R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-21-2010, 11:49 AM   #10966
Tech Champion
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,102
Trader Rating: 150 (99%+)
Default

Quote:
Originally Posted by morris View Post
i will admit to..i was a little scarred to install it.being that i never tampered with none of the other versions.this is my 1st tekin esc.i was using an lrp sphere tc esc.i installed this version as soon as i got my tekin and went out after having some help with what settings to try.it felt good and smooth untill the turbo kicks in.then it just throws my timing off.so i have been trying different settings to get the turbo to come on alot quicker.i will find out tomorrow how it works.if i do not like i will try turning the boost off and advance the timing to try and get that raw/smooth feeling like as i did with the lrp.im not sure track size.but its not real big there and its not as small as some of the places i went to.
alot of this softwear confuses the crap out of me.so im trying to learn this all i can.
Most are finding that turbo is only needed for MASSIVE tracks. I strictly use boost as the power is much more linear and just mess with the start and end rpm's for the most part. What wind of motor are you using?
__________________
www.kriostasis.com
Krio is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 11:50 AM   #10967
Tech Champion
 
MikeXray's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: New York
Posts: 5,749
Trader Rating: 73 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
That is a DSM brown out. Your receiver is going into a fail safe mode. That's why it's going to a "fixed" state.

Is this 1s? 2s?
2s, what would you recommend me checking? I was thinking that I should redo all of my solder joints on the esc and battery to make sure none were cold.
__________________
Mike L. Awesomatixusa.com | TQWire.com | Islandraceway.com |JacksonRCracing.com | Horsham RC | Sweepracingusa.com
MikeXray is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 11:56 AM   #10968
Tech Champion
 
morris's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: jersey shore pa
Posts: 5,564
Trader Rating: 40 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Krio View Post
Most are finding that turbo is only needed for MASSIVE tracks. I strictly use boost as the power is much more linear and just mess with the start and end rpm's for the most part. What wind of motor are you using?
i am using an orion 13.5
__________________
AE/VIPER/XPERT/DIRTCHEAPRC.COM/JCONCEPTS
A big thx to all the tracks that I race at:cause if it wasnt for these guys..we wouldnt have a place to race our r/c cars!!!
morris is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 11:57 AM   #10969
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2001
Location: Hawaii, USA
Posts: 7,186
Default

Quote:
Originally Posted by MikeXray View Post
2s, what would you recommend me checking? I was thinking that I should redo all of my solder joints on the esc and battery to make sure none were cold.
I've seen that happen with 6cell NiCd when the pack was getting bad so I'd suggest borrowing a different battery and trying that. If the problem still persists then you likely have a BEC problem with your ESC not giving enough power to the RX.
InspGadgt is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 11:58 AM   #10970
Tech Champion
 
morris's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: jersey shore pa
Posts: 5,564
Trader Rating: 40 (100%+)
Default

track size is 70x75
__________________
AE/VIPER/XPERT/DIRTCHEAPRC.COM/JCONCEPTS
A big thx to all the tracks that I race at:cause if it wasnt for these guys..we wouldnt have a place to race our r/c cars!!!
morris is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 01:12 PM   #10971
Tech Master
 
dougmartin's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,952
Trader Rating: 14 (100%+)
Post New RS Pro

Hey guys

I'm looking for a starting point for the RS pro on a 80x36 carpet track. Usually will have full straight w/sweeper....technical infield.

This is my first time with tekin so any help will be appreciated.

Thanks

Doug
dougmartin is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 02:06 PM   #10972
Tech Elite
 
Goingfast's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 2,454
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by dougmartin View Post
Hey guys

I'm looking for a starting point for the RS pro on a 80x36 carpet track. Usually will have full straight w/sweeper....technical infield.

This is my first time with tekin so any help will be appreciated.

Thanks

Doug
Hi doug
what batteries are you using 1S lipo or 4 cell?
__________________
Everybody is ignorant, only on different subjects.

AE 12R5.1,Tekin RS PRO
17.5 super stock T.O.P PHOTON , TAMIYA M05 Mini
CEFX.. High Velocity Racing Motor
Goingfast is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 02:13 PM   #10973
Tech Master
 
dougmartin's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,952
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Goingfast View Post
Hi doug
what batteries are you using 1S lipo or 4 cell?
Sorry...lol

I'm running Touring car 17.5 and 13.5 on rubber. TP 50C 5200

Thanks
dougmartin is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 02:29 PM   #10974
Tech Elite
 
TommyBlazin's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: jersey
Posts: 2,580
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

rollout for 13.5 1c 2,500-10,500 sound alright? small track
__________________
Thinking on maybe a Tekno 1/8 Nitro Buggy?
TommyBlazin is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 03:08 PM   #10975
Tech Initiate
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 26
Default

Hi All been reading through this epic thread trying to get up to speed on settings etc after running my rs 203 for the first time last week and think i've got it figured out (testing will confirm that) nice work Tekin!.

It seems to me that one of if not the most important setting in hotwire is the end rpm which you ideally try to match to the max rpms acheived by the motor you are using, FDR and the track layout etc. Now correct me if i'm wrong but the rs detects the rpms the motor is doing at any given moment right?
So something that would ease setup would be if i where to zero all boost settings etc in hotwire and 0 the timng on the can pick an FDR which suits the twisty bits then run a couple of laps the rs would know what the max rpms acheived where and could list it as say a recommended setting the next time i opened hotwire. Not sure if this is possible as the rs would need to be able to write the data and have somewhere to store it. Just a thought all comments welcome
boosta1276 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 05:37 PM   #10976
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by MikeXray View Post
2s, what would you recommend me checking? I was thinking that I should redo all of my solder joints on the esc and battery to make sure none were cold.
If that's the case you should add an rx cap to your receiver. Spektrum makes one for like $4.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 06:38 PM   #10977
Tech Addict
 
georgec's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: TN
Posts: 624
Trader Rating: 8 (100%+)
Default Mistake? Hope not!

Hope I haven't made a huge mistake ordering the Tekin RS & HotWire I haven't even received it yet (BO) and it has already been a huge PITA! Thought I would get a head start and go ahead and download the HotWire software ahead of time. Easier said than done, I had to register 3 times before Tekin sent the email with the zip file and then install and uninstall the program 3 times before it installed properly and as I still don't have the Hotwire I'm not sure it did install correctly. Hope it's worth all the trouble. I wish it was more like my Castle Link a few clicks and it was up and running. Oh well we shall see
georgec is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 06:57 PM   #10978
Tech Fanatic
 
bukil's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: BenTooWrah
Posts: 998
Trader Rating: 39 (100%+)
Default

I don't know how people are getting these mishaps and maladies on their speedo. I never had trouble with mine nor any hassles downloading the new firmware.

Maybe, I'm just lucky?
bukil is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 07:03 PM   #10979
Tech Elite
 
ShaunMac's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Loading...
Posts: 3,390
Default

Mine also installed quick and easy. No problems at all. The Hotwire has worked flawlessly in applying settings to the speedo.
ShaunMac is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 07:25 PM   #10980
Tech Master
 
PDX-Spike's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Oct 2005
Location: 42
Posts: 1,440
Default

I purchased my RS just after they became available (October 2008?). I've downloaded four different versions of updates and never had a problem in the download or programming with the Hotwire.

I too don't understand why people are having problems.
__________________
Roger Christal - Team Timezone (Hooligans), Rose City Scale Racing, ROAR Member until 9/16/2012
Support the locals: Timezone Raceway, Timezone II, R/C Plus, Portland RC Raceway
McKune Design, Slapmaster Tools, Houston's Engine Service
PDX-Spike is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:32 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net