R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-03-2010, 11:25 AM   #9796
oze
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2005
Location: Budapest, Hungary
Posts: 142
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
Actually I neve claimed a high power booster(N___K) was working any better. In fact that booster is the one so far causing the most issues.
Randy, does this mean ALL of these boosters got problems or some of them?

What is the problem exactly? Do you lose control over the car or does the servo slow down?

I am running with this booster now with 200Vegas. If the problem comes and I go back to this version from v203, then I assume the problem will go away. Right?
oze is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2010, 11:44 AM   #9797
Tech Regular
 
TrevCoult's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Worksop, Nottinghamshire, UK
Posts: 355
Default

Quote:
Originally Posted by oze View Post
Randy, does this mean ALL of these boosters got problems or some of them?

What is the problem exactly? Do you lose control over the car or does the servo slow down?

I am running with this booster now with 200Vegas. If the problem comes and I go back to this version from v203, then I assume the problem will go away. Right?
I don't know why some boosters do this but it seems to depend on the combination of equipment. With a TQ booster I had no problem with a N****m ESC and Futaba servo, or RS and Futaba servo, but did with with and RS and a JR servo, even with 200. My problem was always with the PT missing laps and the servo chattering around centre. The only booster I know that has worked every time to my knowledge so far is the RC Dynamics one I mentioned earlier, which is why I bought one. I have to admit I have no idea why this one works and others don't but it does so I and others with it are staying with them. The best details are at the end of the post here http://www.rctech.net/forum/6798841-post9780.html

Like Randy says the other alternative is an Rx pack.

Trev
__________________
Schumacher Atom GT12
Schumacher Eclipse 12th
www.carsrcracing.co.uk
CARSrcracing.co.uk Webmaster
Schumacher Racing
TrevCoult is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2010, 11:56 AM   #9798
Tech Master
 
GasGod's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Tween a Rock & a Hard Place in Pa.
Posts: 1,278
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Hi all-I have reg. and downloaded the new 4.0 software.I am running 32 bit Vista home premieum on a pc.I deleted the old version of hotwire,reboot,extracted the zip,and loaded the bat.and setup files.When I run the Hotwire now-I get the "old " screen without the advance tabs or any of the 2.03 settings.It shows the current version as 203 in the window,but no 2.0-only 198 and lower.When I put the speedo on another comp.(not mine)it comes up normally and am able to adj.What am I doing wrong?I have tried it several times(deleting and reloading)but still the same results.Any help would be much apreciated.Sorry for being such a computer hack.
__________________
F! Metal Militia,VTA NATION--Team SloMoFo
losi 8t,mbx5t,rc8
rc8,Kyosho rb5,SCR
ft4 MT wallet
cyclone;xxx-s;x-rayT2;crc gen xl;bmi 12rrl
GasGod is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2010, 11:58 AM   #9799
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

When a booster isn't getting it done the servo slows down, might stutter a bit too. Usually though the P/T skips laps first.

So far the Tq cells booster has shown to work without issue.

They can also go into a low voltage type cut off where the car just won't move.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2010, 12:12 PM   #9800
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2001
Location: Hawaii, USA
Posts: 7,186
Default

Why would booster cut out be happening with 203 and not with the previous versions?
InspGadgt is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2010, 12:14 PM   #9801
Regional Moderator
 
CarbonJoe's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,661
Default

Quote:
Originally Posted by InspGadgt View Post
Why would booster cut out be happening with 203 and not with the previous versions?
More current draw leads to voltage droop in the booster?
__________________
*** The Gate - Celebrating 8 years at the same location ***
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - Albert Einstein
Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car
CarbonJoe is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2010, 12:14 PM   #9802
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,542
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

No issues with the TQ booster here.
Redline 13.5 1S
7500 sqft Extreme grip high speed asphalt.

Profile-3
SR-2500
ER-7500
Boost-45
Turbo-10
Delay-.3
Ramp-2
Roll-77mm
F-104 Pro
Foam Tyres

This was the initial setup minus Turbo, significantly faster than V200 !
Off corners, and Top speed.

