R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-09-2010, 09:31 PM   #10381
Tech Master
 
g12314's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Chicago, IL.
Posts: 1,282
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via AIM to g12314 Send a message via Yahoo to g12314
Default

Quote:
Originally Posted by VA_Racer View Post
will the hotwire software work on windows 7? Looking at getting a netbook just for the hotwire and wanna make sure it will work.
Running fine on my netbook with 32-bit Windows 7 starter.

Jimmy
__________________
"PREPARE TO QUALIFY"
g12314 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 10:22 PM   #10382
Tech Master
 
Join Date: Jan 2004
Location: Outside of Crook County Illinois
Posts: 1,949
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via AIM to A-Ko
Default

Quote:
Originally Posted by outlandr91 View Post
Okay,one last question, I'm goint to be running at a 100 X 36 track with a 17.5 Duo I. What FDR should I be running at?
Thanks for your help Smoke.
I have been running around a 4.6 with middle hole duo I.
If you come to hadley tomorrow I will have my laptop hotwire setup with the V203 software if you want to make you changes.
__________________
Jeffrey
teamgravityrc.com - motivrc.com
USVTA National Points Member #101
A-Ko is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 10:40 PM   #10383
Tech Addict
 
alangking_306's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 593
Trader Rating: 5 (100%+)
Default wow

1st thank to tekin wit is sw 203 running awesom,but only got 1 prblem,calibrate with my rs k no problem but after shutdown i need to calibrate again and again and again fyi i am using futaba 3pks i try adjust nw on rspro led 4,5 on hotwire 25 so anybody who use 3pks have this problem and have solution to fix it
*fyi- after shutdown an on again led1,3,5 blink and need to calibrate i had this prblem seen i use rspro and i asking in this thread but i havent got any answer to fix it or rspro running like that? not with other brand setting only once then no need to everytime to calibrate
__________________
4pk,PT 2549804,V one R4,,RB matrix,nova 353,3st (RRRR,mega, evo2 history)
JBRCC -Black Crow Racing Team-
alangking_306 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 10:44 PM   #10384
Tech Lord
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,861
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by alangking_306 View Post
1st thank to tekin wit is sw 203 running awesom,but only got 1 prblem,calibrate with my rs k no problem but after shutdown i need to calibrate again and again and again fyi i am using futaba 3pks i try adjust nw on rspro led 4,5 on hotwire 25 so anybody who use 3pks have this problem and have solution to fix it
*fyi- after shutdown an on again led1,3,5 blink and need to calibrate i had this prblem seen i use rspro and i asking in this thread but i havent got any answer to fix it or rspro running like that? not with other brand setting only once then no need to everytime to calibrate
That sounds like the problem I had tonight. 1 3 5 blinking is the voltage cutoff. I accidentally set it to 3 thinking it was 3 volts but no, it's 3s (11.1 volts). Car wouldn't move until I fixed it.
__________________
Sean. Certified speed crazed mowron.
Team Shepherd USA
www.ashfordhobby.com
wingracer is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 10:55 PM   #10385
Tech Addict
 
alangking_306's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 593
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by wingracer View Post
That sounds like the problem I had tonight. 1 3 5 blinking is the voltage cutoff. I accidentally set it to 3 thinking it was 3 volts but no, it's 3s (11.1 volts). Car wouldn't move until I fixed it.
i had tis problem since i using rs pro wit 3pks i have no idea how to fix it i asking already in this thread
__________________
4pk,PT 2549804,V one R4,,RB matrix,nova 353,3st (RRRR,mega, evo2 history)
JBRCC -Black Crow Racing Team-
alangking_306 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 11:08 PM   #10386
Tech Lord
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,861
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

If 1 3 5 are blinking, it's a voltage cut off problem. Check your voltage cut off setting.
__________________
Sean. Certified speed crazed mowron.
Team Shepherd USA
www.ashfordhobby.com
wingracer is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 11:10 PM   #10387
Tech Lord
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,861
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Discovered something interesting tonight. With 203 it is possible to dump a 4900mah 1s lipo in a 1/12th scale without overheating the motor.
__________________
Sean. Certified speed crazed mowron.
Team Shepherd USA
www.ashfordhobby.com
wingracer is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 11:11 PM   #10388
Tech Elite
 
andrewdoherty's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ★Wylie, TX★
Posts: 3,776
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by wingracer View Post
Discovered something interesting tonight. With 203 it is possible to dump a 4900mah 1s lipo in a 1/12th scale without overheating the motor.
Ya, I'd never hit the LVC before I ran 203. I make sure I have the esc switch for sure now!
__________________
"Whether you think you can, or think you can't, you're right." -Henry Ford
"[Driving] Genius is 1% inspiration, and 99% perspiration" -T.A. Edison
|◤Hobbywing◢|◤SpeedzoneUSA.com◢|◤Pro-One◢|
|◤ReflexRacing.net◢|◤Protoform◢|◤AVID R/C◢|
andrewdoherty is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 11:15 PM   #10389
Tech Elite
 
Greg Sharpe's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: ...building minis
Posts: 3,237
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

For what it's worth, this is one lap of Horsham Raceway in PA. The black line is the throttle position, 120 is ZERO throttle and 193 is FULL throttle noted on the left access. The pink line is RPM, and the numerical RPM values are on the right axis. The FDR was 5.54, and the track is roughly 40x100.

