R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-18-2009, 02:43 PM   #8776
Tech Master
 
jag88's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,075
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by syndr0me View Post

I'm VERY interested to see how this new update performs against certain new competition.
I'm interested too. Imho this new version better be a home run, first swing, there's just to much stuff coming or already out there that works ..... but I'm sure Randy and company already know this .... I have an RS Pro so I care.
jag88 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 04:09 PM   #8777
Tech Elite
 
theisgroup's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,191
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by gsxr0311 View Post
hay thanks. yes i know tim. he is the one who helped me with the setup. my car doesnt feel as fast as everybody says their car is, but my motor has some miles on it. i did order another motor, hopefuly ill fell the power when i get it. thanks
which track? and what is your motor temp when it comes off the track. also are you running any push control? the higher you gear, the more push you will use. basically it take more push to keep the motor roll through the corners. also what car are you running? some of it maybe setup. we have a low to mid traction track and I am running quite a bit of caster. I run almost 8 caster to get the car to roll faster in the corner and therefore more speed on the straights.
__________________
yang lai

Team Tamale | Team Tekin | RCAmerica | Speedmerchant | Speedzone RC | EA Motorsports | Ko Propo USA | eXpress Motorsports | Parma/PSE
theisgroup is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 04:16 PM   #8778
Tech Adept
 
insaneracin2003's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Porter,Tx
Posts: 209
Trader Rating: 3 (100%+)
Send a message via Yahoo to insaneracin2003
Default

question for you guys. I installed the Tekin 4.5 in my tc5r and i thought i had it programmed correct but when i put it down on the track it was as slow as a stock motor....something dont seem right....
I did how the instructions say, turn on remote, turn on switch on car, listen for beep to find neutral after chime, pull full throttle, wait for chime, push full brake, wait for chime....remote was set to full throttle and brake from beginning. any ideas??
__________________
Paul Schulz
Team Insaneracin
Very Special Thanks to my Sponsors:
Mugen Seiki USA / Mikes Hobby Shop / Byrons Fuels / Gulf Coast Raceway / Insaneracin Designs / Paint by "Smiley"
insaneracin2003 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 04:54 PM   #8779
Tech Master
 
trerc's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2008
Location: Indiana
Posts: 1,821
Trader Rating: 89 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by insaneracin2003 View Post
question for you guys. I installed the Tekin 4.5 in my tc5r and i thought i had it programmed correct but when i put it down on the track it was as slow as a stock motor....something dont seem right....
I did how the instructions say, turn on remote, turn on switch on car, listen for beep to find neutral after chime, pull full throttle, wait for chime, push full brake, wait for chime....remote was set to full throttle and brake from beginning. any ideas??
After you turn the Esc on press the mode button and hold for about 3 seconds or untill you here a series of beeps and release, listen for the steady beep beep beep, then you'll hear another series of beeps, pull full throttle, you'll hear beep beep beep then another series of beeps, then full brake you'll hear beep beep beep then a series followed buy another series then the 1st led on the esc only will be lit, pull full throttle and all leds should flash, if they are not it is not at full throttle.
trerc is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 06:25 PM   #8780
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by insaneracin2003 View Post
question for you guys. I installed the Tekin 4.5 in my tc5r and i thought i had it programmed correct but when i put it down on the track it was as slow as a stock motor....something dont seem right....
I did how the instructions say, turn on remote, turn on switch on car, listen for beep to find neutral after chime, pull full throttle, wait for chime, push full brake, wait for chime....remote was set to full throttle and brake from beginning. any ideas??
Do you have all Throttle profiles on your radio on 100%?
Did you update your speedo and did you reset it after updating and recalibrate it with your radio?
Check your EPA settings.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 06:36 PM   #8781
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by insaneracin2003 View Post
question for you guys. I installed the Tekin 4.5 in my tc5r and i thought i had it programmed correct but when i put it down on the track it was as slow as a stock motor....something dont seem right....
I did how the instructions say, turn on remote, turn on switch on car, listen for beep to find neutral after chime, pull full throttle, wait for chime, push full brake, wait for chime....remote was set to full throttle and brake from beginning. any ideas??

When you pull full throttle do the led's on the speedo flash?
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 07:08 PM   #8782
Tech Adept
 
insaneracin2003's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Porter,Tx
Posts: 209
Trader Rating: 3 (100%+)
Send a message via Yahoo to insaneracin2003
Default

Thanks everyone for the input, i got it figured out....I actually didnt have my remote set at 100%. I thought I did but nope....lol...good lord is this thing fasssssssssst....sheesh....i have it all programmed ie; vc, linear throttle v. all the settings are very nice with this speedo...awsome job Tekin......this is my first elec set up since 2003. man how things have changed.....
Thanks for all the help.....
does anyone have a part number for the hot wire for the computer?
thanks in advance...
__________________
Paul Schulz
Team Insaneracin
Very Special Thanks to my Sponsors:
Mugen Seiki USA / Mikes Hobby Shop / Byrons Fuels / Gulf Coast Raceway / Insaneracin Designs / Paint by "Smiley"
insaneracin2003 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 07:13 PM   #8783
Tech Adept
 
insaneracin2003's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Porter,Tx
Posts: 209
Trader Rating: 3 (100%+)
Send a message via Yahoo to insaneracin2003
Default

