R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-24-2009, 03:00 PM   #8911
Tech Elite
 
TommyBlazin's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: jersey
Posts: 2,580
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by CarbonJoe View Post
Us "regular" drivers want our "Vegas 2.0" from Santa, or at least Randy. Team drivers have had it for about a week already.
really, and were all gettn eatn by the bd, and theres possibly sa worthy contendor out NOW?? That is lame...sxx stockspec is releasing in a couple weeks to...looks hopefully tekin's not runnin in the rear of the pack this season.
__________________
Thinking on maybe a Tekno 1/8 Nitro Buggy?
TommyBlazin is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2009, 03:02 PM   #8912
Tech Master
 
2wdrive's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: The Netherlands
Posts: 1,316
Default

obi wun. did you put throttle epa on 90% recalibrated the speedo to you transmitter and put epa to 100% again?
2wdrive is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2009, 03:18 PM   #8913
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 307
Trader Rating: 5 (86%+)
Default losing power

i placed it on 135 then calibrated it then went to 150
obi wun is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2009, 03:51 PM   #8914
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Guys, rest assured that everyone will have it soon. I will be testing the software over the xmas holiday(yes, really!).

I even have a 64bit version that so far has loaded on both my 64bit machines without issue!

Xmas is tomorrow and if all goes well the team will have it in their stockings(as long as they've been good little racers). THis is always the first step.

So after Xmas make sure to hit up your local Tekin team driver for the new software.

A week or so after that is when I start passing it out to the public.

Merry Xmas guys.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2009, 03:56 PM   #8915
Tech Master
 
trerc's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2008
Location: Indiana
Posts: 1,821
Trader Rating: 89 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
Guys, rest assured that everyone will have it soon. I will be testing the software over the xmas holiday(yes, really!).

I even have a 64bit version that so far has loaded on both my 64bit machines without issue!

Xmas is tomorrow and if all goes well the team will have it in their stockings(as long as they've been good little racers). THis is always the first step.

So after Xmas make sure to hit up your local Tekin team driver for the new software.

A week or so after that is when I start passing it out to the public.

Merry Xmas guys.
Sweet!!!!
__________________
If it smells burnt up.. it's more than likely hot.. you don't have to touch it..
trerc is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2009, 03:57 PM   #8916
Tech Elite
 
LOW ET's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: cleveland, ohio
Posts: 2,881
Trader Rating: 97 (100%+)
Default

so where's that list so we can register?
LOW ET is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2009, 04:04 PM   #8917
Tech Elite
 
2056dennis's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: michigan
Posts: 2,470
Trader Rating: 126 (100%+)
Default tekin

so Randy what can we expect out of the new version
__________________
CRC Gen XL / Xray 09 , t2r pro / CW sprint and CW rocket / Kyosho evolva m3 / Tekin rs / Futaba 4pks / Trinity / Dirtburners thanks Bill / 1/8th racers of Toledo / Trex chassi / Summit Race way / Stateline
LAZER SPEEDWAY where all else IS just a parking lot / Hobby Stop West Raceway
2056dennis is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2009, 04:28 PM   #8918
Tech Regular
 
TrevCoult's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Worksop, Nottinghamshire, UK
Posts: 355
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
Guys, rest assured that everyone will have it soon. I will be testing the software over the xmas holiday(yes, really!).

I even have a 64bit version that so far has loaded on both my 64bit machines without issue!

Xmas is tomorrow and if all goes well the team will have it in their stockings(as long as they've been good little racers). THis is always the first step.

So after Xmas make sure to hit up your local Tekin team driver for the new software.

A week or so after that is when I start passing it out to the public.

Merry Xmas guys.
Great to hear Randy!

I'll try to be a good boy and wait nicely

Merry Xmas to you and all at Tekin too.

Trev
__________________
Schumacher Atom GT12
Schumacher Eclipse 12th
www.carsrcracing.co.uk
CARSrcracing.co.uk Webmaster
Schumacher Racing
TrevCoult is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2009, 04:53 PM   #8919
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 307
Trader Rating: 5 (86%+)
Default losing power

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
Guys, rest assured that everyone will have it soon. I will be testing the software over the xmas holiday(yes, really!).

I even have a 64bit version that so far has loaded on both my 64bit machines without issue!

Xmas is tomorrow and if all goes well the team will have it in their stockings(as long as they've been good little racers). THis is always the first step.

So after Xmas make sure to hit up your local Tekin team driver for the new software.

A week or so after that is when I start passing it out to the public.

