R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-13-2009, 04:33 AM   #8581
Tech Elite
 
Join Date: Mar 2005
Location: Michigan
Posts: 3,140
Trader Rating: 114 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
I think that's a bit too much (sesame street? Really?) I do understand that it can be "busy" for some...

I will post a screen shot of the interface when I'm given the thumbs up.

Thanks. Looking forward to an update.
Chris Furman is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 05:32 AM   #8582
Tech Champion
 
stiltskin's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Virginia Beach
Posts: 5,368
Trader Rating: 102 (100%+)
Default

I love sesame street. 10, 10 degrees of motor timing ah ah ah ah. I like th current interface. I just wish for a MacBook or 64 bit version. Yesterday, our entire a-main was running tekin. Different cars, different motors, all tekin speedos. I pulled the fastest lap on the current layout with a redline 17.5. Motor timing 12, boost 20 turbo max. .3 second delay. 5.3 fdr.
__________________
Tony Rumple
Team EAM // Gravity RC
stiltskin is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 06:46 AM   #8583
Tech Champion
 
Join Date: Oct 2005
Location: Cincinnati, OH
Posts: 5,360
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

+1 on a more business like user interface. Less time on "fancy"(ugly) graphics and more time on features like saving profiles! Standard windows graphics are all that is needed (and good programming practices would suggest!).
or8ital is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 07:23 AM   #8584
Tech Elite
 
theisgroup's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,191
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

i'd say, quit spending time on the interface. I could care less what it looks like as long as I can set the "faster then the BD" settings.
__________________
yang lai

Team Tamale | Team Tekin | RCAmerica | Speedmerchant | Speedzone RC | EA Motorsports | Ko Propo USA | eXpress Motorsports | Parma/PSE
theisgroup is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 07:29 AM   #8585
Tech Elite
 
niznai's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: All over the place
Posts: 2,940
Default

Quote:
Originally Posted by cyanyde View Post
I hope they can come up with a x/y axis graph with timing/rpm as the values. Forget the turbo delay and stuff... Thats how it is-ish with the Mamba Max Pro except there's no graph for the timing/rpm. Just the max timing and what rpm we want it to start to kick in and what rpm the timing reaches max. This way is very safe as you will not have too much timing at lower revs. Timing just increases as the revs increase...

Yep, that's what I wish for too. Efficiency would be another parameter good to have in a xy plot (versus either of the other two) too.
__________________
Team Greasy Weasel

The best upgrade to any car is some driver skill.
niznai is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 08:11 AM   #8586
Tech Addict
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 649
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by niznai View Post
Yep, that's what I wish for too. Efficiency would be another parameter good to have in a xy plot (versus either of the other two) too.
Efficiency is going to be pretty hard without knowing exactly what motor is connected (and battery). I'd rather have some control over some of the other things that can be used to make more power (like how long the coils are energised).

A seperate advanced tab is a great way to seperate the basher settings from the racer settings.

Maybe instead of allowing completely adjustable timing curves there could be predefined curve shapes (onroad, offroad, oval, etc.). The user could pick a curve and then set the max timing and pick the max rpm that the motor will see.
Fred_B is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 10:58 AM   #8587
Tech Regular
 
Casey Belarde's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Spokane, Wa
Posts: 443
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Yesterday with my RS Pro, I was not getting the usual chimes when first turned on. Only 4 lights flashed ( 2 outter one's) and not work, no throttle, it seemed at times I could roll the motor over then it would work, and other times I would have to recal. to radio
so I switched motors, still the same thing tried sensor wire still no fix

any thoughts on whats going on here??
Casey Belarde is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 11:10 AM   #8588
Tech Champion
 
stiltskin's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Virginia Beach
Posts: 5,368
Trader Rating: 102 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Casey Belarde View Post
Yesterday with my RS Pro, I was not getting the usual chimes when first turned on. Only 4 lights flashed ( 2 outter one's) and not work, no throttle, it seemed at times I could roll the motor over then it would work, and other times I would have to recal. to radio
so I switched motors, still the same thing tried sensor wire still no fix

any thoughts on whats going on here??
Your speedo is seeing the wrong motor type. If you're running brushless, it thinks you are hooked up to a brushed motor. Check all of your solder joints to make sure that there are no bridges to ground out different poles. That should take care of it.
__________________
Tony Rumple
Team EAM // Gravity RC
stiltskin is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 11:55 AM   #8589
Tech Master
 
Join Date: Apr 2004
Location: oregon
Posts: 1,059
Trader Rating: 18 (100%+)
Send a message via AIM to scr_achy Send a message via Yahoo to scr_achy
Default

Quote:
Originally Posted by GWH74 View Post
With this new interface / software PLEASE ensure that it is complied so it will work on 64bit machines.

Thanks and keep up the great work.

I have a exe. file that allows the hotwire to work with 64bit if your interested.

