R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-14-2009, 07:09 AM   #8626
Tech Master
 
mkdut's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: RC Retired
Posts: 1,961
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Casey Belarde View Post
the ESc will work with the hotwire as far as I can tell I can get in and change the settings and it saves them

i have gone thru all the wiring double and triple checked the wiring
made sure the a-b-c are all correct

I don't know I'm lost!! lol It should have the beeps and chimes right???

here is a pic sorry kinda crappy
Casey make sure the voltage cut off ESC is set to 3v. This is the slider all the way up not the #3 setting on the slider.
mkdut is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 07:16 AM   #8627
Tech Master
 
fpart's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: NJ
Posts: 1,967
Trader Rating: 40 (100%+)
Send a message via Skype™ to fpart
Default

I heard a rumor that the new software is being test and it is awesome!
__________________
teamTrinity.com Sweepracingusa.com
スクービーは私のヒーローです!
Why is Scooby so slow, you might ask?
fpart is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 08:59 AM   #8628
Tech Elite
 
TommyBlazin's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: jersey
Posts: 2,580
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by billb60 View Post
I took this off the TQ cells website.

With the 1s Lipo's DEANS connector disconnected, the ESC's switch in the off position and your transmitter turned off ...

Get your 1s Lipo pack voltage checked at TECH (MAX. 4.22V)

Turn on your transmitter

Plug in the 1s Lipo DEANS connector

Turn on your 1s Lipo BOOSTER on-off switch

Turn on your ESC on-off switch (only necessary if your ESC has 1s Lipo voltage cut-off feature enabled)

LET'S GO 1s Lipo RACING!

Once the race is over...

Turn off your ESC switch

Turn off your 1s Lipo BOOSTER switch

Disconnect the 1s Lipo DEANS connector

Turn off your transmitter
i was looking more when i wire it in, and do i keep both switches...etc...thanks tho
__________________
Thinking on maybe a Tekno 1/8 Nitro Buggy?
TommyBlazin is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 09:21 AM   #8629
Tech Regular
 
Casey Belarde's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Spokane, Wa
Posts: 443
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mkdut View Post
Casey make sure the voltage cut off ESC is set to 3v. This is the slider all the way up not the #3 setting on the slider.
the VC is off, when turned on to 2v or 3v only get 3 lights on assuming the means the battery voltage too low?? battery voltage at 4.14

i'm guessing I have 3 bad motors LOL
it will go thru it inital start up when I roll the motors over but still no chimes!!!
Casey Belarde is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 09:39 AM   #8630
Tech Master
 
mkdut's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: RC Retired
Posts: 1,961
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Casey Belarde View Post
the VC is off, when turned on to 2v or 3v only get 3 lights on assuming the means the battery voltage too low?? battery voltage at 4.14

i'm guessing I have 3 bad motors LOL
it will go thru it inital start up when I roll the motors over but still no chimes!!!
Are you running a booster or a receiver pack? From what you are describing it almost sounds like the voltage cutoff is kicking in. If either one of these is bad then even with the battery at 4.14 volts the motor might not tuen over.
mkdut is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 09:47 AM   #8631
Tech Regular
 
Casey Belarde's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Spokane, Wa
Posts: 443
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mkdut View Post
Are you running a booster or a receiver pack? From what you are describing it almost sounds like the voltage cutoff is kicking in. If either one of these is bad then even with the battery at 4.14 volts the motor might not tuen over.
No booster or rx pack, I pick one up 2maro when the shop opens up
what about the Cap think it might be bad? when the esc is working right, spin the motor over it takes off for a few sec then shuts down

might all be related to no booster or rx pack??
Casey Belarde is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 09:56 AM   #8632
Tech Master
 
mkdut's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: RC Retired
Posts: 1,961
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Casey Belarde View Post
No booster or rx pack, I pick one up 2maro when the shop opens up
what about the Cap think it might be bad? when the esc is working right, spin the motor over it takes off for a few sec then shuts down

might all be related to no booster or rx pack??
You need the booster or receiver pack to get everything to function properly.
mkdut is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 10:03 AM   #8633
Tech Regular
 
Casey Belarde's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Spokane, Wa
Posts: 443
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mkdut View Post
You need the booster or receiver pack to get everything to function properly.
ok I will try that! I will pick one up 2maro

thanks for the help
Casey Belarde is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 10:33 AM   #8634
Tech Master
 
Geezatec's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,460
Default

Quote:
Originally Posted by Casey Belarde View Post
ok I will try that! I will pick one up 2maro

thanks for the help
I've emailed Ty @ Tekins a months ago. Going with 1S lipos. You do have to install a booster, or a battery pack, one or the other, but not both. Hotwire do ck on 1S lipo. He say www.tqcells.com has a good one.

