R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-09-2010, 08:25 PM   #10366
Tech Master
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,306
Default

Don't know, it doesn't say in the instructions or on the box. I just bought it last Saturday.
I'm not sure if this helps but after I recalibrate my radio and esc a single led is lit - # 4neutral width. It will stay lit for about 5seconds the go out and then the # 1 led will light for a second . After that the # 4 led lights up.
outlandr91 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 08:27 PM   #10367
Tech Elite
 
LOW ET's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: cleveland, ohio
Posts: 2,881
Trader Rating: 97 (100%+)
Default

randy, do you have any comment about the timing advance feature while in sensored mode?
LOW ET is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 08:28 PM   #10368
Tech Fanatic
 
Join Date: Mar 2008
Location: Virginia
Posts: 937
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

will the hotwire software work on windows 7? Looking at getting a netbook just for the hotwire and wanna make sure it will work.
VA_Racer is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 08:29 PM   #10369
Tech Master
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 1,906
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

looking at Randy's 13.5 asphalt set up and it uses a RPM range of 3500 to 12500. When I try to do this, I can set the end RPM to 12500, but then the program automatically gives me values to choose for the start RPM. Gives me 28XX and 45XX so I can get no 3000 range. Am I doing something wrong? Thanks
inpuressa is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 08:33 PM   #10370
Tech Lord
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,861
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by VA_Racer View Post
will the hotwire software work on windows 7? Looking at getting a netbook just for the hotwire and wanna make sure it will work.
So far, it's working perfectly on a friends new notebook with 32 bit windows 7.
__________________
Sean. Certified speed crazed mowron.
Team Shepherd USA
www.ashfordhobby.com
wingracer is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 08:35 PM   #10371
Tech Fanatic
 
Join Date: Mar 2008
Location: Virginia
Posts: 937
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by wingracer View Post
So far, it's working perfectly on a friends new notebook with 32 bit windows 7.
is that ricks laptop sean?
VA_Racer is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 08:35 PM   #10372
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

I alway set my timing advance to 100 when I'm running sensored only mode JUST in case I have harness come unplugged. This will give maximum speed.

Yes we're windows 7 compatible.

I had a version that would allow exact settings so just get as close as you can. I should go revise those sheets!

So run the 28xx setup. No you're not doing anything wrong.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 08:35 PM   #10373
Tech Elite
 
LOW ET's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: cleveland, ohio
Posts: 2,881
Trader Rating: 97 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by inpuressa View Post
looking at Randy's 13.5 asphalt set up and it uses a RPM range of 3500 to 12500. When I try to do this, I can set the end RPM to 12500, but then the program automatically gives me values to choose for the start RPM. Gives me 28XX and 45XX so I can get no 3000 range. Am I doing something wrong? Thanks
you're doing it right. i think randy's software is slightly different than ours.
LOW ET is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 08:39 PM   #10374
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by outlandr91 View Post
Don't know, it doesn't say in the instructions or on the box. I just bought it last Saturday.
I'm not sure if this helps but after I recalibrate my radio and esc a single led is lit - # 4neutral width. It will stay lit for about 5seconds the go out and then the # 1 led will light for a second . After that the # 4 led lights up.
if it is new and you have not done anything to it it is on 180(factory),the #4 led and #1 led flashing in a sequence is the temp indicator. other than that what is the problem you are having
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 08:43 PM   #10375
Tech Master
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,306
Default

The problem is the motor isn't running fast. It's a Duo I , there is no pinion gear installed. At full throttle I thought the motor would be screaming.
outlandr91 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 08:46 PM   #10376
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

put a pinion on it and test run it,it will be
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 08:49 PM   #10377
Tech Lord
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,861
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by VA_Racer View Post
is that ricks laptop sean?
No, Tommy got a little notebook PC for Christmas. His 64 bit Vista laptop just did NOT want to do it but his little 32 bit 7 notebook is working great. I'm not sure what Ricky's laptop is.
__________________
Sean. Certified speed crazed mowron.
Team Shepherd USA
www.ashfordhobby.com
wingracer is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 08:54 PM   #10378
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

I'm using a dell notebook with xp32 bit and work awesome
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 09:10 PM   #10379
Tech Master
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,306
Default

Okay,one last question, I'm goint to be running at a 100 X 36 track with a 17.5 Duo I. What FDR should I be running at?
Thanks for your help Smoke.


Quote:
Originally Posted by 20 SMOKE View Post
put a pinion on it and test run it,it will be
outlandr91 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2010, 09:29 PM   #10380
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

start in the 4.5 range,its kinda hard since your on the very old version,just run for 2-3 min and temp it.your going to have to play with gearing because in dual mode you don't use any motor timing

time to watch more SX
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:00 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net