Well done Tekin

Last edited by RedBullFiXX; 01-03-2010 at 12:51 PM.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2010, 12:17 PM   #9803
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by GasGod View Post
Hi all-I have reg. and downloaded the new 4.0 software.I am running 32 bit Vista home premieum on a pc.I deleted the old version of hotwire,reboot,extracted the zip,and loaded the bat.and setup files.When I run the Hotwire now-I get the "old " screen without the advance tabs or any of the 2.03 settings.It shows the current version as 203 in the window,but no 2.0-only 198 and lower.When I put the speedo on another comp.(not mine)it comes up normally and am able to adj.What am I doing wrong?I have tried it several times(deleting and reloading)but still the same results.Any help would be much apreciated.Sorry for being such a computer hack.
if you see 203 click update esc first and then check to see if you the rpm setting in the advance
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2010, 12:23 PM   #9804
Tech Fanatic
 
Join Date: Dec 2004
Location: golf course and R/C track
Posts: 887
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

What it looks like so far is the Novak booster needs 3.3volts min or it goes into cutoff mode and the TQ can work fine down to 2.6 volts so the extra demand on the lipo battery is not affecting the TQ booster. We probably need the Novak rep to confirm this.
jeffb is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2010, 12:36 PM   #9805
Tech Elite
 
wallyedmonds's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Brampton ont canada
Posts: 3,662
Default

i have no probs with the boost in my car today, running max boost time 50 start 2436 end 6995 roll 90 ,
wallyedmonds is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2010, 12:51 PM   #9806
Tech Master
 
GasGod's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Tween a Rock & a Hard Place in Pa.
Posts: 1,278
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Smoke-- The 2.03 ver. was in the current version window- not the avail.(slider) window-I tried the update tab and now the speedo is back to 198,with no 200 or 203 showing anywhere.BUMMER--
As I said before I see no advanced tab,its the old hotwire screen,with only the view version, apply settings,update esc tabs.I had 199 as well as 200 on this speedo before the new download.
__________________
F! Metal Militia,VTA NATION--Team SloMoFo
losi 8t,mbx5t,rc8
rc8,Kyosho rb5,SCR
ft4 MT wallet
cyclone;xxx-s;x-rayT2;crc gen xl;bmi 12rrl
GasGod is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2010, 01:08 PM   #9807
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

it did come to you as a email
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2010, 01:15 PM   #9808
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by cyanyde View Post
I'd start with 30000-7000. Without any software timing, A 10.5 with 12 degrees should have good torque up to about 10k rpm. Timing should start somewhere there. And end timing at 30000rpm is ok too as its no where near its max revving potential.

Just remember that too much timing reduces torque, and too little timing reduces revs. Find the balance.
Thanks, I will try that the next time.

I drove now very light and with full Turbo.
It was incredible. The car was like a mod car. My opponent's were not happy with me. I was a lot faster. The only problem that there was, was that I'm not a mod driver and I missed almost all my corners. This gave the others some advantage.
I will go for Boost only and now I understand how it works I can easier find a good setup.

Infield power was better than yesterday because I changed a bit my RPM settings and Boost.
The Turbo was to much but it was fun.
I blew my finals because of to much power that I can handle but it was fun to drive.
I was fighting in the race with an other driver and he had a SPX and he was impressed. The TC that he had before was on the small indoor track not slower than the SPX but the Tekin is faster than any other speed controller he has ever seen.

I'm glad that at our club the motor will be a 13,5T. 10,5 was already fast but this is to fast for me.
I'm going to play with the RPM settings you gave me cyanyde and I will gear much heavier. It makes sens to me now I have got more info and tried more on the settings.
The Turbo is great by the way. an other driver wanted to see it on the big track. he believes that it will crush all track records from the stock and that it will come very close to the mod if not bead it.

The blue drivers were not happy. LOL
I don't need to buy a new speedo each time and I'm very happy with it.

The only problem that I have now is the 17,5T class ad my club.
This is so fast as the stock last year if not faster.
It's the beginners class ad my club so I must see what I will do with the V203.
I think that this is much to fast for a beginners class.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2010, 01:46 PM   #9809
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2009
Location: colorado
Posts: 192
Send a message via Skype™ to slotracer577
Default

Saw some booster issues last night on the oval with V203, one with the novak smart boost, kept shutting off every few laps. Was probably hitting the LV cutoff.
I lost a Dimension engineering LVboost, just went up in smoke. So far out of 3 DE boosters and two TQ boosters, I have lost one of each. Might be enough to go back to a RX pack.
__________________
Team Epic
slotracer577 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2010, 02:15 PM   #9810
Tech Elite
 
Goingfast's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 2,454
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by GasGod View Post
Smoke-- The 2.03 ver. was in the current version window- not the avail.(slider) window-I tried the update tab and now the speedo is back to 198,with no 200 or 203 showing anywhere.BUMMER--
As I said before I see no advanced tab,its the old hotwire screen,with only the view version, apply settings,update esc tabs.I had 199 as well as 200 on this speedo before the new download.
I know your problem...please PM your phone numbers to me..Franko
__________________
Everybody is ignorant, only on different subjects.

AE 12R5.1,Tekin RS PRO
17.5 super stock T.O.P PHOTON , TAMIYA M05 Mini
CEFX.. High Velocity Racing Motor
Goingfast is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:03 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net