R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-22-2009, 06:22 PM   #8251
Tech Master
 
Geezatec's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,460
Default

Quote:
Originally Posted by xrayeddy View Post
Tried 2s, 1s with booster, still nothing. Steering servo works fine , so I dont think the RX needs to be recalibrated.

I can press the mode button upon startup, the led's blink and then nothing.

As for software, I don't know what it has, nor do I have Hotwire.
Do a recal anyway. press mode for approximately 3 second it will start beeping, it will continue to beep, till it find neutral, Fast beep, then steady beep, pull thottle to full till it fast beep, when it beep steady afain, push for brake till it beep steadily. ESC will shut down itself. then when it chimes is in memory. and 4th LED will glow.
Geezatec is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 06:37 PM   #8252
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mass.
Posts: 3,470
Trader Rating: 96 (100%+)
Default

I recalibrated everything once I figured out the esc would work when the sensor wire wasn't plugged in. But, that is not the problem. Like I said, the esc worked fine in the B44 ( different motor)

With the sensor wire plugged in ( tried a few sensor wires , so it's not the wire itself) , the esc will not turn on.

With the sensor wire unplugged, the esc will turn on.

I"m chalking this one up as a bad motor. I bought it off here, seller said it worked fine. However, when I get it, the end cap was somewhat warped ( almost like it got hot), but again, he said it worked fine. And, today was the first time I put power to the motor.
K.Copeland is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 08:44 PM   #8253
Tech Master
 
Geezatec's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,460
Default

Quote:
Originally Posted by xrayeddy View Post
I recalibrated everything once I figured out the esc would work when the sensor wire wasn't plugged in. But, that is not the problem. Like I said, the esc worked fine in the B44 ( different motor)

With the sensor wire plugged in ( tried a few sensor wires , so it's not the wire itself) , the esc will not turn on.

With the sensor wire unplugged, the esc will turn on.

I"m chalking this one up as a bad motor. I bought it off here, seller said it worked fine. However, when I get it, the end cap was somewhat warped ( almost like it got hot), but again, he said it worked fine. And, today was the first time I put power to the motor.
RS/RSpro designed to work with or without the sensor wire. maybe bad motor. When replacing the motor alway recheck calibration Brushless has different home position with the TX.. Also check and recharge your lipo.
Geezatec is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 09:03 PM   #8254
Tech Master
 
anotherrcguy's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Wesley Chapel, Florida
Posts: 1,630
Trader Rating: 84 (100%+)
Default

I got about 20 minutes of practice in with a RS Pro and a 13.5 running Touring Car.

I started off at a 5.79 FDR, Profile 4, Boost all the way up, Turbo at 20 and the car didn't have the rip i was hoping for.

I didn't have any timing in the motor and I was coming off around 155.

Can anyone suggest my next move to get more rip...

I was thinking dropping 2 maybe 3 teeth and bumping the timing in my motor up???


Any thoughts
anotherrcguy is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 09:28 PM   #8255
Tech Elite
 
niznai's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: All over the place
Posts: 2,940
Default

Quote:
Originally Posted by anotherrcguy View Post
I got about 20 minutes of practice in with a RS Pro and a 13.5 running Touring Car.

I started off at a 5.79 FDR, Profile 4, Boost all the way up, Turbo at 20 and the car didn't have the rip i was hoping for.

I didn't have any timing in the motor and I was coming off around 155.

Can anyone suggest my next move to get more rip...

I was thinking dropping 2 maybe 3 teeth and bumping the timing in my motor up???

Any thoughts

That may not be necessary.
Most people (including Tekin themselves) recommend exactly the opposite. Turn your timing boost down as much as possible (I run next to no boost with zero timing on the motor) and bump up the turbo (if you feel you need more speed).

Remember a motor with a lot of timing doesn't spool up as fast.
__________________
Team Greasy Weasel

The best upgrade to any car is some driver skill.
niznai is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 10:47 PM   #8256
oze
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2005
Location: Budapest, Hungary
Posts: 142
Default

Quote:
Originally Posted by anotherrcguy View Post
I got about 20 minutes of practice in with a RS Pro and a 13.5 running Touring Car.

I started off at a 5.79 FDR, Profile 4, Boost all the way up, Turbo at 20 and the car didn't have the rip i was hoping for.

I didn't have any timing in the motor and I was coming off around 155.

Can anyone suggest my next move to get more rip...

I was thinking dropping 2 maybe 3 teeth and bumping the timing in my motor up???


Any thoughts
Set up your ESC with these steps:
Step 1. Set your boost. To do so, set turbo at 10, turbo delay at 1 sec. Play with the boost to get the best infield speed of your car. Start with 0 on motor and 15 on ESC and increase ESC by 5 at a time. When you are satisfied with your infield speed and response of the car, go to step 2.
Step 2. Set up your gearing. To do so, run your car for 3 minutes and measure the temperature of your motor. If should be around 80 deg. Celsius.
Step 3. Set up your Turbo Delay. No you start worry about the speed in the main straight. You set the turbo delay in a way that you see your car accelerating smoothly along the whole main, which means you do see only one acceleration, not two.
Step 4. Set up your Turbo. Do this by increasing turbo by 5 at a time until you can see the car gets faster in the main straight.

