R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-18-2010, 04:55 PM   #10831
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Danny-b23 View Post
The ESC won't even power up.
will it hook up to the hotwire
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 04:59 PM   #10832
Tech Lord
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,861
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by markg View Post
Ran the RS in race environment for the first time this weekend...man that thing is fast. Had to learn how to drive the car all over again, and even though I was driving a 17.5, had to treat it more like a mod motor, with limited use of WOT.

With that said, I started to feel like the Delay was more annoying than anything. Had to plan for when it would kick in. Why wouldn't it be better to set the delay to 0.1, and control it using your throttle finger. When I hit WOT, I want the thing to go, not wait 20 or 40 ft and explode...

But man, when it goes, it GOES! At first I thought I had a problem, because it didn't seem to be going like I had thought it would from reading posts. Then I realized I wasn't actually pulling the trigger all the way. The first time I did it and it exploded I almost slammed into the boards at the end of the straight...

Can't imagine what this thing would be like with a 5.5....

Nice job Tekin...
.1 will probably result in too much heat.

Try more boost timing with less turbo timing and a shorter delay (but NOT .1).
__________________
Sean. Certified speed crazed mowron.
Team Shepherd USA
www.ashfordhobby.com
wingracer is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 04:59 PM   #10833
Tech Elite
 
tallyrc's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: palm city, fl
Posts: 2,594
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by markg View Post
Ran the RS in race environment for the first time this weekend...man that thing is fast. Had to learn how to drive the car all over again, and even though I was driving a 17.5, had to treat it more like a mod motor, with limited use of WOT.

With that said, I started to feel like the Delay was more annoying than anything. Had to plan for when it would kick in. Why wouldn't it be better to set the delay to 0.1, and control it using your throttle finger. When I hit WOT, I want the thing to go, not wait 20 or 40 ft and explode...

But man, when it goes, it GOES! At first I thought I had a problem, because it didn't seem to be going like I had thought it would from reading posts. Then I realized I wasn't actually pulling the trigger all the way. The first time I did it and it exploded I almost slammed into the boards at the end of the straight...

Can't imagine what this thing would be like with a 5.5....

Nice job Tekin...
you can run .1 and even 0 for delay... if your track warrants it. I too ran in the Florida state series this weekend at minnreg and the car was very fast. I took 4th in wgt and could have finished better were it not for my booster shutting down 4 times in the main.
__________________
WWW.STORMERHOBBIES.COM helping keep pan cars alive!

Turns out not where, but who your with that really matters... DMB

Last edited by tallyrc; 01-18-2010 at 05:12 PM.
tallyrc is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 05:04 PM   #10834
Tech Master
 
Danny-b23's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Saskatoon, SK, Canada
Posts: 1,336
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by 20 SMOKE View Post
will it hook up to the hotwire
Yes. The ESC connects to Hotwire, but none of the settings I select stay on there even after making sure that it says "selected settings saved".
__________________
RC America|XRAY|ORCA|Motiv|EA Motorsports
Danny Buck
WCICS Rep - Round 1, Saskatoon, SK
Danny-b23 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 05:09 PM   #10835
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

try loading a older version and then do a master reset then go back to 203.
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 05:18 PM   #10836
Tech Master
 
el salvador's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Western Seattle Bucko!
Posts: 1,072
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by tallyrc View Post
You know you can run .1 and even 0 for delay... if your track warrants it. I too ran in the Florida state series this weekend at minnreg and the car was very fast. I took 4th in wgt and could have finished better were it not for my booster shutting down 4 times in the main.
Ditch the Booster, atleast for now. Several pages back, guys were reporting "Brown outs" with the Novak Booster.
I have both reciever pack and "Notso Smart Boost" in my WGT. When I learned of this issue w/V203-1S, never bothered w/Booster. Let the "Pioneers take all the Arrows"
__________________
ARC R8 X2/ Max RP9 or O.S. R2101 ,Capricorn LAB C02-TOP Elite R, ARC R11....

"Every Cemetery in Chicago Votes Democrat!"
el salvador is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 05:38 PM   #10837
Tech Elite
 
tallyrc's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: palm city, fl
Posts: 2,594
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by el salvador View Post
Ditch the Booster, atleast for now. Several pages back, guys were reporting "Brown outs" with the Novak Booster.
I have both reciever pack and "Notso Smart Boost" in my WGT. When I learned of this issue w/V203-1S, never bothered w/Booster. Let the "Pioneers take all the Arrows"

seems it only happens to some. I know several that ran the booster without problem. I however will be ditching it for a rx pack and hoping my rx can handle the voltage.
__________________
WWW.STORMERHOBBIES.COM helping keep pan cars alive!

