks
__________________
AE RC8.2 powered by Picco Boost.
mark79 is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2010, 03:14 AM   #11030
Tech Adept
 
amnesia's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bournemouth, UK
Posts: 119
Default

Quote:
Originally Posted by mark79 View Post
Can someone recommend a net book that would be suitable for running Hotwire on trackside?

I'm not keen on carting around a MacBook so I was thinking of something small say a 7 inch net book.

Thanks
My friend runs a cheap (sub Ģ200) Acer netbook with Hotwire just fine... all you need is a reasonable screen resolution so that you can view all the settings and a usb port.
__________________
.-= T.O.P. Photon =-.

Titanium Racing (Team TR Driver) / Tekin RS Pro / Novak Ballistic 13.5t / Spektrum

www.titaniumracing.com
amnesia is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2010, 03:18 AM   #11031
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 242
Default

Quote:
Originally Posted by mark79 View Post
Can someone recommend a net book that would be suitable for running Hotwire on trackside?

I'm not keen on carting around a MacBook so I was thinking of something small say a 7 inch net book.

Thanks
I use a Asus eeePC, with very good results, i program Tekin, see TV, listen music, etc...at tracks, the models 800 - 900, are discontinued, but are in the shops at good price, and have a litle performance as well litle monitor, but make the job. It use Win XP.

Anyone, use Tekinīs modified motors, 4.5 - 5.5 at high competition level, and how it permormer, compare with Lrp, sp modified motors, i have a 10.5, and race with it at National last year in stock, i finish 5š in National and this motor help me a lot, but never i tested or see a Tekin modified, and i donīt know if performance is similar to other brands.

Greetings, Luis C.
__________________
## NOSRAM ## YOKOMO BD5W ## BMI DB12RR+ ##
luic is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2010, 03:38 AM   #11032
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

Quote:
Originally Posted by morris View Post
hey i have an interesting question.im just got done racing tonight.and i noticed something weird with the performance and was hoping to find an answer.for a 5 minute heat.im guessing about 2 minutes in it went from hauling balls to feeling like the car didnt have turbo anymore.so i was temping after each race.it was temping at 147d.
i then got into the hotwire and turned down the timing which was set at 50.turned it down to 40 and the balls to the wall feeling was gone.but still felt consistent.temp was the same.....

any ideas on what it could be?
cause if i can get the car to feel awesome like the first 2 minutes that would be great.

any help would be great.....thx

are you using turbo ??
If not then look at dropping a couple of teeth on the pinion
If yes dont use turbo and see what happens.
Another thing that tends to get the motors hot is having the timing come in at to low a rpm.
__________________
Casterracing ZX1.5R
casterracing EX-1 Pro, SP Silver Arrow
TOP Racing Scythe, SP 17.5, SP GT Pro 2.0
TOP Racing Scythe, SP 4.5 V2, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
TOP Racing Scythe, SP 13.5, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
razzor is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2010, 04:41 AM   #11033
Tech Regular
 
TrevCoult's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Worksop, Nottinghamshire, UK
Posts: 355
Default

Quote:
Originally Posted by mark79 View Post
Can someone recommend a net book that would be suitable for running Hotwire on trackside?

I'm not keen on carting around a MacBook so I was thinking of something small say a 7 inch net book.

Thanks
I'm using an Asus EeePC 1001HA, running Windows XP. 10 inch screen but definitely small enough, works perfectly and screen is just about big enough to do other things with it too.