"Orange" 17.5 w/ endbell @ N (30')
MAX Timing Boost, 6k-12k RPM
10 Turbo Boost, 0.5 delay, 3 ramp



The two wide columns of "throttle trace" on either side of the graph represents full throttle down the straightaway. All the other blips in between the columns are the infield throttle dance. Take notice of how high the RPMs stay even through the slowest sections of the infield. For a visual of this lap, check out a video from last week.

+ YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.


In no way, shape, or form do I think datalogging is necessary to use any of these new ESCs. I just happen to love this type of technology and the hardware is finally small enough to fit in our cars.
__________________
Why don't we endurance race more often?
Greg Sharpe is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 11:17 PM   #10390
Tech Addict
 
alangking_306's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 593
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by wingracer View Post
If 1 3 5 are blinking, it's a voltage cut off problem. Check your voltage cut off setting.
yup 1.3.5 are blingking everytime i on my rs pro then i need to calibrate then ok i can play, i check all it ok condition but still have that problem or my rs pro have prblem?
__________________
4pk,PT 2549804,V one R4,,RB matrix,nova 353,3st (RRRR,mega, evo2 history)
JBRCC -Black Crow Racing Team-
alangking_306 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 11:18 PM   #10391
Tech Lord
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,861
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

That's cool greg. I sure would like to see that on a 1s 1/12th car.
__________________
Sean. Certified speed crazed mowron.
Team Shepherd USA
www.ashfordhobby.com
wingracer is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2010, 02:26 AM   #10392
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 179
Default

hi. i use 203 and my tc can do wheelie and lose traction i think
civiceg is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2010, 03:31 AM   #10393
Tech Addict
 
Skitee's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Johannesburg, South Africa
Posts: 745
Default

Quote:
Originally Posted by alangking_306 View Post
1st thank to tekin wit is sw 203 running awesom,but only got 1 prblem,calibrate with my rs k no problem but after shutdown i need to calibrate again and again and again fyi i am using futaba 3pks i try adjust nw on rspro led 4,5 on hotwire 25 so anybody who use 3pks have this problem and have solution to fix it
*fyi- after shutdown an on again led1,3,5 blink and need to calibrate i had this prblem seen i use rspro and i asking in this thread but i havent got any answer to fix it or rspro running like that? not with other brand setting only once then no need to everytime to calibrate
Someone at my local track also had a similar issue to what you have described, your problem may be the same. When you power the ESC up you must allow the ESC to"ARM" before you move the trigger for acceleration or brake, the ESC will chime/beep when it has "ARMED".
__________________
Xray T4 2018 ~ HobbyWing Xerun XR10 Pro ~ Motiv RC 4.5
Xray X12 2018 ~ ORCA Vritra VX3 1S ~ Speedzone 4.5

POWERED BY SPEEDZONE USA
Skitee is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2010, 05:21 AM   #10394
Tech Regular
 
TrevCoult's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Worksop, Nottinghamshire, UK
Posts: 355
Default

Quote:
Originally Posted by Greg Sharpe View Post
For what it's worth, this is one lap of Horsham Raceway in PA. The black line is the throttle position, 120 is ZERO throttle and 193 is FULL throttle noted on the left access. The pink line is RPM, and the numerical RPM values are on the right axis. The FDR was 5.54, and the track is roughly 40x100.

"Orange" 17.5 w/ endbell @ N (30')
MAX Timing Boost, 6k-12k RPM
10 Turbo Boost, 0.5 delay, 3 ramp

*image*

The two wide columns of "throttle trace" on either side of the graph represents full throttle down the straightaway. All the other blips in between the columns are the infield throttle dance. Take notice of how high the RPMs stay even through the slowest sections of the infield. For a visual of this lap, check out a video from last week.

*video*

In no way, shape, or form do I think datalogging is necessary to use any of these new ESCs. I just happen to love this type of technology and the hardware is finally small enough to fit in our cars.
Very interesting. I'd love to see the same information for a 10.5, on a similar sized track too.

There's hardly anything below the max RPM setting

Trev
__________________
Schumacher Atom GT12
Schumacher Eclipse 12th
www.carsrcracing.co.uk
CARSrcracing.co.uk Webmaster
Schumacher Racing
TrevCoult is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2010, 05:30 AM   #10395
Tech Addict
 
alangking_306's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 593
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Skitee View Post
Someone at my local track also had a similar issue to what you have described, your problem may be the same. When you power the ESC up you must allow the ESC to"ARM" before you move the trigger for acceleration or brake, the ESC will chime/beep when it has "ARMED".
thanks god finally someone have a same prblem, so bro how ur frnd fix it
__________________
4pk,PT 2549804,V one R4,,RB matrix,nova 353,3st (RRRR,mega, evo2 history)
JBRCC -Black Crow Racing Team-
alangking_306 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:25 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net