Merry Xmas guys.
randy ..i need your help..my tekin rs is losing power after the first 4 or 5 laps...it runs very strong then after those laps it falls of to the tune of .6 to .7...what could it be..i have replaced battery, motor, and booster...do i have to do something special with the wiring...help me out..please...i also ran a 71 rollout on a 70 x 30 track motor is duo 2 with no timing

timing boost 3

turbo boost max

throttle profile 4

no drag brake...

v200 software...
obi wun is online now Forward Message
obi wun is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2009, 04:54 PM   #8920
Tech Champion
 
hanulec's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2007
Location: @ the post office
Posts: 8,559
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Randy - that is great news. It's a Christmas miracle! See everyone at the race track in 2010
__________________
FJ / ROAR #2-122945 / MaxRotation FPV Drone Racing / [email protected] Awesomatix USA / Wild Turbo Fan / Mon-Tech Racing / RocheRC USA / Side Piece /
LRP / John's BSR Tires / TeamEAM / TQ Wire / R1 / Team Scream / PCR / MIX
RacerLog wiki Awesomatix A700 / 2wd offroad 4 life
hanulec is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2009, 04:58 PM   #8921
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by obi wun View Post
randy ..i need your help..my tekin rs is losing power after the first 4 or 5 laps...it runs very strong then after those laps it falls of to the tune of .6 to .7...what could it be..i have replaced battery, motor, and booster...do i have to do something special with the wiring...help me out..please...i also ran a 71 rollout on a 70 x 30 track motor is duo 2 with no timing

timing boost 3

turbo boost max

throttle profile 4

no drag brake...

v200 software...
obi wun is online now Forward Message
This is one of two things. First off where is your vc set? Do you have the 1s check box set?

First test to try: Run with the booster on, RS Switch in the off position. What this does is turn off our voltage cut off control. If the car now has full power for the whole run you know either your VC is set wrong or there's something else wrong(like not running 200 software).

Next thing to verify, when the car slows bring it over to you and verify that while at full throttle the led's all FLASH!!! If they don't you need to try a radio recalibration.

Again: What radio? What receiver?
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2009, 05:02 PM   #8922
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 307
Trader Rating: 5 (86%+)
Default losing power

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
Guys, rest assured that everyone will have it soon. I will be testing the software over the xmas holiday(yes, really!).

I even have a 64bit version that so far has loaded on both my 64bit machines without issue!

Xmas is tomorrow and if all goes well the team will have it in their stockings(as long as they've been good little racers). THis is always the first step.

So after Xmas make sure to hit up your local Tekin team driver for the new software.

A week or so after that is when I start passing it out to the public.

Merry Xmas guys.
Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
This is one of two things. First off where is your vc set? Do you have the 1s check box set?

First test to try: Run with the booster on, RS Switch in the off position. What this does is turn off our voltage cut off control. If the car now has full power for the whole run you know either your VC is set wrong or there's something else wrong(like not running 200 software).

Next thing to verify, when the car slows bring it over to you and verify that while at full throttle the led's all FLASH!!! If they don't you need to try a radio recalibration.

Again: What radio? What receiver?
spectrum dx3s and spectrum receiver..sr300
obi wun is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2009, 05:02 PM   #8923
Tech Elite
 
Greg Sharpe's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: ...building minis
Posts: 3,237
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by tellan View Post
Its been mentioned to me about using push .

I race 1/12th pan car(Speedmerchant) i Primarily race 10.5 . Lipo 1S In the Uk push setting seems to be always off.

It has been explained to me as setting 90 is like having 10 clicks forward on throttle. It helps roll round corners faster . Does it mean when on the start line you have to excert brake before you roll off.

Does any one else use push and if so what setting and too what effect does it have on your run.
TIA
I run push in TC because it lets me run a very aggressive chassis setup, one that would usually be far too throttle sensitive to drive quickly. PUSH feels like the opposite of DRAG to me.

You do not have to apply the brake on the starting line. It just seems to add a bit of throttle on a time decay starting when you lift off entering a turn, but doesn't affect your neutral setting.
__________________
Why don't we endurance race more often?
Greg Sharpe is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2009, 05:04 PM   #8924
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 307
Trader Rating: 5 (86%+)
Default losing power

i run with the speed control off and the booster on always..is that incorrect...
obi wun is offline   Reply With Quote
Old 12-24-2009, 05:09 PM   #8925
Moderator
 
J.Whiting's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: a very small town in wisconsin that is in the middle of absolutely no where
Posts: 4,536
Trader Rating: 57 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by obi wun View Post
i run with the speed control off and the booster on always..is that incorrect...
i run in 12th scale both switches to "on" posistion. if you turn "on" the speedo and the booster "off" you will see the servo turn slow... keep car off the ground to check.. then turn "on" the booster and see how much faster the servo is. if there is no change then the booster is wired in wrong.. but as far as i know both must be "on"... randy will give the correct answer if i am wrong. jeremy
__________________
Jeremy Whiting - serpent america - desoto racing - apicco race engines - RcRenew - jconcepts - Rc Pro Products - ko propo eurus - ko propo servos - VP PowerMaster Fuels - Answer-rc usa - advantage racing products - Parma/pse bodies - serpent 811 2.1 - 811t
J.Whiting is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:37 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net