Turns out not where, but who your with that really matters... DMB
tallyrc is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 05:45 PM   #10838
Tech Master
 
Danny-b23's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Saskatoon, SK, Canada
Posts: 1,336
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by 20 SMOKE View Post
try loading a older version and then do a master reset then go back to 203.
Already tried that. The firmware won't even stick.
__________________
RC America|XRAY|ORCA|Motiv|EA Motorsports
Danny Buck
WCICS Rep - Round 1, Saskatoon, SK
Danny-b23 is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 06:08 PM   #10839
Tech Elite
 
andrewdoherty's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ★Wylie, TX★
Posts: 3,776
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

I got the e-mail.


Quote:
We have some important information regarding Order # 3383705, which you placed on our website.We are not able to ship your order at this time, but we expect to ship the order in its entirety in 1 week.

If you would like to keep your order on backorder for shipment in in 1 week, NO ACTION IS REQUIRED. You will receive an email update with tracking information when the order has shipped.

If you no longer wish to receive your order, please cancel it. To cancel the order, log into your account at http://www.shopatron.com/account/ . We apologize for the inconvenience.

If you have any questions regarding this order, please contact Novak Electronics at (949) 833-8873 or [email protected].

Thank you very much for your continued business and trust.

Customer Service
Novak Electronics
(949) 833-8873
[email protected]
__________________
"Whether you think you can, or think you can't, you're right." -Henry Ford
"[Driving] Genius is 1% inspiration, and 99% perspiration" -T.A. Edison
|◤Hobbywing◢|◤SpeedzoneUSA.com◢|◤Pro-One◢|
|◤ReflexRacing.net◢|◤Protoform◢|◤AVID R/C◢|
andrewdoherty is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 06:08 PM   #10840
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

it sound like it may have to go back
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 06:18 PM   #10841
Tech Fanatic
 
bukil's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: BenTooWrah
Posts: 998
Trader Rating: 39 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Danny-b23 View Post
Already tried that. The firmware won't even stick.
Have you tried using a different pc?
bukil is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 06:21 PM   #10842
Tech Master
 
el salvador's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Western Seattle Bucko!
Posts: 1,072
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

[YOUTUBE][/YOUTUBE]
Quote:
Originally Posted by tallyrc View Post
seems it only happens to some. I know several that ran the booster without problem. I however will be ditching it for a rx pack and hoping my rx can handle the voltage.
Not to "Over Think" this issue, but, to avoid the too high voltage issue that the LiPo reciever packs present, I'm using a Losi 150 mA Nimh pack (Micro-T) w/plug connecter changed, charges in 15 min, wieghs 17 gr,6.5V w/full charge, no regulater required.
__________________
ARC R8 X2/ Max RP9 or O.S. R2101 ,Capricorn LAB C02-TOP Elite R, ARC R11....

"Every Cemetery in Chicago Votes Democrat!"
el salvador is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 06:35 PM   #10843
Tech Initiate
 
ioyasm's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: chatham ont canada
Posts: 40
Default

Quote:
Originally Posted by 20 SMOKE View Post
will it hook up to the hotwire

it will hook up to hotwire but thats as far as it will go , i hooked up to r1 pro and it works fine ,
ioyasm is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 06:42 PM   #10844
Tech Elite
 
ShaunMac's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Loading...
Posts: 3,390
Default

Quote:
Originally Posted by Danny-b23 View Post
Already tried that. The firmware won't even stick.
To help eliminate some possibilities. Try someone else's CPU/Hotwire set-up at the track. If their set-up works then it's your CPU/Hotwire set-up that's causing the problem.

Or try to update a different RS with your CPU/Hotwire set-up. If a different RS takes the updates without any issues then you can eliminate your PC/Hotwire as the problem.
ShaunMac is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 07:28 PM   #10845
Tech Elite
 
Join Date: May 2003
Location: Northern & Central Illinois
Posts: 4,337
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I had the same problem. Called Tekin support and descrbed what I did, was told that it shouldn't be the Hotwire and I must have disconnected it during the update. OK, I had a second RS to set up and I hard wired the PC to the internet feed, now I have two dead RS ESCs because the second one went. Called Tekin, they said to send both ESCs and the Hotwire in. Did that.

Went to the track, used someone else's Hotwire and it worked perfectly with my computer. What would you guess went wrong?
AreCee is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:58 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net