Good Luck!
Geezatec is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 10:44 AM   #8635
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

I raced this weekend and I became 6th.
I was surprised to be in the A final because there were a lot of good drivers that normally drive in front of me.
There was also a second surprise.
A driver that normally was driving behind me was now faster than he normally was.
He drove fast.
After each corner he drove away from me. The technical parts of the track were still for me but after that part he was faster than any other car.
I thought that he used a SPX but I don't now if he used it this Sunday.
I think that he used an other speedo.
For the rest no complains about the power but I can't wait till I have some extra power.

The AE works like this.
He drives a way with a lower voltage and ad's Voltage to accelerates.
It also uses timing. The timing changes depending on the power that the motor uses. So when the motor has it heavy to accelerate it lowers the timing. When the motor allows it, so it's using less power it ad's timing to gain more speed.
So it combines those 2 things to accelerate.
This way the speedo doesn't ad to much timing for the motor as it has it heavy. It changes this constantly. In a corner when the motor has it heavier when you accelerate, the timing changes.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 05:32 PM   #8636
Tech Master
 
GasGod's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Tween a Rock & a Hard Place in Pa.
Posts: 1,278
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Hmmmm-- double mapping?
__________________
F! Metal Militia,VTA NATION--Team SloMoFo
losi 8t,mbx5t,rc8
rc8,Kyosho rb5,SCR
ft4 MT wallet
cyclone;xxx-s;x-rayT2;crc gen xl;bmi 12rrl
GasGod is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 05:52 PM   #8637
Team Tekin
 
Tekin Prez's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,047
Default

Quote:
Originally Posted by fpart View Post
I heard a rumor that the new software is being test and it is awesome!



Tekin Prez
__________________
[email protected]
Smarter, Smaller, Faster....
www.teamtekin.com
Tekin Prez is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 05:54 PM   #8638
Tech Elite
 
bkspeedo's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Nov 2007
Location: Fort Fun, CO
Posts: 3,139
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

No, it's smart adaptive control. I'm sure as the motor load lightens it increases timing. This also helps keep the motor operating at its highest efficiency thus using less battery power.

Hopefully this is what Tekin is working on and that the current Micro in the Rs can handle the computational needs.
__________________
Brent Klingforth
Sponsors: Awesomatix USA ~ Roche USA ~ ORCA ~ AVID Bearings ~ R1 Wurks
TQ Wire ~ Montech ~ WTF ~ BSR Racing Tires ~ 2mm Design ~ Helix Designs
5280 Raceway
MILE HIGH INDOOR CHAMPS April 19-22nd 2018 @ www.milehighindoorchamps.com
bkspeedo is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 06:19 PM   #8639
Tech Champion
 
MikeXray's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: New York
Posts: 5,749
Trader Rating: 73 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by bkspeedo View Post
No, it's smart adaptive control. I'm sure as the motor load lightens it increases timing. This also helps keep the motor operating at its highest efficiency thus using less battery power.

Hopefully this is what Tekin is working on and that the current Micro in the Rs can handle the computational needs.
I'm no ESC engineer but it sounds like it's a 3d map like current fuel computers for 1/1 cars, there is some value that is determined as the "load" and you can adjust timing / voltage or current against that value to get the optimum setting. They could in theory also do something like lower overall current or voltage if the sensor was reading the motor was running too hot and prevent thermalling at the expense of some performance.
__________________
Mike L. Awesomatixusa.com | TQWire.com | Islandraceway.com |JacksonRCracing.com | Horsham RC | Sweepracingusa.com
MikeXray is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 06:30 PM   #8640
Tech Elite
 
Join Date: Mar 2005
Location: Michigan
Posts: 3,140
Trader Rating: 114 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TeamTekin View Post


Tekin Prez

rough ETA?
Chris Furman is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:56 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net