Luckily a hobbyist took it upon himself to spend a few hours making it work since tekin was more worried about making it look nice and fit on small laptops
__________________
Founder- RcBros.com
It's all about the fun!
Toys: MF2,E X1-CR, 8ight, LCC, MRC, Axial, T209, Baja 5B
scr_achy is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 12:06 PM   #8590
Tech Regular
 
Micro-E's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Orange, CA
Posts: 329
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by stiltskin View Post
I love sesame street. 10, 10 degrees of motor timing ah ah ah ah. I like th current interface. I just wish for a MacBook or 64 bit version. Yesterday, our entire a-main was running tekin. Different cars, different motors, all tekin speedos. I pulled the fastest lap on the current layout with a redline 17.5. Motor timing 12, boost 20 turbo max. .3 second delay. 5.3 fdr.
stiltskin, what is your track like? Flowing, techniccal ? Length of longest straight?

Thanks!
__________________
- Erik
Micro-E is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 12:10 PM   #8591
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by scr_achy View Post
I have a exe. file that allows the hotwire to work with 64bit if your interested.

Luckily a hobbyist took it upon himself to spend a few hours making it work since tekin was more worried about making it look nice and fit on small laptops
I would like to see this file: [email protected]
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 12:12 PM   #8592
Tech Champion
 
stiltskin's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Virginia Beach
Posts: 5,368
Trader Rating: 102 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Micro-E View Post
stiltskin, what is your track like? Flowing, techniccal ? Length of longest straight?

Thanks!
http://www.youtube.com/watch?v=0vbtPNTwgH4

Here's a link to yesterday's Amain. I started in second, took the lead on the carousel, clipped the corner into the sweeper, made some mistakes and took advantage of other's mistakes to win. White car. Track is 96 x 40.
__________________
Tony Rumple
Team EAM // Gravity RC
stiltskin is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 12:19 PM   #8593
Tech Elite
 
Wicked-Wayz's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Do you feel you're a star?
Posts: 2,033
Trader Rating: 19 (100%+)
Send a message via ICQ to Wicked-Wayz Send a message via AIM to Wicked-Wayz Send a message via MSN to Wicked-Wayz Send a message via Yahoo to Wicked-Wayz
Default

Quote:
Originally Posted by scr_achy View Post
I have a exe. file that allows the hotwire to work with 64bit if your interested.

Luckily a hobbyist took it upon himself to spend a few hours making it work since tekin was more worried about making it look nice and fit on small laptops
Wow man really that's kind of harsh. I don't even own a Tekin speedo(Wish I did) and I can even tell you they are busting chops working on this stuff. Everyone seems to be so freaked with the new advanced speedo. I wouldn't even bother with that myself you can't upgrade it. Tekin is where it is at and where it will be for along time to come. Teking keep up the good work and maybe someone will come out too the 2010 USORC at Trackside this year. Randy you up for some Wisconsin winter?

Peace Aaron(W-W)
__________________
Schacht Design Works Trackside Hobbies Dirtheaven CRC Hobbies MidWest Tri-Clone RC Scoring Pro LiveRc.com 92 Zero Designs
Wicked-Wayz is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 12:55 PM   #8594
Tech Master
 
HB Moose's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Surf City, USA
Posts: 1,080
Default

Quote:
Originally Posted by scr_achy View Post
I have a exe. file that allows the hotwire to work with 64bit if your interested.

Luckily a hobbyist took it upon himself to spend a few hours making it work since tekin was more worried about making it look nice and fit on small laptops
is that 64 bit program available for distribution? I've got a new laptop that came with windows 7 64 bit and I really didn't want to have to load dual OS's.
__________________
Bruce "Moose" Riedinger
HB Moose is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2009, 01:57 PM   #8595
Tech Master
 
Owen RaCing's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Mountain Valley
Posts: 1,940
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by scr_achy View Post
I have a exe. file that allows the hotwire to work with 64bit if your interested.

Luckily a hobbyist took it upon himself to spend a few hours making it work since tekin was more worried about making it look nice and fit on small laptops
Hey, think about it like this;

You paid less for your ESC then the LRP guys

You have the abilities to get free updates whenever they are released

You have limitless tuning ability

People still can't use the hotwire on a Mac. My dad does not even care's that Tekin has not addressed that. He just boot's up his vista side.

Tekin is working hard to make the ESC's as fast as the Black Diamonds and such for 1s, and work on there 2s game against the SPX and soon to be released SXX Stock Spec.

The fact that they may even be taking the time to make it work on 64 bit is awesome. They don't have too. Randy does not have to even post in this thread.


Your comment seemed a little intense when you already got so much. I payed more than you did for my SPX and I can't even plug it in.

-Mike
__________________
powered by anti-anxieties, sarcasm and chipotle
Owen RaCing is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:33 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net