You have to go through these steps to get the best performance from your car.
oze is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2009, 03:12 AM   #8257
Tech Addict
 
alangking_306's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 593
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Geezatec View Post
Do a recal anyway. press mode for approximately 3 second it will start beeping, it will continue to beep, till it find neutral, Fast beep, then steady beep, pull thottle to full till it fast beep, when it beep steady afain, push for brake till it beep steadily. ESC will shut down itself. then when it chimes is in memory. and 4th LED will glow.
hai guys, iam from malaysia near singpore, just bought rspro the problem is every time i want to play i must push mode button btw rs pro must use tekin hot wire?
(press mode for approximately 3 second it will start beeping, it will continue to beep, till it find neutral, Fast beep, then steady beep, pull thottle to full till it fast beep, when it beep steady afain, push for brake till it beep steadily. ESC will shut down itself. then when it chimes is in memory. and 4th LED will glow) u mean with moto or not btw i follow the step by step as shown in manual pls guys help me
__________________
4pk,PT 2549804,V one R4,,RB matrix,nova 353,3st (RRRR,mega, evo2 history)
JBRCC -Black Crow Racing Team-
alangking_306 is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2009, 05:58 AM   #8258
Tech Elite
 
Senna Racing's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Sydney
Posts: 2,035
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by B4james View Post
I would like to thank Tekin for the awesome power I had with the RS at the Australian National titles over the weekend, placing 4th in the A main.

I was chasing set up all weekend and ended up qualifying in 7th place. In the finals I lowered the turbo delay to .2 seconds and the car was a missile down the long back straight.

I ended up with two 3rd placings in the A main and it would have been 3 but I moved slightly on the line and deemed to have jumped it and was docked 1 lap.

Moving through the field from 7th in each run was done on the straight, even when 4-10 car lengths behind the car in front of me I could pass down the straight every time.

Awesome speedy when you get the sweet spot
were you running stock

if so that was some great racing

what gearing were you using

as i thought .2 delay would have come on way to early for such along straight
__________________
Feral Batteries for all your on road needs
TRF 416, Fantom Batteries, Sorex, Tekin
Senna Racing is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2009, 06:53 AM   #8259
Tech Elite
 
Skiddins's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Windsor, UK
Posts: 4,762
Default

Quote:
Originally Posted by oze View Post
run your car for 3 minutes and measure the temperature of your motor. It should be around 80 deg. Celsius.
That's too hot for a brushless motor!

Skiddins
__________________
Xray T4'18, T4'14 (Wet Car)
Xray X12 2018
Xray X1'16
wlrc.co.uk (West London Racing Centre)
RCDisco.co.uk
Skiddins is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2009, 07:00 AM   #8260
Tech Elite
 
niznai's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: All over the place
Posts: 2,940
Default

That (80deg) is what Tekin Team recommends as optimal for their redline motors. LRP motors at our track are often temped above that.
__________________
Team Greasy Weasel

The best upgrade to any car is some driver skill.
niznai is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2009, 08:29 AM   #8261
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by alangking_306 View Post
hai guys, iam from malaysia near singpore, just bought rspro the problem is every time i want to play i must push mode button btw rs pro must use tekin hot wire?
(press mode for approximately 3 second it will start beeping, it will continue to beep, till it find neutral, Fast beep, then steady beep, pull thottle to full till it fast beep, when it beep steady afain, push for brake till it beep steadily. ESC will shut down itself. then when it chimes is in memory. and 4th LED will glow) u mean with moto or not btw i follow the step by step as shown in manual pls guys help me
What radio are you using?
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2009, 08:46 AM   #8262
Tech Addict
 
alangking_306's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 593
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
What radio are you using?
futaba 3pks fast, thanks
__________________
4pk,PT 2549804,V one R4,,RB matrix,nova 353,3st (RRRR,mega, evo2 history)
JBRCC -Black Crow Racing Team-
alangking_306 is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2009, 10:24 AM   #8263
Tech Master
 
Geezatec's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,460
Default

Quote:
Originally Posted by alangking_306 View Post
hai guys, iam from malaysia near singpore, just bought rspro the problem is every time i want to play i must push mode button btw rs pro must use tekin hot wire?
(press mode for approximately 3 second it will start beeping, it will continue to beep, till it find neutral, Fast beep, then steady beep, pull thottle to full till it fast beep, when it beep steady afain, push for brake till it beep steadily. ESC will shut down itself. then when it chimes is in memory. and 4th LED will glow) u mean with moto or not btw i follow the step by step as shown in manual pls guys help me
I always thought the 4th LED was the starting point that everything was calibrated correctly. Also the starting point the onboard temp gauge for the ESC.

you can adjust useing the LED's. Hotwire for fine adjustment, hidden files, like timing & turbo adjustments

Last edited by Geezatec; 11-23-2009 at 03:46 PM.
Geezatec is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2009, 12:04 PM   #8264
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mass.
Posts: 3,470
Trader Rating: 96 (100%+)
Default

Well, just went and bought a new 17.5 motor and everything works fine now.
K.Copeland is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2009, 02:05 PM   #8265
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2009
Location: London
Posts: 83
Default

Nosram, GM and Speed Passion have all bought a "new" motor out for 1/10th racing.
Do Tekin have any new motors in the pipe line?
RSCosworth is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:27 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net