Randy, i see in your sig the Tekin set-up...very handy, i added it to my favorites...Thanks
__________________
Paul Schulz
Team Insaneracin
Very Special Thanks to my Sponsors:
Mugen Seiki USA / Mikes Hobby Shop / Byrons Fuels / Gulf Coast Raceway / Insaneracin Designs / Paint by "Smiley"
insaneracin2003 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 08:47 PM   #8784
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2007
Location: Behind my Tx
Posts: 214
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mikky32 View Post
How big is the track?
I used the same setup with a 10,5T I used 0,2 to 0,3 Turbo delay and a gearing of 7,3FDR.
It's on a small track.

The most motors with fixed timing are around the 12.

To get some more speed you can higher your Boost as you keep the Turbo delay at 0,6.
When you lower your Turbo delay to 0,2 you get the Turbo earlier.
If you than come top speed to short, Higher the Boost a bit to around the 12 to 15 and higher the Turbo delay to 0,4 to 0,5.

You can also gear a bit lighter and ad some Boost and set your turbo delay to 0,4.
I'm really not too sure about the size but it seems to be around 30+ metres for the straightaway.

So in other words I should not gear any heavier in your opinion? Instead I should use timing to help increase my RPM?

One thing I'm curious about is how much difference does a 0.1sec change in delay make? Cos 0.1 seconds seems like an awfully short amount of time for a human being to be able to detect. Haha.

Thanks for your help mikky.
radwerx is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 09:45 PM   #8785
Tech Elite
 
Join Date: Mar 2005
Location: Michigan
Posts: 3,140
Trader Rating: 114 (100%+)
Default

So... Just wired up my new Tekin RS that I had shipped priority shipping so I could race this weekend. Got her all mounted.. Transmitter programmed and that is when I started smelling that wonderful electrical smell... the I'm just about to burn up smell!!! DOA out of the box... And I paid extra for faster shipping. This sucks! Now do I have to pay for shipping back to Tekin? I just got the thing. And yes everything is wired beautifully.. Been doing this for over 15 years.
Chris Furman is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 10:17 PM   #8786
Tech Elite
 
andrewdoherty's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ★Wylie, TX★
Posts: 3,776
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Chris Furman View Post
So... Just wired up my new Tekin RS that I had shipped priority shipping so I could race this weekend. Got her all mounted.. Transmitter programmed and that is when I started smelling that wonderful electrical smell... the I'm just about to burn up smell!!! DOA out of the box... And I paid extra for faster shipping. This sucks! Now do I have to pay for shipping back to Tekin? I just got the thing. And yes everything is wired beautifully.. Been doing this for over 15 years.

You'll probably get more help contacting Tekin directly, IMHO.
__________________
"Whether you think you can, or think you can't, you're right." -Henry Ford
"[Driving] Genius is 1% inspiration, and 99% perspiration" -T.A. Edison
|◤Hobbywing◢|◤SpeedzoneUSA.com◢|◤Pro-One◢|
|◤ReflexRacing.net◢|◤Protoform◢|◤AVID R/C◢|
andrewdoherty is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 10:19 PM   #8787
Tech Elite
 
Join Date: Mar 2005
Location: Michigan
Posts: 3,140
Trader Rating: 114 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by andrewdoherty View Post
You'll probably get more help contacting Tekin directly, IMHO.
Nice defense, already did though. Thanks. I do like their stuff, just frustrated and bummed out.
Chris Furman is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2009, 10:25 PM   #8788
Tech Master
 
gsxr0311's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: San Francisco CA
Posts: 1,234
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by theisgroup View Post
which track? and what is your motor temp when it comes off the track. also are you running any push control? the higher you gear, the more push you will use. basically it take more push to keep the motor roll through the corners. also what car are you running? some of it maybe setup. we have a low to mid traction track and I am running quite a bit of caster. I run almost 8 caster to get the car to roll faster in the corner and therefore more speed on the straights.
im running at a small track with a 7.4 sec tq time. small straight. i am not using push. im running a speed merchant 4.5. ill try to add push. thanks
gsxr0311 is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2009, 01:08 AM   #8789
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by Chris Furman View Post
Nice defense, already did though. Thanks. I do like their stuff, just frustrated and bummed out.

Did you manage to get ahold of one of us?
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2009, 03:38 AM   #8790
Tech Addict
 
Wicksy1's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Bendigo
Posts: 688
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
Did you manage to get ahold of one of us?
Hi Randy What should i do about that switch
__________________
That'll do donkey, That'll do.
Wicksy1 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:11 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net