Trev
__________________
Schumacher Atom GT12
Schumacher Eclipse 12th
www.carsrcracing.co.uk
CARSrcracing.co.uk Webmaster
Schumacher Racing
TrevCoult is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2010, 04:59 AM   #11034
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by morris View Post
hey i have an interesting question.im just got done racing tonight.and i noticed something weird with the performance and was hoping to find an answer.for a 5 minute heat.im guessing about 2 minutes in it went from hauling balls to feeling like the car didnt have turbo anymore.so i was temping after each race.it was temping at 147d.
i then got into the hotwire and turned down the timing which was set at 50.turned it down to 40 and the balls to the wall feeling was gone.but still felt consistent.temp was the same.....

any ideas on what it could be?
cause if i can get the car to feel awesome like the first 2 minutes that would be great.

any help would be great.....thx
if turbo is on your radio is wandering add 10 to the end point of the radio,if you cant set it at 90 recalibrate and set it back to 100
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2010, 05:09 AM   #11035
Tech Elite
 
TommyBlazin's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: jersey
Posts: 2,580
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by SteveL View Post
On our small track, 66' straight, I have the start rpm at 2,490 and end at 9,000, boost at 45 and no turbo. Roll out is 64-65mm with a Duo 2 timing set to one notch above middle. Car is very fast and temps end up around 130-150 after 8 minutes. I tried the timing on the motor at 0* but it was just slow. I also smoked a Duo 2 with the boost at Max and Turbo at 10 so there is a window that you need to be in, just not sure where that window is for your track.
Well this particular track, the longest straight is 44 feet, but a tight infield, so i need torque!!!should i change the rpm's slightlly cause of smaller straight, and wich way to go with that, the rpm's are whats gettig me THANKS for response...Tommy
__________________
Thinking on maybe a Tekno 1/8 Nitro Buggy?
TommyBlazin is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2010, 05:19 AM   #11036
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

you have experiment a little ,go with a 1500-2k start 6-7k end
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2010, 05:42 AM   #11037
Tech Champion
 
k_bojar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Philadelphia, PA
Posts: 7,009
Trader Rating: 30 (100%+)
Send a message via ICQ to k_bojar Send a message via AIM to k_bojar
Default

Quote:
Originally Posted by TrevCoult View Post
I'm using an Asus EeePC 1001HA, running Windows XP. 10 inch screen but definitely small enough, works perfectly and screen is just about big enough to do other things with it too.

Trev
+1 on the Asus netbooks, I got the same, and it works out perfectly for the Hotwire and watching movies while waiting
__________________
Bodies By Bean | Team Belly
k_bojar is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2010, 06:10 AM   #11038
Tech Elite
 
cyclone x's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Gaithersburg MD
Posts: 2,547
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by k_bojar View Post
+1 on the Asus netbooks, I got the same, and it works out perfectly for the Hotwire and watching movies while waiting
i use the ACER and its great
__________________
Chase Chandler
Sponsors:HOTBODIES Express .The Track. Stevo Racing
Cars: VE8, F104 PRO, B4.1, HPI BLITZ, Losi SCTE
cyclone x is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2010, 06:40 AM   #11039
Tech Regular
 
Join Date: Aug 2001
Location: Austin, Tx
Posts: 267
Default

+1 on the Asus EePC...cheap (about $250), small (barely know its in my backpack all the time), and does all I need for portable machine...Only comp I carry now...
markg is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2010, 07:52 AM   #11040
Tech Elite
 
tallyrc's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: palm city, fl
Posts: 2,594
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by morris View Post
hey i have an interesting question.im just got done racing tonight.and i noticed something weird with the performance and was hoping to find an answer.for a 5 minute heat.im guessing about 2 minutes in it went from hauling balls to feeling like the car didnt have turbo anymore.so i was temping after each race.it was temping at 147d.
i then got into the hotwire and turned down the timing which was set at 50.turned it down to 40 and the balls to the wall feeling was gone.but still felt consistent.temp was the same.....

any ideas on what it could be?
cause if i can get the car to feel awesome like the first 2 minutes that would be great.

any help would be great.....thx
everytime you calibrate your radio after adjusting your esc settings, set your throttle epa to 90 or 95% and calibrate. once the settings are set, reset your radio for 100% and race.. even though our radios are digital the pots in the trigers have some variance and your probably not always hitting 100%.. that make sense?
__________________
WWW.STORMERHOBBIES.COM helping keep pan cars alive!

Turns out not where, but who your with that really matters... DMB
tallyrc is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:21 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net